Market Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Z czapki jak najbardziej się da i z przyzwoitą jakością: Nie wiem jakim sprzętem to nagrywane, ale też niespecjalnie nisko i niespecjalnie blisko a widać model bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Postanowiłem wkleić świeży przykład filmu na szerokim kącie fabrycznym. Ten MiG jest całkiem spory i jak widać szybko robi się kropką. Co z tego że jakość filmu powala jak w sumie mało co widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Widać Robertus Twojego Miga, obraz ładny no i Mig pięknie lata. A ta budka na lotnisku to wieża kontrolna ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 To nie mój film, mój MiG jest taki. Oba są prawie takich samych rozmiarów. Tylko nie mam filmu w super pogodzie jeszcze. Różnica w kątach widzenia obu kamery przekłada się na taki zoom dla dalekiej pozycji samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Kolega Marcin który zrobił ten film miał przy dość leciwej kamerze przyklejoną papierową rurkę fi ok 15mm dlugości ok 150 mmi . Filmując miał oba oczy otwarte.Całkiem dobrze nadążał a kombat jest wyjątkowo wredny do filmowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 21 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 W poszukiwaniu złotego Grala ... Sprawa rozwiązała się budżetowo .... Zakupy na Allegro ... czapka z uchwytem - 40 zł...+ dodatkowy uchwyt na telefon , można pozyskać z uchwytu stosowanego w samochodach, lekka przejściówka z blaszki miedzianej i .... filmujemy. Dla mnie to wystarczy: A efekty filmowania przy lekkim przybliżeniu elektronicznym na telefonie (Tel S8 staruszek) wygląda tak (proszę wyciszyć komentarz) .... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Rety S8 staruszek. Ja mam jeszcze S7 ? Jak chcesz sie pobawić jeszcze to możesz poeksperymentować z podobnymi soczewkami do telefonów. Montowane na klamerkę. Dają zoom optyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 21 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Gdybym nagrywał z ręki - to tak. Zoom to zawężony obraz i brak kontroli co się nagrywa gdy się ma telefon na głowie. Do tego co potrzebuje wystarczy tylko zoom elektroniczny w telefonie. Przynajmniej na razie. Obraz głownie potrzebny w razie kreta żeby ew. przemyśleć co się stało i dlaczego, bo nieraz to się dzieje tak szybko że trudno zapamiętać co się stało ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia2013 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 3 godziny temu, robertus napisał: Rety S8 staruszek. Ja mam jeszcze S7 ? Jak chcesz sie pobawić jeszcze to możesz poeksperymentować z podobnymi soczewkami do telefonów. Montowane na klamerkę. Dają zoom optyczny. Czegoś takiego w życiu nie widziałem, chociaż w latach 60 ubiegłego wieku parałem się fotografią. RobRoy robi filmiki telefonem lepsze niż ja kamerką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Józiu, gdy taką czapkę wyczaję skorzystam z "pomysła". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 3 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Czapka się sprawdziła w nagrywaniu filmów. Telefon robi wystarczająco dobrej jakości filmy. Jedyny minus - to ciężar tel. Ale coś za coś .... Naciskam na głowę czapkę "na czuja", zawsze tak samo ... i 95 % filmu obiekt jest w kadrze. Nagrywam najczęściej przy powiększeniu 1,4 ( Samsung S8) i w razie czego mogę wykadrować część ekranu przy obróbce filmu a jakość pozostaje znośna. Polecam to rozwiązanie. Dla mnie ten wariant był kosztowo najlepszy. Czapka zostaje jeżeli kogoś nie zadowoli zawsze może dokupić do niej ...Go Pro... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Józek dobre to masz, w sumie telefon i ten uchwyt na czapce rozwiązuje temat w zupełności. Ja natomiast praktycznie większość filmów na moim kanale YT kręciłem innym modelarzom z komórki S7 Natomiast to co ja sobie latałem to używałem Mobiusa, na szybko przyklejonego do okularów taśmą. Chociaż lepszy sposób ktoś pokazywał i instalował na daszku czapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi