Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, model napisał:

Jak najbardziej rozumiem tylko widzisz, Szybciej i prościej będzie jeśli zastosuje gotowe serwo podwozia , co do goleni to można przecież trochę oszukać i zrobić ala makietowo goleń, Twoja propozycja wykonania będzie  bardziej pracochłonna, ale spokojnie przecież to prototyp przy większym wilku będzie można zbudować bardziej realistyczne podwozie.

Jak prace nad Twoim wilkiem ???

Dawid, sprawdź sobie te serwa podwoziowe, lubią się składać niespodzianie.

Opublikowano

Pewnie że pójdą do testów i sprawdzenia, nie powiem ale Irek trochę mnie zachęcił do zrobienia prawilnego mechanizmu podwozia ? zobaczymy.

Jarku miej mnie na oku od czasu do czasu co bym głupot przy klejeniu nie narobił ?

Opublikowano

O tak 

1 godzinę temu, RobRoy napisał:

Piękna współpraca. Można by rzec ....modelarz modelarzowi wilkiem ...  ?

O tak właśnie ?

Opublikowano

Dzięki

2 godziny temu, merlin71 napisał:

Świetnie to wygląda. Jedziesz z robotą ostro. Błyskawica.  ?

Dziękuję Irku ?

Mam nadzieję że u Ciebie równie prężnie ?.

Może nie ma się czym podniecać ale dziś zaczęliśmy z ekipą remontować stare mieszkanie w kamienicy i tam w korytarzu nad drzwiami wiadomo pawlacz, oczywiście do rozbiórki, w środku na samym końcu znalazłem sklejkę ? dwie ,,kształtki" jak pisze na stemplach o grubości 0,8 i 1mm z 1971roku ?

Może na żeberka do wicherka 5 wystarczy

epokowy samolot na epokowym materiale??

IMG20230221154231.jpg

IMG20230221154238.jpg

IMG20230221154251.jpg

• Lubię to 4
  • 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zdecydowanie wilk z Krakowa lepiej się prezentuje 👍 jestem w trakcie małych zakupów serwa odbiornik itp. 

Także zaraz zaczynam coś tam dłubać.

Opublikowano

Wilk z Krakowa .... ten z gablotki w ML jest w skali 1;72 albo 1:48 czyli bardzo ładnie zrobiony model stacjonarny ... natomiast Wilk z Krakowa budowany przez Wojtka

.... to jest prawdziwy rarytas :)

ms

Opublikowano

Ps. świetnie zdaje sobie z tego sprawę że to model stacjonarny😜, a co do Wilka Wojtka to wiadomo czapki z głów, nie ma podjazdu. 👍👍👍

Opublikowano

Nie mam możliwości być w Muzeum Lotnictwa ale ten model to chyba był latający. Było o nim dawno temu na forum:

Piękny model. Jak dla mnie super.

Opublikowano

na tym filmie, czas 5.33 jest pokazana na zdjęciu gablotka z tym modelem Wilka.... w skali 1:7 to jest chyba ten Karaś , tego większego Wilka w skali 1:7 w ML nie widziałem.

ms

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.