Granacik Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Jak słońce tego nie wypali to możesz na modele później przerobić jak się hodowla pietruszki znudzi. W sieci sporo fajnych projektów na S.P.A.D.'y.
Lech Mirkiewicz Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 23 minuty temu, Granacik napisał: Jak słońce tego nie wypali to możesz na modele później przerobić jak się hodowla pietruszki znudzi. Słońce nie ma szans mam poliwęglanowy daszek nad tarasem 20 lat tylko 8 mm i nie ma na nim śladu starzenia A swoją drogą eksperymentowałem dawno temu z tym materiałem w modelach latających ( patrz : historia mojego modelarstwa) ale to jakieś niemodelarskie moim zdaniem było jeszcze dzisiejsze zdjęcia ,na daszku tarasowym jest ze 20 cm śniegu i daje radę 1
Atomizer Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Opublikowano 1 Lutego 2021 Nie zapomniałem też o moich zwierzakach i im tez zrobiłem fajne domki ? Zastanawiam się co by tu jeszcze zbić z desek ? coś pożytecznego...? 1
samolocik Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Pożyteczne z desek... wędarnia, ławeczka do posiedzenia na słońcu lub ala kosz plażowy bo osłania od wiatru i deszczu ? 1
Atomizer Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Opublikowano 1 Lutego 2021 18 minut temu, samolocik napisał: Pożyteczne z desek... wędarnia, ławeczka do posiedzenia na słońcu lub ala kosz plażowy bo osłania od wiatru i deszczu ? No tak, zapomniałem ławeczka i stół do ogrodu ? Zapomniałem... ha ha W tamtym roku zrobiłem grilla ale nie było gdzie posiedzieć ! Może ma ktoś jakiś ciekawy projekt ławeczek i stołu do ogrodu ( tani i prosty w wykonaniu ) co sam ktoś robił? A grilla zrobiłem dlatego bo się nie mieściło na tym pierwszym ? i potrzebny był większy. 1
RomanJ4 Opublikowano 1 Lutego 2021 Opublikowano 1 Lutego 2021 Bateryja "napojów nabiałowych" do przepychania całkiem zacna... 1
Atomizer Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2021 Witam w dziale hobby ? Nowy projekt do wykonania : To zestaw do grilla ? Wykończenie lakierobejca żywiczna palisander. Tanio nie będzie ! Sam materiał to 500zł, i została tylko 1 deska w zapasie. Farba i wkręty ok 130 zł, czyli razem około 650zł. Szerokość ławeczki i stołu to 1800mm.
Atomizer Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jak na tą chwilę zrobiłem dwie ławeczki, dziś może dam radę dokończyć stół i komplet grillowy będzie gotowy! 1
Atomizer Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2021 Stół gotowy, można grillować ? Na pewno też posłuży za stanowisko do przygotowywania modeli do lotu. ha ha... ? 1
Atomizer Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2021 A tak się prezentuje komplet już w ogrodzie tuż przed grillem który już na dziś dobiega do końca...po ciężkim tygodniu pracy. 1
young Opublikowano 23 Czerwca 2021 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Prośba o podanie jakiej używacie profesjonalnej żywicy do zabezpieczenia drewna ? Mnie czeka malowanie sztachet z olchy . Co polecacie na lata ?
Atomizer Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ja od jakiegoś czasu kupuje lakierobejcę żywiczną Altaks kolor palisander, szybkoschnąca na zewnątrz, opis płoty, bramy, elewacje , altany itp. 10 lat ochrony. Nie łuszczy się i nie pęka, zostawia ładny rysunek drewna. Do osiągnięcia żądanego efektu należy położyć dwie warstwy. Pędzelki wystarczy wypłukać w samej wodzie. Nie stosowałem innych kolorów, ale raz kupiłem mała puszkę antracyt i leży i czeka nie wiem sam na co ? Tania nie jest, w tamtym roku za puszkę 0,75l płaciłem 39,99zł, a w tym już 49,99zł, ale jak miałem więcej do malowania to zamawiałem na allegro 5l, więc wychodziło dużo taniej.
Atomizer Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Opublikowano 5 Lipca 2021 A to jeszcze dwa stoliki do siedzenia ? 1
young Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 Super i na lata takie małe " stoliki" Estetyczne !
Atomizer Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Opublikowano 6 Lipca 2021 Dziś rano brały udział w sesji zdjęciowej ? Czereśnie w tym roku super ?
Atomizer Opublikowano 19 Września 2022 Autor Opublikowano 19 Września 2022 Z kilku desek sosnowych, które leżały w stodole zrobiłem przez weekend wieszak z ławeczką ? Wykończenie lakierobejca żywiczna palisander, szybkoschnąca. Drzwi też robiłem sam ? do piwnicy i na strych do tego schodek ! Jeszcze zostało zamontować klamkę. Ściany też robiłem nowe ? płyta kartonowo gipsowa. No i płytki kleiłem też sam ? 1
young Opublikowano 19 Września 2022 Opublikowano 19 Września 2022 To tak samo jak ja. Sam robię to i owo (maluję, robię za glazurnika, instalacje wod/kan, etc). Zrobiłem też samodzielnie instalacje PV na dachu którą bez problemu odebrała elektrownia. A ludzie sie dziwią że mam na modele :). Trzeba być pracowitym i chcieć 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zbjanik Opublikowano 19 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 Września 2022 Ja z kolei tego lata zbudowałem taką szopkę ogrodową jak na zdjęciu. Na kosiarki, rowery i inne grabie i łopaty. Całość drewna z palet i pozostałości z poprzednich robótek. Dachówka też odzyskowa, taka jak na domu- marsylka z Koddersdorfu ( leży zaraz za Zgorzelcem, Niemcy) z okresu I WŚ, popularna w mojej okolicy. Brak jeszcze rynien i folii paro-przepuszczalnej na wewnętrznej stronie ścian. Rynny oczywiście też będą z odzysku, tylko folia nie, ale za to pochodząca z odrzutu jakościowego, czyli w sumie jednak też odzysk. Tylko wkręty (tak ok. 1000 szt. wyszło)- nowe. 6
Rekomendowane odpowiedzi