przemo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 A co tam, też sobie uwędziłem . 09.jpg 011.jpg 012.jpg ooo czyli mam się spodziewać dostawy wędlin na święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ja wczoraj robiłem kiełbasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja też już powędziłem swoje wędlinki na święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja jeszcze wędzę, teraz wyszły boczki i szynki, wieczorem kiełbasa: DSCN7127 by TeBeWAW, on Flickr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zestaw Wielkanocny. Dojdzie jeszcze kiełbasa "swojska" ale jeszcze dopieka się w wędzarni. DSCN7130 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ehh, późno w nocy a Ty smaka robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ten moment, kiedy rano otwieram wędzarnie po nocnym wędzeniu.... DSCN7131 by TeBeWAW, on Flickr Wesołych Świąt Koledzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 A jak wyszły skrzydełka z "Pioniera " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Czekają na otwarcie sklepu z bagnetami we wtorek ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 A ja dla odmiany w swojej tradycyjnej wędzarni wędzę na gorąco w temperaturze 60 stopni i nie muszę odparzać . Dużo się traci na wadze wędlin , ale zapach i smak jest niesamowity . Ciekawe czy można najpierw odparzyć a potem uwędzić . Następnym razem spróbuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 UNIA już znajdzie na Was przepis - niekoniecznie do wędzenia. Gratuluję pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 W du..ie unia i ich pomysły. Wędzonka była jest i będzie na moim stole!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 UNIA już znajdzie na Was przepis - niekoniecznie do wędzenia. ..................... Nie wiedzą ćwoki co tracą. Z dziada pradziada wędzili mięso w wędzarniach i chłopy potężne i silne wyrosły. Jak poszedł na pole miał siłę chodzić i pracować. A teraz zabraniają się tego co dobre i nakazują co mam wpieprzać na śniadanie Chipsy (bo po co kanapka z kawałkiem wędzonki ) popić colą (bo po co zsiadłe mleko) i jakieś ciasteczka, po których nie ma siły wsiąść do samochodu, a gdzie dopiero pracować ciężko fizycznie?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Bo od ciężkiej roboty są maszyny! Ważę 70 kg mając 183cm wzrostu (więc patyczak ze mnie) a dziś "podnosiłem" dźwigary mostu o wadze 20 ton 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 A ja 172/110 kg i podniosłem 4 litery z przed komputera aż trzy razy bo jem polskie wędzonki ! Moje ogórki mają naturalny kształt, jabłka jakieś plamki a banany z mojego sadu są proste i ciepłym olewam głupoty spedalonych unijnych urzędników. Wymyślają by pokazać potrzebę swojego istnienia. Nawet balsa z mojego lasu jest łopianem a nie drzewem. Przyznaję jednak , że tylko w gatunku twarda - taki klimat ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Takie tam niewielkie wędzenie wczorajsze: DSCN7416 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7418 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7419 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7420 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zjadłem sobie dzisiaj w pracy śniadanie patrząc na Twoje zdjęcia. Bardzo mi smakowało Co to za ser? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ser "typu włoskiego" CAPRI z SM Sierpc. Podobny jest PILOS z Lidla. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jakbyście byli kiedyś osobiście po sery z Sierpca to przy okazji zapraszam na latanko przy księżycówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Tomasz, jak się domyślam, ta wędzarnia to twoja konstrukcja? Pokazałem ją dziś rodzicom i teraz muszę kupić/zrobić/wybudować podobną.. W sumie fajnie, bo dawno niczego tradycyjnie wędzonego nie jadłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi