Skocz do zawartości

Quantum - czyli trochę mniejsza F5Jtka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Różnica w cenie między KST a tym Hiteciem nieduża w związku z tym dałbym wszystkie serwa w modelu KST. Raz ten Hitec ma słabe opinie dwa różnica w wadze spora przy dwóch lub trzech to prawie 50g. Dal takiego modelu to już może być sporo a po trzecie będziesz miał jeden standard serw w modelu co nie jest bez znaczenia - jakby co.

• Dzięki 1
Opublikowano
Godzinę temu, Konrad_P napisał:

Różnica w cenie między KST a tym Hiteciem nieduża w związku z tym dałbym wszystkie serwa w modelu KST. Raz ten Hitec ma słabe opinie dwa różnica w wadze spora przy dwóch lub trzech to prawie 50g. Dal takiego modelu to już może być sporo a po trzecie będziesz miał jeden standard serw w modelu co nie jest bez znaczenia - jakby co.

Konrad - o czym Ty piszesz??? Jaki Hitec???

Marek. Zostaw KST 08 V5 na lotkach. W zupełności wystarczą.

Opublikowano
25 minut temu, Kristoferbp napisał:

Konrad - o czym Ty piszesz??? Jaki Hitec???

Krzychu ja mówię, że te Hiteci to szajs który powinno się omijać z daleka. Model za kilkanaście ładnych stówek a kolega próbuje wsadzić do modelu jedno z większych badziewi na rynku. Straszne. 

KST to już średnia półka dająca jakieś tam gwarancje, że będzie OK.

PS

No chyba że D85MG to nie Hitec

Opublikowano

Serwo KINGMAX KM2305MD o grubości 10mm na pewno będzie wystawało z wnęki na serwa lotek - jest za grube ? chyba że ktoś akceptuje wystające i dorobi sobie odpowiednie, klapki maskujące.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

czy w Waszych Quantumach też odchodzi tkanina i pojawiają się pęcherze? Pytam bo w moim, jeszcze nie złożonym wygląda to tak jak na zdjęciach. Skrzydło leżało cały czas w pokrowcu, który dostałem przy zakupie...

[edit 3 lutego 2021] - reklamacja została uznana, jestem w trakcie rozmów. Wiem, że wada mojego skrzydła była jedyną do tej pory zgłoszoną producentowi.

[edit 5 lutego 2021]  skrzydło zostanie wymienione przez producenta na nowe.

[edit 15 kwietnia] skrzydło zostało wymienione 2 tyg. temu. Polecam Pana Krzysztofa.

image3.thumb.jpeg.32aa4be4cb0b234e7acab1f67da3a406.jpeg

image2.thumb.jpeg.7eb8674ff8cf45ec7861ace3fa3e9106.jpeg

image8.thumb.jpeg.a1e0d55c57a69e4496f61465f327c930.jpeg

image7.thumb.jpeg.9460c7d4afe052cc11e666b8caf10035.jpeg

Opublikowano

Jakbyś tyle czasu, nieużywany leżał w pokrowcu, to też pojawiałyby Ci się bąble ;)

P.S. Sorry, ale czasami człowiek musi, bo inaczej się udusi ;) 

Opublikowano

Będę reklamował. Dam znać co z tego wyjdzie. Jeżeli to nic nie da to model trafi na aukcję od złotówki bo ochota mi przeszła i lepsze zadowolenie do kosztów przy zachowaniu najwyższej jakości daje zakup pianki Multiplexa lub samodzielnie wykonany model.

• Lubię to 2
Opublikowano

Wrzucam na forum. Powód? Chcialbym najpierw wiedzieć, czy jestem jedyny, który doświadczył tego problemu zanim zanim zacznę reklamować model.

To samo zrobiłem w przypadku MPX Funray, gdzie w fabrycznym zestawie były nieprawidłowe krawędzie natarcia - dostalem nowe wprost od producenta w parę dni i wszystko opisałem tak aby inni wiedzieli jak są rozwiązywane reklamacje.

To samo zrobiłem w przypadku modelu z Mavi, gdzie były źle wklejone kołki ustalające połówkę skrzydła w kadłubie.

Tak samo postąpiłem w przypadku MAXa p. Leszka Kwarcińskiego, w którym to nie dało się wychylić steru wysokości po zamontowaniu połówek statecznika V.

Czy robię dobrze? Tak, bo każda rzecz ma 2 strony. Pisze się dobrze o danym modelu, ale czy nie wolno pisać jeżeli jest cokolwiek nie tak?

Rozwiązany problem i opisany podnosi wartość zarówno modelu jak i producenta. Ukrywane szczegóły tworzą iluzję że dostaniemy coś, co jest perfekcyjnie wykonane i ma pefekcyjne właściwości. Chcialbym zapobiec sytuacji, w której ktoś zakupi model i będzie zawiedziony bo wszędzie czytał tylko o zaletach.

Ja takiego zawodu dostałem w przypadku modeli p. Leszka, Mavi, fm. z Niemiec (już nie istnieje a nazwy nie pamiętam ale poszukam), piankowe Robbe - we wszystkich przypadkach dostalem modele z wadami produkcyjnymi a czytałem na forach jak to są świetnie wykonane i jak wszystko w nich do siebie pasuje.

Dla przeciwwagi modele firm, które kupowałem i zawsze były na wysokoim poziomie były producentów Multiplex, Prolot, art-hobby, cyber-fly, reichard, hacker, model Virgos kol. z W-wy. Oczywiście jest wiele firm, które produkują dobre modele a których nie miałem okazji posiadać.

Pozdrawiam

Piotr

• Lubię to 3
Opublikowano
3 godziny temu, samolocik napisał:

To samo zrobiłem w przypadku MPX Funray, gdzie w fabrycznym zestawie były nieprawidłowe krawędzie natarcia

Dla przeciwwagi modele firm, które kupowałem i zawsze były na wysokoim poziomie były producentów Multiplex

To jak to w końcu jest z Multiplexem? ;)

Opublikowano

Bardzo dobrze, w ciągu ostatnich 12 lat miałem 3 Cularisy, 2 Easy Stary, Easy Glidera, Blizzarda, Soliusa, Herona, Movie Stara, Fun Caba, FunGlidera i FUNRAYa. Na te wszystkie modele tylko raz w FUNRAY zdarzyło im się zapakować złe krawędzie natarcia i zostały wymienione po paru dniach - dostałem przesyłkę wprost od producenta do moich drzwi. Wszystko pozostałe było super jakości, idelanie spasowane a właściowści lotne dobre.

Odsyłam oczko ;)

[edit 09.03.2021: dopisałem Fun Glidera bo o nim zapomniałem.

Opublikowano
8 godzin temu, samolocik napisał:

Będę reklamował. Dam znać co z tego wyjdzie. Jeżeli to nic nie da to model trafi na aukcję od złotówki bo ochota mi przeszła i lepsze zadowolenie do kosztów przy zachowaniu najwyższej jakości daje zakup pianki Multiplexa lub samodzielnie wykonany model.

Rozsądny producent powinien przyjąć reklamacje i wykonać nowe skrzydła. Modelu nie sprzedawaj :D. Coby nie narzekać to i tak będzie nowa jakość latania nieporównywalna z multiplexem. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.