robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Rozpiętość statecznika poziomego to 64cm. Ja to umiaru nie mam. Oczywiście trochę perspektywa przekłamuje, ale są duże. Obym nie żałował. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Rób, nie żałuj Trzymam kciuki. Dzięki Tobie (działasz mobilizująco pokazując kolejny projekt), ja wreszcie po długiej, długiej przerwie postanowiłem skończyć Vipera. Skleiłem pomoc do nadania ujemnego skosu usterzeniu płatowemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Robert dasz rade , Twoje projekty wszystkie latają . Kibicujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Robert, jeżeli planujesz rozpiętość 170 cm to jaka będzie długość kadłuba? Czy przy tak dużym modelu będziesz go wykonywał w wersji do rzutu z ręki? Jakiej EDF zastosujesz i jakiej wagi RTF się spodziewasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 To będzie już konkretny model ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Wymiarowo będzie wielkości modelu freewinga. Wagowo mam nadzieję mniej bo chce go z ręki rzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 No, szacun. Trzymam kciuki . Guziec to moje marzenie od lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 W tzw międzyczasie szukam sobie fajnego schematu. Zielony i szary odpadają, będą się zlewać, albo z drzewami, albo z niebem. Może coś takiego? albo Jeszcze nie sprecyzowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Ha , jak dla mnie to zielony albo szary, te dwa pozostałe w takim malowaniu to wyglądają jak tanie plastikowe zabaweczki...farba oczywiście matowa, wygląd będzie bardziej realistyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Moze taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 W dniu 18.04.2021 o 19:58, robertus napisał: Rozpiętość statecznika poziomego to 64cm. Ja to umiaru nie mam. Oczywiście trochę perspektywa przekłamuje, ale są duże. Obym nie żałował. Hej. Pytanie: co to za depron taki gruby? Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Robert, masz chyba kilka modeli, znacznie mniejszych, w kolorze szarym i jakoś dajesz radę. Skąd teraz ten niepokój i unikanie tradycyjnych malowań? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 a takie ?? lub takie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 A ja proponuję kamuflaż pustynny - prosty w malowaniu a uwydatniający np: linie podziału blach, zabrudzenia, opisy eksploatacyjne. Będzie się wyróżniał na tle "szarej" floty. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 A ja proponuję coś a`la Agresorzy (Flipper) i koniecznie z paszczą rekina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Kilka szarych samolotów już mam, znudziły mi się szare modele Malowania Flipper albo Penauts, te sam schemat, inne kolory, Aczkolwiek z drugiej strony chciałbym historyczne malowanie, później eksperymentalne lub demonstrator. 3 godziny temu, pietka napisał: Hej. Pytanie: co to za depron taki gruby? Pozdrawiam Piotrek Arkusz ma grubość 9mm. Z takich grubości robię stateczniki lub stery płytowe z jednego kawałka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Cokolwiek wybierzesz, wybierz taki by była paszcza. Jakoś do Guźca wyjątkowo pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 7 godzin temu, RAFALR30 napisał: A ja proponuję kamuflaż pustynny - prosty w malowaniu a uwydatniający np: linie podziału blach, zabrudzenia, opisy eksploatacyjne. Będzie się wyróżniał na tle "szarej" floty. Fajny ale nie widoczny na tle piachu ;). Robert zielony najładniejszy. Las się wytnie. Kiedy zaczniesz robić podwozia? Omija cię duzy fun ze startów i lądowań. Niektórzy filmy o tym kręcą. Kibicuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 42 minuty temu, paulusr napisał: Kiedy zaczniesz robić podwozia? Omija cię duzy fun ze startów i lądowań. Omija mnie bo nie mam lotniska w pobliżu. Co mi po ciężkim modelu na kołach jak będę miał okazję nim polatać jedynie raz na rok gdy pojadę gdzieś dalej na spotkanie modelarskie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 13 godzin temu, robertus napisał: Omija mnie bo nie mam lotniska w pobliżu. Co mi po ciężkim modelu na kołach jak będę miał okazję nim polatać jedynie raz na rok gdy pojadę gdzieś dalej na spotkanie modelarskie. Mam ten sam problem, dlatego rozwijam technologię ze spadochronem i powoli udoskonalam...jak na razie sprawdza się do modeli o wadze do 300g rozpiętości 800mm, ale będę chciał zastosować do większych 1,2m i 1,6m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi