elpazo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Gratuluje Maćkowi fajnego modelu z okresu mojej młodości. Mam pytanie do starszych kolegów mianowicie przypomniałem sobie że w mojej modelarni pod koniec lat 60 był w planach modelarskich opublikowany model pięknego górnopłata chyba o nazwie RYŚ o ile się nie mylę, czy koledzy pamiętacie taką maszynę. W klubie dwoje starszych kolegów wykonało te modele który bardzo ładnie latały. A poziom wykonanie tych modeli był na bardzo wysokim poziomie czego dzisiaj by się nie musieli wstydzić. Proszę o informację w tym temacie. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 39 minut temu, elpazo napisał: Gratuluje Maćkowi fajnego modelu z okresu mojej młodości. Mam pytanie do starszych kolegów mianowicie przypomniałem sobie że w mojej modelarni pod koniec lat 60 był w planach modelarskich opublikowany model pięknego górnopłata chyba o nazwie RYŚ o ile się nie mylę, czy koledzy pamiętacie taką maszynę. W klubie dwoje starszych kolegów wykonało te modele który bardzo ładnie latały. A poziom wykonanie tych modeli był na bardzo wysokim poziomie czego dzisiaj by się nie musieli wstydzić. Proszę o informację w tym temacie. Pozdrawiam Władek Model "Rys" byl w Plany Modelarskie Nr11 z 1966r. Nie wiem czy byl piekny ale moj instruktor z modelarni sp Feliks Marcinkowski zrobil go latach 70-tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dziękuje Andrzeju zacznę szukać tych planów z tego co pamiętam model był bardzo fajne i ładnie się prezentował. Sam miałem ochotę go zrobić ale w tym czasie robiłem Pytona Wiesława Jakubowskiego. No ale zaśmiecam wątek wicherka. przepraszam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 21 minut temu, elpazo napisał: Dziękuje Andrzeju zacznę szukać tych planów... Duzo PM i innych jest na: http://chomikuj.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 1 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 co słychać u wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 1 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 odpaliłem silnik i w sumie nic po za tym bo miałem inny wyjazdowy projekt na tapecie a pogoda nie pomagała więc przeciągnie się do przyszłego tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Dawaj nowe foty...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Zbudowałem Wicherka 10 i Wicherka 25, popełniłem wiele błedów przy budowie, przymierzam się do budowy Wicherka 15 i wykorzystam zdjęcia poglądowe przy budowie kolejnego Wicherka. Jestem fanem Wicherków ale takiego dużego Wicherka nie zbuduję bo nie mam warunków lokalowych. A to mój Wicherek 25. Jestem ciekawy jak taki duży Wicherek wzbije się w powietrze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 powoli do przodu pozostaje wkleić wzmocnienia wręgi silnikowej i przykręcić sam silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 26 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 z kółkiem ogonowym miałem mały problem ostatecznie skończyło się na bowdenie mam nadzieje że będzie ok okleiłem przód kadłuba silnik przykręcony zbiornik przygotowany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 koło ogonowe będzie zasilane oddzielnym serwem, czyli oddzielny kanał - czy dobrze rozumiem ? Gdzie można kupić takie koło ogonowe i kolejne pytanie, z jakiego materiału jest to mocowanie koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 26 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 8 minut temu, zuzia2013 napisał: koło ogonowe będzie zasilane oddzielnym serwem, czyli oddzielny kanał - czy dobrze rozumiem ? Gdzie można kupić takie koło ogonowe i kolejne pytanie, z jakiego materiału jest to mocowanie koła. kółko jest na osobnym serwie widać je na drugim zdjęciu ostatniego posta goleń jest węglowa dokładnie jest to ten zestaw : https://modelemax.pl/pl/ogonowe/17351-podwozie-ogonowe-weglowe-50-cc-t-max-03102 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Dzięki za odpowiedż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Jeśli lata tak samo jak wygląda to masz mój głos na model roku 2020...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Dzisiaj poleciał ,wykonanie wzorcowe ,a lata bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 11 Października 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 oblot był film będzie ? 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 A ja jestem dumny że udany oblot odbył się u mnie na lotnisku ? I chociaż pilot Maciej mówi że ten silnik ma za mało mocy to się Trochę myli. Przecież to nie jest akrobat. Jak widać na filmie wszystkie założenia jakie Maciej postawił przed modelem , się sprawdziły. Gratuluję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Piękny model i pięknie lata! Robi wrażenie. Ależ to jest kolos! Gratulacje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Parę zdjęć z oblotu. Biniu mocno zaparł się w krześle żeby model go nie pociągnął, chociaż bardziej baliśmy się że mu buty zdejmie. ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi