Skocz do zawartości

F 100 Super Sabre

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skrzydła się malują. W zasadzie to już maziam powoli. Jeszcze parę dni i będę mógł pokazać model w całości. Sam nie mogę się doczekać. 

IMG_20220607_204103.thumb.jpg.3cf7ea8f9d769618853c37baf8e599dd.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano

Potęga modelu i schowany spracowany wykonawca:-). Kawał pięknego modelu i jeszcze większy wysiłek włożony w jego wykonanie. Na pewno będzie tak dobrze latał jak pięknie wygląda. Powodzenia w oblocie.

Opublikowano

Wykonanie to najwyższa półka. Gratuluję i podziwiam bo zbudowanie Jeta to coś więcej niż "zwykłe " modele. 

Będę trzymał kciuki za pomyślny oblot , choć o to jestem spokojny bo z pewnością będzie latał tak jak wygląda:)

Opublikowano

Rzeczywiście wspaniale wygląda ale najważniejsze że Autor, zrealizował swoje marzenie. Bez tego marzenia, nie byłoby tej relacji a bez włożonego wysiłku i wiedzy również 

tego modelu. Mam nadzieję, że będzie równie wspaniale latał jak wygląda :)

Wielkie podziękowania należą się również za relację z budowy, dzięki której nie tylko mogliśmy oglądać postępy w budowie ale również, co cenie sobie najbardziej, podglądać warsztat modelarza, który Piotrek opanował perfekcyjnie a nam go udostępnił abyśmy mogli nabytą wiedzę wykorzystać przy realizacji naszych, przeważnie dużo skromniejszych marzeń.

chapeaux bas jak mówią francuzi...

PS. Mam tylko jedne drobne pytanie...czy wlot powietrza w oryginale jest również taki biały, bo na początku relacji jest zdjęcie modelu z wlotem w ciemnym kolorze, troche ten biały nie bardzo pasuje do całości a może go tylko trochę "pobrudzić" ?

Opublikowano

Tak wlot w żadnej wersji nie był czarny. W malowaniu z Wietnamu był w takim kolorze jak spód samolotu. W takich jak mój był w kolorze aluminium lub w kolorze tak jak np thunderbirds mieli czerwony wolt. W moim prawdopodobnie był biały. 

Opublikowano

Gratuluję dociekliwości. Przekonaliście mnie. Jednak Piotrek,  gdybyś zrobił go w kolorze naturalnego aluminium to byłoby to bardziej naturalnie. Tak dla mnie to trochę wygląda ten wlot laminatowo. Mimo wszystko model jest cudny. Oby cudnie latał.

Opublikowano

Piękny i efektowny model, gratuluję projektu! Natomiast czy można coś więcej na temat pilota i kombinezonu, jest to samoróbka czy gotowiec? Może foto samego pilota. Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A127F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pilot jest pożyczony i nie w tej skali co trzeba. Kupiłem materiał na uniform i mam zamiar zrobić własnego pilota we właściwych dla skali proporcjach i tamtego zaprezentuję gdy ruszę z produkcją ale to pewnie nie wcześniej niż jesienią. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.