Francka Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Super , 2 miesiące od decyzji i model gotowy kiedy to to robisz w pracy?? Podziwiam i pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Kurde, Robert. Szacun. Tak mnie nakręciło, że robię drugiego. Tylko zrobię tego z Cliketys powiększonego do 160%. Pliki 3d do niektórych części już mam, trochę też wydrukował ja, ale nie było czasu zabrać się. Nie sądzę, żebym miał takie tempo jak ty ale może w lipcu poleci. Pozamawiałem podwozie regulatory i planuję trochę inaczej zrobić pewne szczegóły. Na pewno będą 2 edfy w gondolach silników montowane (80 mm), może też zrobię stery kierunku, aczkolwiek nie jestem do końca przekonany. Planuję też zrobić natarcie i spływ skrzydła z balsy. Obaczym jak zrobim. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zakładasz wątek i jedziesz...a ja sobie popcorn pojem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ladowanie najlepsze, czas chyba pomyslec o spojlerach bo niesie sie jak szybowiec Piekna maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 66% procent przepustnicy - tyle wystarczy aby ten model spokojnie sobie żeglował po niebie. 66% ciągu 4S to będzie coś koło 850g?! w modelu o wadze 2150g! Uwierzycie? Czyli lata jak każdy inny mój model, tyle że przez swój rozmiar może wydawać się wolny. Spróbuję jakoś zbadać jego prędkość. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Robert jest tak jak Ci kiedyś mówiłem. Większe modele latają lepiej. Przyjedź z nim na warbirds . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 4 minuty temu, solainer napisał: Robert jest tak jak Ci kiedyś mówiłem. Większe modele latają lepiej. Przyjedź z nim na warbirds . Załatw brak wiatru, żebym do tyłu nie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Bywają u nas takie dni w roku że na naszym lotnisku nie ma wiatru trzeba zaryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 No pięknie! Teraz dodaj oświetlenie. A na ziemi postaw ZSU-23 wyposażone w zielone lasery. Wieczorem byłaby piękna scenka. Gratuluję, świetnie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Gratulacje! Kapitalnie lata! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Mam EDF 70mm od FMS pod 6S i pakiet. Na testowym stanowisku bez trust tuby pokazuje mi ok 2400g ciągu przy 80A. Ale regulator mam 70A Efekt domina działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Po zmianie silnika, regulatora i pakietu planujesz przy starcie model wyrzucać z ręki czy nadal start z gumy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Na dobrą sprawę i teraz można go wyrzucać, prędkość minimalna jest bardzo niska. A w przyszłości raczej ręcznie jak się da (a powinno się dać), mniej gratów do noszenia na lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 petarda! gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 A-10 w Bobrownikach na Warbirds 2021. Ależ oni tam maja twardą ziemię, namęczyłem się aby wkręcić śrubę do gumy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Jeszcze jeden filmik gdzie smigal Twój model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 46 minut temu, Francka napisał: Jeszcze jeden filmik gdzie smigal Twój model Ooo, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Pięknie. Ale pogoda Ci dopisała. Wiało cokolwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 59 minut temu, Bartek Piękoś napisał: Pięknie. Ale pogoda Ci dopisała. Wiało cokolwiek? Czasem trochę wiało, ale generalnie w sam raz na piankowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 A ja przegapiłem... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi