model Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 To fajnie, dzięki za fotkę, czyli można powiedzieć że produkt godny polecenia, to dobrze ?
robert.pilot Opublikowano 29 Października 2021 Autor Opublikowano 29 Października 2021 Pierwsze wrażenie - polecam. Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Ja kupiłem takie same to jedna jest krzywa w jednej nodze u góry średnica się zwiększa, źle wytyczone, ale ogólnie działa.Też obawiałem się bubla. Ale trafiłem dobrze.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Grifon Opublikowano 29 Października 2021 Opublikowano 29 Października 2021 Jak myślisz osadzić to podwozie, w jakim materiale?
robert.pilot Opublikowano 29 Października 2021 Autor Opublikowano 29 Października 2021 Jak myślisz osadzić to podwozie, w jakim materiale?I tu jest dobre pytanie... chodzi mi cały czas po głowie. Pod mocowanie podwozia mam sklejkę 10mm, planuję osadzić goleń w tulejce aluminiowej wpuszczonej na około 7mm i dodatkowo od góry przykręcić śrubą. Ale jeszcze myślę...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Grifon Opublikowano 30 Października 2021 Opublikowano 30 Października 2021 Ja zrobiłem tak jak kazali na planach. 1
robert.pilot Opublikowano 30 Października 2021 Autor Opublikowano 30 Października 2021 A jak goleń jest mocowana? Na klej na stałe w otwór?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Grifon Opublikowano 30 Października 2021 Opublikowano 30 Października 2021 Można ją wyciągnąć wychodzi z oporem, klocki były wiercone, ale miały luzy to przeciołem klocek do połowy włożyłem goleń i skleiłem dociskajac ściskiem. Po wycentrowaniu nawierce klocek przewierce się przez podwozie i zablokuje kawałkiem druta.
robert.pilot Opublikowano 30 Października 2021 Autor Opublikowano 30 Października 2021 Dzięki.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2021 Budowa stoi w miejscu. Trochę mi się priorytety pozmieniały. Powoli wychodzę na prostą, po Świętach mam nadzieję ruszyć dalej. O modelu nie zapomniałem, w tak zwanym międzyczasie zamówiłem oświetlenie. Dzisiaj dotarło, ale mega... fotki zrobione na szybko w pracy. Jak znajdę chwilę to podłączę i pokażę jak działają. 1 1
Jerzy_R Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Jak już są bajeranckie światełka, to może się przyda jeszcze to: Cytat Dromader jest malowany farbami: RAL 1003 (żółty) RAL 9003 (biały) RAL 9005 (czarny) RAL 3020 (czerwony wszystkie napisy) RAL 7035 (felgi kół, wnętrze kabiny pilota) 1
robert.pilot Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2021 Godzinę temu, nJerzy_R napisał: Jak już są bajeranckie światełka, to może się przyda jeszcze to: Super, dzięki. Przyda się.?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robert.pilot Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 Grudnia 2021 Świąteczne lampki zapalone ??? 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robert.pilot Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Stycznia 2022 Prace nad modelem powoli ruszają... Powstają klapy w środkowej części skrzydła. 6
robert.pilot Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2022 Ciąg dalszy... Z pracami troszkę ociągam się, ponieważ czekam na serwa klap, które dostanę od Żonki na urodziny pod koniec stycznia. Wkleiłem wzmocnienia dźwigarów skrzydła, w klapach dokleiłem listewki balsowe, ponieważ klapy przy skrzydłach mają profil zaokrąglony, jedna listewka była by za mało do wykonania takiego profilu. W klapach wklejone wzmocnienia pod zawiasy, które będą wykonane z płytki laminatowej w kształcie jak w oryginale. 4
jarek996 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Spiesz sie Robert , bo na wiosne trzeba zaczac pryskac ?
robert.pilot Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2022 Spiesz sie Robert , bo na wiosne trzeba zaczac pryskac Do wiosny na bank nie dam rady. Nie spieszę się, z resztą przy tej ilości mojego wolnego czasu to spokojne jeszcze ze 2-3 wiosny...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2022 Koledzy, szukam pomocy, gdzieś na Forum przeczytałem o firmie produkujacej na zamówienie śmigła do modeli, nie mogę tego odnaleźć. W M18 chciałbym mieć 4-ro łopatowe śmigiełko.
jarek996 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 6 godzin temu, robert.pilot napisał: Koledzy, szukam pomocy, gdzieś na Forum przeczytałem o firmie produkujacej na zamówienie śmigła do modeli, nie mogę tego odnaleźć. W M18 chciałbym mieć 4-ro łopatowe śmigiełko. BIELA - https://www.smigla.com/#gsc.tab=0 11 godzin temu, robert.pilot napisał: Nie spieszę się, z resztą przy tej ilości mojego wolnego czasu to spokojne jeszcze ze 2-3 wiosny... Przeciez Twoj Dromader juz prawie gotowy ? 1
jetfan Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 9 godzin temu, robert.pilot napisał: Koledzy, szukam pomocy, gdzieś na Forum przeczytałem o firmie produkujacej na zamówienie śmigła do modeli, nie mogę tego odnaleźć. W M18 chciałbym mieć 4-ro łopatowe śmigiełko. Tu znajdziesz ciekawsze rozwiązanie: http://www.ramoser.de/home_e/varioprop_e/varioprop_e.html 1
Rekomendowane odpowiedzi