model Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 To fajnie, dzięki za fotkę, czyli można powiedzieć że produkt godny polecenia, to dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 29 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Pierwsze wrażenie - polecam. Zobaczymy jak to będzie w praktyce. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Ja kupiłem takie same to jedna jest krzywa w jednej nodze u góry średnica się zwiększa, źle wytyczone, ale ogólnie działa.Też obawiałem się bubla. Ale trafiłem dobrze.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Jak myślisz osadzić to podwozie, w jakim materiale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 29 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Jak myślisz osadzić to podwozie, w jakim materiale?I tu jest dobre pytanie... chodzi mi cały czas po głowie. Pod mocowanie podwozia mam sklejkę 10mm, planuję osadzić goleń w tulejce aluminiowej wpuszczonej na około 7mm i dodatkowo od góry przykręcić śrubą. Ale jeszcze myślę...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Ja zrobiłem tak jak kazali na planach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 A jak goleń jest mocowana? Na klej na stałe w otwór?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Można ją wyciągnąć wychodzi z oporem, klocki były wiercone, ale miały luzy to przeciołem klocek do połowy włożyłem goleń i skleiłem dociskajac ściskiem. Po wycentrowaniu nawierce klocek przewierce się przez podwozie i zablokuje kawałkiem druta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Dzięki.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Budowa stoi w miejscu. Trochę mi się priorytety pozmieniały. Powoli wychodzę na prostą, po Świętach mam nadzieję ruszyć dalej. O modelu nie zapomniałem, w tak zwanym międzyczasie zamówiłem oświetlenie. Dzisiaj dotarło, ale mega... fotki zrobione na szybko w pracy. Jak znajdę chwilę to podłączę i pokażę jak działają. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Jak już są bajeranckie światełka, to może się przyda jeszcze to: Cytat Dromader jest malowany farbami: RAL 1003 (żółty) RAL 9003 (biały) RAL 9005 (czarny) RAL 3020 (czerwony wszystkie napisy) RAL 7035 (felgi kół, wnętrze kabiny pilota) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Godzinę temu, nJerzy_R napisał: Jak już są bajeranckie światełka, to może się przyda jeszcze to: Super, dzięki. Przyda się.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robert.pilot Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Świąteczne lampki zapalone ??? 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robert.pilot Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Prace nad modelem powoli ruszają... Powstają klapy w środkowej części skrzydła. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Ciąg dalszy... Z pracami troszkę ociągam się, ponieważ czekam na serwa klap, które dostanę od Żonki na urodziny pod koniec stycznia. Wkleiłem wzmocnienia dźwigarów skrzydła, w klapach dokleiłem listewki balsowe, ponieważ klapy przy skrzydłach mają profil zaokrąglony, jedna listewka była by za mało do wykonania takiego profilu. W klapach wklejone wzmocnienia pod zawiasy, które będą wykonane z płytki laminatowej w kształcie jak w oryginale. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Brawo dla Żony! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Spiesz sie Robert , bo na wiosne trzeba zaczac pryskac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Spiesz sie Robert , bo na wiosne trzeba zaczac pryskac Do wiosny na bank nie dam rady. Nie spieszę się, z resztą przy tej ilości mojego wolnego czasu to spokojne jeszcze ze 2-3 wiosny...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Koledzy, szukam pomocy, gdzieś na Forum przeczytałem o firmie produkujacej na zamówienie śmigła do modeli, nie mogę tego odnaleźć. W M18 chciałbym mieć 4-ro łopatowe śmigiełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 6 godzin temu, robert.pilot napisał: Koledzy, szukam pomocy, gdzieś na Forum przeczytałem o firmie produkujacej na zamówienie śmigła do modeli, nie mogę tego odnaleźć. W M18 chciałbym mieć 4-ro łopatowe śmigiełko. BIELA - https://www.smigla.com/#gsc.tab=0 11 godzin temu, robert.pilot napisał: Nie spieszę się, z resztą przy tej ilości mojego wolnego czasu to spokojne jeszcze ze 2-3 wiosny... Przeciez Twoj Dromader juz prawie gotowy ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 9 godzin temu, robert.pilot napisał: Koledzy, szukam pomocy, gdzieś na Forum przeczytałem o firmie produkujacej na zamówienie śmigła do modeli, nie mogę tego odnaleźć. W M18 chciałbym mieć 4-ro łopatowe śmigiełko. Tu znajdziesz ciekawsze rozwiązanie: http://www.ramoser.de/home_e/varioprop_e/varioprop_e.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi