kesto Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Pamiętaj, że robisz P-1, a on miał krótki przód. Silnik elektryczny jest lżejszy od spalinowego, więc akumulatory będą musiały wyważyć model. Może się okazać, że ze względu na krótki przód i ciężki tył, będziesz musiał dać cięższe akumulatory. No, ale to okaże się jak już skończysz model. Buduj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Dzięki za zwrócenie na to uwagi, na szczęście przód ma trochę dłuższy od PZL -ek z silnikiem gwiazdowym, wiec będzie łatwiej go wyważyć a akumulatorami oczywiście najlepiej. U mnie będą mocowane na samym przodzie po bokach skrzynki do której będzie mocowany silnik. Jest już statecznik i ster kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 i lotki w trakcie oklejania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Skrzydła gotowe, teraz cellon a potem papier japoński i lakier akrylowy do parkietów. który jest, jak czytałem, podobny do Eze-Kote? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 czy ktoś oklejal już skrzydła w ten sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Jeśli stosujesz papier japoński i nitrocellon, to lakier akrylowy do parkietów jest zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Bojan napisał: lakier akrylowy do parkietów. nie akrylowy tylko poliuretanowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 to jest akrylowo-poliuretanowy, robiłem próby i wyszło wg mnie całkiem dobrze ? Pokryłem próbę 3 warstwami i ładnie się szlifuje podobnie jak żywica. cellonem zagruntowalem tylko aby lakier nie zmoczył balsy bo by się pofalowala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ja kładę cienką tkaninę szklaną na balsę bez gruntowania cellonem na wodny akrylowo poliuretanowy Dragon i nic się nie wygina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 na napiętych powierzchniach się nie paczy ale na większych płaszczyznach jak skrzydła to mi balsa falowała i już nie wróciła do pierwotnego stanu dlatego wolę zagruntowac cellonem i wtedy nie ma tego problemu. Po za tym to pewnie potrzebne jest doświadczenie, którego mi brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 A jaką konsystencję ma bondex bo dragon galaretowaty jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 nie jest galareta, tylko normalna konsystencja jak farba akrylowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 wykonane elementy zawieszenia, amortyzacji i okucia zastrzałów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 31 minut temu, Bojan napisał: wykonane elementy zawieszenia, amortyzacji i okucia zastrzałów nie można otworzyć zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 a teraz się otwiera? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Bojan napisał: a teraz się otwiera? tak.....super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 zawieszenie koncepcja.pdf a tak wymyśliłem sobie zawieszenie i amortyzację goleni podwozia 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Ciekawy jestem jak oceniacie pomysł zawieszenia? i jeszcze zdjęcia zastrzałów w trakcie klejenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Kanapka, powinno działać o ile te blaszki się nie zmęczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Blacha 2 mm, wydaje się b sztywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi