Konrad_P Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Różnica w cenie między KST a tym Hiteciem nieduża w związku z tym dałbym wszystkie serwa w modelu KST. Raz ten Hitec ma słabe opinie dwa różnica w wadze spora przy dwóch lub trzech to prawie 50g. Dal takiego modelu to już może być sporo a po trzecie będziesz miał jeden standard serw w modelu co nie jest bez znaczenia - jakby co. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Godzinę temu, Konrad_P napisał: Różnica w cenie między KST a tym Hiteciem nieduża w związku z tym dałbym wszystkie serwa w modelu KST. Raz ten Hitec ma słabe opinie dwa różnica w wadze spora przy dwóch lub trzech to prawie 50g. Dal takiego modelu to już może być sporo a po trzecie będziesz miał jeden standard serw w modelu co nie jest bez znaczenia - jakby co. Konrad - o czym Ty piszesz??? Jaki Hitec??? Marek. Zostaw KST 08 V5 na lotkach. W zupełności wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Gdyby komuś jeszcze Hitec przyszedł do głowy IMG_1214.MOV IMG_1215.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 25 minut temu, Kristoferbp napisał: Konrad - o czym Ty piszesz??? Jaki Hitec??? Krzychu ja mówię, że te Hiteci to szajs który powinno się omijać z daleka. Model za kilkanaście ładnych stówek a kolega próbuje wsadzić do modelu jedno z większych badziewi na rynku. Straszne. KST to już średnia półka dająca jakieś tam gwarancje, że będzie OK. PS No chyba że D85MG to nie Hitec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Słyszałem, że koledzy używają też takich serw https://www.rc4max.com/kingmax_km2305md_serwomechanizm_micro_cyfrowy__aluminiowa_obudowa__metalowe_zebatki__silnik_szczotkowy,2289,26955.html https://www.rc4max.com/kingmax_km2205md_serwomechanizm_micro_cyfrowy__aluminiowa_obudowa___metalowe_zebatki,2167,29677.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Serwo KINGMAX KM2305MD o grubości 10mm na pewno będzie wystawało z wnęki na serwa lotek - jest za grube ? chyba że ktoś akceptuje wystające i dorobi sobie odpowiednie, klapki maskujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuson Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Witam Przede wszystkim dziękuję za odpowiedzi ? Dobrze wszystkie serwa będą KST, poszukałem jeszcze głębiej w szufladzie i znalazłem takie KST MS320 https://modelemax.pl/pl/kst/23599-kst-serwo-mr320-digital-hv-48v-84v jako serwa na SK i SW. Ich zaletą jest to że je mam, a wadą to że ważą po 21g Co o tym powiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 25 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Że wagą się przejmować nie warto. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuson Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 6 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Że wagą się przejmować nie warto. Dzięki, to komplet serw już mam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Cześć, czy w Waszych Quantumach też odchodzi tkanina i pojawiają się pęcherze? Pytam bo w moim, jeszcze nie złożonym wygląda to tak jak na zdjęciach. Skrzydło leżało cały czas w pokrowcu, który dostałem przy zakupie... [edit 3 lutego 2021] - reklamacja została uznana, jestem w trakcie rozmów. Wiem, że wada mojego skrzydła była jedyną do tej pory zgłoszoną producentowi. [edit 5 lutego 2021] skrzydło zostanie wymienione przez producenta na nowe. [edit 15 kwietnia] skrzydło zostało wymienione 2 tyg. temu. Polecam Pana Krzysztofa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Bo model musi latać a nie leżeć do tego nieuzbrojony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Jakbyś tyle czasu, nieużywany leżał w pokrowcu, to też pojawiałyby Ci się bąble P.S. Sorry, ale czasami człowiek musi, bo inaczej się udusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Jo bym reklamował 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Będę reklamował. Dam znać co z tego wyjdzie. Jeżeli to nic nie da to model trafi na aukcję od złotówki bo ochota mi przeszła i lepsze zadowolenie do kosztów przy zachowaniu najwyższej jakości daje zakup pianki Multiplexa lub samodzielnie wykonany model. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Piotrze a poinformowałeś producenta o problemie i nie dostałeś odpowiedzi czy najpierw wrzucasz na forum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Wrzucam na forum. Powód? Chcialbym najpierw wiedzieć, czy jestem jedyny, który doświadczył tego problemu zanim zanim zacznę reklamować model. To samo zrobiłem w przypadku MPX Funray, gdzie w fabrycznym zestawie były nieprawidłowe krawędzie natarcia - dostalem nowe wprost od producenta w parę dni i wszystko opisałem tak aby inni wiedzieli jak są rozwiązywane reklamacje. To samo zrobiłem w przypadku modelu z Mavi, gdzie były źle wklejone kołki ustalające połówkę skrzydła w kadłubie. Tak samo postąpiłem w przypadku MAXa p. Leszka Kwarcińskiego, w którym to nie dało się wychylić steru wysokości po zamontowaniu połówek statecznika V. Czy robię dobrze? Tak, bo każda rzecz ma 2 strony. Pisze się dobrze o danym modelu, ale czy nie wolno pisać jeżeli jest cokolwiek nie tak? Rozwiązany problem i opisany podnosi wartość zarówno modelu jak i producenta. Ukrywane szczegóły tworzą iluzję że dostaniemy coś, co jest perfekcyjnie wykonane i ma pefekcyjne właściwości. Chcialbym zapobiec sytuacji, w której ktoś zakupi model i będzie zawiedziony bo wszędzie czytał tylko o zaletach. Ja takiego zawodu dostałem w przypadku modeli p. Leszka, Mavi, fm. z Niemiec (już nie istnieje a nazwy nie pamiętam ale poszukam), piankowe Robbe - we wszystkich przypadkach dostalem modele z wadami produkcyjnymi a czytałem na forach jak to są świetnie wykonane i jak wszystko w nich do siebie pasuje. Dla przeciwwagi modele firm, które kupowałem i zawsze były na wysokoim poziomie były producentów Multiplex, Prolot, art-hobby, cyber-fly, reichard, hacker, model Virgos kol. z W-wy. Oczywiście jest wiele firm, które produkują dobre modele a których nie miałem okazji posiadać. Pozdrawiam Piotr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesia_system Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Ok dzięki za odpowiedz czekam na rozwój sytuacji qrcze coś masz pecha do zakupów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 3 godziny temu, samolocik napisał: To samo zrobiłem w przypadku MPX Funray, gdzie w fabrycznym zestawie były nieprawidłowe krawędzie natarcia Dla przeciwwagi modele firm, które kupowałem i zawsze były na wysokoim poziomie były producentów Multiplex To jak to w końcu jest z Multiplexem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Bardzo dobrze, w ciągu ostatnich 12 lat miałem 3 Cularisy, 2 Easy Stary, Easy Glidera, Blizzarda, Soliusa, Herona, Movie Stara, Fun Caba, FunGlidera i FUNRAYa. Na te wszystkie modele tylko raz w FUNRAY zdarzyło im się zapakować złe krawędzie natarcia i zostały wymienione po paru dniach - dostałem przesyłkę wprost od producenta do moich drzwi. Wszystko pozostałe było super jakości, idelanie spasowane a właściowści lotne dobre. Odsyłam oczko [edit 09.03.2021: dopisałem Fun Glidera bo o nim zapomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 8 godzin temu, samolocik napisał: Będę reklamował. Dam znać co z tego wyjdzie. Jeżeli to nic nie da to model trafi na aukcję od złotówki bo ochota mi przeszła i lepsze zadowolenie do kosztów przy zachowaniu najwyższej jakości daje zakup pianki Multiplexa lub samodzielnie wykonany model. Rozsądny producent powinien przyjąć reklamacje i wykonać nowe skrzydła. Modelu nie sprzedawaj . Coby nie narzekać to i tak będzie nowa jakość latania nieporównywalna z multiplexem. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi