paulusr Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Nawet na pewno. Ale myślę, że chodzi o klocki 6s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Sądząc z silnika który podlinkował to max 8S a to i tak mało. 12S to już tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Podstrugałem sobie przekroje kadłuba i powstaje pierwsza połówka ogona (foremnik). zastanawia mnie jeszcze jak będę "spinał" przednia część kadłuba z tylną ,ale to jeszcze chwila ,wiec może coś podpatrzę lub coś podpowiecie Centropłat dostał dźwigary i powoli jest dozbrajany w punkt mocowania wszelkiej maści . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Ciąg dalszy projektu, poprzychodziło troszkę gratów. Silnik chyba zrobiła na mnie największe wrażenie ...kawał klocka . Śmigła dedykowane 20x10 aż do 22x10 co prawda jestem w trakcie budowania hamowni, wiec się okaże co lepsze .Problem stanowi dostanie śmigieł lewych w tych rozmiarach... Co do modelu to powstała na razie jedna część ogonka , czeka mnie jeszcze szpachlowanie , szlifowanie , szpachlowanie , szlif.... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Żeby nie było ,że nic się nie dzieję to powoli tworzy się podwozie główne.... Posiada amortyzator gazowy i sprężyny....całość waży 730g ...(masakra) Testy zniszczeniowe elementów drukowanych z pet-g dają nadzieje Przy okazji odbyły się testy napędu ... właściwie tylko pomierzyłem prądy na różnych śmigłach... co do ciągu to będzie budowane stanowisko testowe do podwozia i silników jednocześnie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Lux malinka silnik konkretny ,kiedyś też może się takiego dorobię, jak i porządnej hamowni ale na razie same maluchy sobię buduje, trzymam kciuki za dalsze postępy w budowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Czas sobie leci , a ja cos tam dłubie ... Statecznik pionowy prawie gotowy . Pracuje teraz nad prowadzeniem przewodów do serw i oświetlenia .Myślałem o zastosowaniu takich złączy. Na tapetę weszły również drukowane pierdółki. I tak jakoś powolutku się dłubie... C.D.N. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. POGO Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Witam. Wstawiam parę fotek ze zmagań. Na warsztat poszedł centropłat. Wyciąłem klapy, przy okazji troszkę je popsułem ...ale naprawiłem . Zawiasy i mocowanie popychacza... wydrukowałem. Były również przymiarki podwozia ,silników i gondoli ... Mam pytanie ...czy mogę sparować 2 sera od klap na jednym przewodzie (Y) i tak podłączyć to do power box-a... ?? 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu RC Opublikowano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Ale koła miały być od wózków dla lalek. O Panie naprawdę grubo! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Witam ,czas mija a ja sobie cos tam dłubie przy latadełku. Dopieszczam skrzydełko .zawiasy lotek i klap po drukowane i zainstalowane. Serwa z dźwigniami poustawiane . teraz zamierzam prze laminować kluczowe elementy i zacząć szyć przewody w skrzydle. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Robisz drugi mój ulubiony samolot. Zaraz po Do335. Super! Cytat Mam pytanie ...czy mogę sparować 2 sera od klap na jednym przewodzie (Y) i tak podłączyć to do power box-a... ?? Jeśli nie ma bezpiecznika w PB to tak. W niektórych modelach Jeti CB xxx to niedopuszczalne. Jak jest w Powerboxach niestety nie wiem. A brakuje Ci kanałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Te otwory ulzeniowe to tak zostawisz czy troche wygladzisz? Sorry, ale spedzielem 40 lat jako inzynier od wytrzymalosci zmeczeniowej i az oczy bola? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 W dniu 1.02.2023 o 18:32, paulusr napisał: A brakuje Ci kanałów? Wstępnie minimum to 6 kanałów . Po kilka serw na pojedynczych kanale ( 4szt.serw lotki ,2szt. wysokość itd. ) co prawda jeszcze nie ten etap budowy ale już trzeba myśleć .... 13 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Te otwory ulzeniowe to tak zostawisz czy troche wygladzisz? Oczywiście że wygładzę ...pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi