Granacik Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Jak słońce tego nie wypali to możesz na modele później przerobić jak się hodowla pietruszki znudzi. W sieci sporo fajnych projektów na S.P.A.D.'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 23 minuty temu, Granacik napisał: Jak słońce tego nie wypali to możesz na modele później przerobić jak się hodowla pietruszki znudzi. Słońce nie ma szans mam poliwęglanowy daszek nad tarasem 20 lat tylko 8 mm i nie ma na nim śladu starzenia A swoją drogą eksperymentowałem dawno temu z tym materiałem w modelach latających ( patrz : historia mojego modelarstwa) ale to jakieś niemodelarskie moim zdaniem było jeszcze dzisiejsze zdjęcia ,na daszku tarasowym jest ze 20 cm śniegu i daje radę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Nie zapomniałem też o moich zwierzakach i im tez zrobiłem fajne domki ? Zastanawiam się co by tu jeszcze zbić z desek ? coś pożytecznego...? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Pożyteczne z desek... wędarnia, ławeczka do posiedzenia na słońcu lub ala kosz plażowy bo osłania od wiatru i deszczu ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 18 minut temu, samolocik napisał: Pożyteczne z desek... wędarnia, ławeczka do posiedzenia na słońcu lub ala kosz plażowy bo osłania od wiatru i deszczu ? No tak, zapomniałem ławeczka i stół do ogrodu ? Zapomniałem... ha ha W tamtym roku zrobiłem grilla ale nie było gdzie posiedzieć ! Może ma ktoś jakiś ciekawy projekt ławeczek i stołu do ogrodu ( tani i prosty w wykonaniu ) co sam ktoś robił? A grilla zrobiłem dlatego bo się nie mieściło na tym pierwszym ? i potrzebny był większy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Bateryja "napojów nabiałowych" do przepychania całkiem zacna... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Witam w dziale hobby ? Nowy projekt do wykonania : To zestaw do grilla ? Wykończenie lakierobejca żywiczna palisander. Tanio nie będzie ! Sam materiał to 500zł, i została tylko 1 deska w zapasie. Farba i wkręty ok 130 zł, czyli razem około 650zł. Szerokość ławeczki i stołu to 1800mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jak na tą chwilę zrobiłem dwie ławeczki, dziś może dam radę dokończyć stół i komplet grillowy będzie gotowy! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Stół gotowy, można grillować ? Na pewno też posłuży za stanowisko do przygotowywania modeli do lotu. ha ha... ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 A tak się prezentuje komplet już w ogrodzie tuż przed grillem który już na dziś dobiega do końca...po ciężkim tygodniu pracy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Prośba o podanie jakiej używacie profesjonalnej żywicy do zabezpieczenia drewna ? Mnie czeka malowanie sztachet z olchy . Co polecacie na lata ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ja od jakiegoś czasu kupuje lakierobejcę żywiczną Altaks kolor palisander, szybkoschnąca na zewnątrz, opis płoty, bramy, elewacje , altany itp. 10 lat ochrony. Nie łuszczy się i nie pęka, zostawia ładny rysunek drewna. Do osiągnięcia żądanego efektu należy położyć dwie warstwy. Pędzelki wystarczy wypłukać w samej wodzie. Nie stosowałem innych kolorów, ale raz kupiłem mała puszkę antracyt i leży i czeka nie wiem sam na co ? Tania nie jest, w tamtym roku za puszkę 0,75l płaciłem 39,99zł, a w tym już 49,99zł, ale jak miałem więcej do malowania to zamawiałem na allegro 5l, więc wychodziło dużo taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Ok dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 A to jeszcze dwa stoliki do siedzenia ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Super i na lata takie małe " stoliki" Estetyczne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Dziś rano brały udział w sesji zdjęciowej ? Czereśnie w tym roku super ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 19 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Z kilku desek sosnowych, które leżały w stodole zrobiłem przez weekend wieszak z ławeczką ? Wykończenie lakierobejca żywiczna palisander, szybkoschnąca. Drzwi też robiłem sam ? do piwnicy i na strych do tego schodek ! Jeszcze zostało zamontować klamkę. Ściany też robiłem nowe ? płyta kartonowo gipsowa. No i płytki kleiłem też sam ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 To tak samo jak ja. Sam robię to i owo (maluję, robię za glazurnika, instalacje wod/kan, etc). Zrobiłem też samodzielnie instalacje PV na dachu którą bez problemu odebrała elektrownia. A ludzie sie dziwią że mam na modele :). Trzeba być pracowitym i chcieć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zbjanik Opublikowano 19 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Ja z kolei tego lata zbudowałem taką szopkę ogrodową jak na zdjęciu. Na kosiarki, rowery i inne grabie i łopaty. Całość drewna z palet i pozostałości z poprzednich robótek. Dachówka też odzyskowa, taka jak na domu- marsylka z Koddersdorfu ( leży zaraz za Zgorzelcem, Niemcy) z okresu I WŚ, popularna w mojej okolicy. Brak jeszcze rynien i folii paro-przepuszczalnej na wewnętrznej stronie ścian. Rynny oczywiście też będą z odzysku, tylko folia nie, ale za to pochodząca z odrzutu jakościowego, czyli w sumie jednak też odzysk. Tylko wkręty (tak ok. 1000 szt. wyszło)- nowe. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 I nawet weranda jest... ?. Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi