Artur Lis Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Witam , Nachodzi mnie na wymianę odkurzacza w moim warsztacie . A myślę o zakupię tego Odkurzacz uniwersalny Karcher WD 2 1000 W 12 l - Odkurzacze - Castorama Myślę ze to jest i tak jakaś podróbka Karchera ale za taką cenę ,,czy jest warty i czy pracuje, w miarę cicho Czy któryś z kolegów, ma taki odkurzacz i mógłby się podzielić opinią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Ja mam wd3. Zrobiłem nim remont modelarni i teraz robi za odkurzacz. Robi robotę. To nie jest podróba co znalazłeś. Po prostu to jest budżetowy karcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Mam WD3. Remont mieszkania, szlifowanie ścian jako odciąg, zbieranie wszelkiego śmiecia remontowego. Sprzątanie na dwóch budowach dachów domków jednorodzinnych. Pożyczyłem siostrze i była zachwycona. Kupiła sobie taki sam i używa jako zwykły odkurzacz. ( kabel zasilający tu niestety był księgowy ma może z 1,5metra! ) Jestem bardzo zadowolony. Polecam WD3. Pozdrawiam Sławomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Bez zbędnego pitolenia gorąco polecam nie tylko do warsztatu ale do całego domu i zagrody. Ciągnie jak zły. To nie jest jakaś domowa popiardułka w której jak już woreczek w 1/3 zapełniony przestaje zbierać. Może ekstremalnie cichy nie jest ale łba nie urywa. Da się spokojnie długo z nim pracować. Wszystkie materiały eksploatacyjne dostępne od ręki i też dobrej jakości zamienniki. Do tego jest zaskakująco lekki. Mam dwa odkurzacze Karchera, pierwszy był piorący 3 Plus który ma z 20 lat. Innego odkurzacza jak Karcher nie kupię. No chyba, że Hennry ale to inny przedział cenowy. Jak szukasz cichego i mocnego odkurzacza to właśnie Hennry. Z tym, że u nas ich nie widziałem, trza z UK ściągnąć i zmienić wtyczuszkę. Zbiera na mokro, oczywiście jak się worek wyjmie. Ma możliwość dmuchania, wąż podpinasz do "wyfuku" i można malować. Za te pieniądze jakie chcą za WD2 to IMHO lepszego nie kupisz. A wszystkie takie wynalazki k...wy i pijanego szatana jak Dyson to z daleka omijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Pytanie do czego ma być odkurzacz. Jeśli warsztatowo-remontowy to tak, kercher. Jeśli do celów modelarskich-warsztatowych, bez potrzeby odkurzania gruzu, polecam jakoś najtańszy domowy ale za to cichy. Sam kupiłem malucha Hoover i jestem zadowolony. Wartszatowe są dla mnie za głośne i dlatego nieakceptowalne, mam dość hałasu...a kerchery niestety IMHO są głośne. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Koledzy, ale porównujecie WD3 do WD2. Przedmiotowy odkurzacz jest ciut mniejszy i za razem poręczniejszy. Do domu jak najbardziej się nadaje. W tym przedziale cenowym nie znajdziesz cichego i mocnego odkurzacza. Bedziesz Pan zadowolniony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 W ub. miesiącu zakupiłem ten. Ma gniazdo do przyłączenia elektronarzędzi max 2200W. GAS 25 przeszedł do pracy bardziej stacjonarnej. Za cenę niecałych 700 pln (Obi) jest bardzo przydatny i poręczny ale troszkę głośny. Wybaczcie ten "kamasz" w tle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Mam taki, ostał się po remoncie mieszkania i przez jakiś rok używaliśmy go jako domowego, jego największa wada to że przewracał się na progach teraz w garażu dzielnie służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Jednak warto , było się zapytać. Będę celował ,w odkurzacz WD3 Karcher Dziękuję , kolegom za opinie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Widziałem go dzisiaj w Obi w promocji - https://www.obi.pl/odkurzacze-do-czyszczenia-na-sucho-i-na-mokro/kaercher-odkurzacz-uniwersalny-wd-3-1000w-17l/p/6181010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Ten jest najtańszy: https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-przemyslowy-do-popiolu-gruzu-15l-1600w-9324597273?reco_id=a3b9eda4-4004-11eb-b29f-000af7f61b00&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Każdy odkurzacz warsztatowy jest głośny i na to nie ma rady. Każdy też niestety szybko się "zabija" i nie chce ciągnąć. Kurz powoduje szybkie zatkanie filtra i mamy sporo hałasu i zero ssania. Dlatego polecam dorobienie do takiego odkurzacza separatora cyklonowego. Odseparuje wióry i filtr jest czysty. Odkurzacz ciągnie cały czas z pełną mocą, a zanieczyszczenia zbierają się w osobnym pojemniku. Zrobiłem sobie taki separator ze starych, plastikowych wiader i mam spokój.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Godzinę temu, kesto napisał: Zrobiłem sobie taki separator ze starych, plastikowych wiader i mam spokój.? Ech Krzysiu , Ty sie nigdy nie zmienisz ? I pewnie zrobiles to pomiedzy zakladaniem lewej i prawej skarpetki ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Nie śmiej się z Krzysia, ja zrobiłem sobie centralny odkurzacz z warsztatowego najtańszego odkurzacza. Tylko moc miał za małą (1100W), więc wymieniłem mu silnik na 2200W. Wszystko było ok, ale też się szybko zapychał, dołożyłem zwykły worek od klasycznego odkurzacza i wciągam wszystko jak popadnie (oprócz wody). Separator z dwóch wiader, to dobre rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Alez ja sie nie smieje ! Ja tylko ( od zawsze ) podziwiam jego "Adamslodowosc" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jeszcze tańszy! https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-przemyslowy-kaminer-do-popiolu-gruzu-10l-9125915240?utm_feed=a2f12cfe-bd88-48be-9b08-0b85065ca656&utm_campaign=rtbhouse-allegro_Home_garden&utm_source=rtbhouse&utm_medium=CPC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko11 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 ja mam wd3p z gniazdem do elektronarzędzi warto dołożyć troszkę kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Są na rynku odkurzacze przeznaczone typowo do prac w drewnie z wiórami. Mają urządzenie - prasę do prasowania trocin jak się napełnią do pewnego poziomu. Festool taki miał w swojej ofercie. Pewnie inne firmy również musiałbyś poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Już zakupiłem odkurzacz do warsztatu w Grudniu , więc u mnie sprawa zakończona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi