RobRoy Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Mam problem z tą aparaturą - nie łączy się z odbiornikami. Odbiorniki sprawne - na innej aparaturze bindują się bez problemu. Wcześniej miałem jeszcze problem z uruchomieniem czujnika wysokości. Czujnik sprawny, na Radiomasterze i odbiorniku FS IA 6B działa normalnie. Na symulatorze działa normalnie. Wgrałem najnowsze oprogramowania - nic to nie dało. Czy prowadzi ktoś serwis tych aparatur ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 A takie głupie pytanie czy nie przełączyłeś systemu AFHDS 2A / AFHDS, ja kiedyś przełączyłem i zapomniałem i odbiornik nie chciał się zbindować już myślałem że się spalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Nie pamiętam dokładnie ale od któregoś firmware nie dało się bindować starszych odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 System AFHDS 2A, nowe odbiorniki. Mam kolegi aparaturę taka samą i z tą się bindują - taka sam procedura. Kiedyś miałem też podobny problem , ale potem jakoś zniknął - udało się połączyć. Tu na forum czytałem że ktoś to naprawiał.... tylko nie pamiętam gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 W dniu 24.01.2023 o 00:14, RobRoy napisał: System AFHDS 2A, nowe odbiorniki. Mam kolegi aparaturę taka samą i z tą się bindują - taka sam procedura. Kiedyś miałem też podobny problem , ale potem jakoś zniknął - udało się połączyć. Tu na forum czytałem że ktoś to naprawiał.... tylko nie pamiętam gdzie. Ja naprawiałem. Zdarzają się walnięte moduły radiowe w tych odbiornikach. Mniej więcej 1 na 30 przypadków tych już uszkodzonych aparatur. Ale też podejrzewam winę softu albo ustawień. Udało się zrobić? Czy dalej się męczysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Soft był zmieniony, ustawienia takie jak w apce która się binduje bez problemu. Można gdzieś dostać moduł radiowy ? .... pokusił bym się o wymianę. 16 godzin temu, d2f napisał: Ja naprawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 5 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 W dniu 2.11.2023 o 13:23, RobRoy napisał: Soft był zmieniony, ustawienia takie jak w apce która się binduje bez problemu. Można gdzieś dostać moduł radiowy ? .... pokusił bym się o wymianę. Odezwij się na pw. Poszukam modułu. Ale wcześniej warto wgrać sprawdzony soft. W tych apkach tak naprawdę to procesor liczy wszystko co ma radio wysłać. Cała treść toru radiowego jest zadawania na bieżąco przez procesor a RF tylko to wysyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Mam FS I6 i zdarza się, że następuje rozbindowanie. 1 raz po długim nieużywaniu, zbindowałem, poślizgałem air bootem po śniegu i w trakcie zmiany modelu i nazw rozbindował się drugi raz. Czy to się zdarza, może nieprawidłowo zbindowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Mam ten sam nadajnik ale zmieniłem oprogramowanie na 10 kanałowy i nic takiego się nie dzieje raz zbindowałem i działa nawet jak długo leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 To bardziej wina odbiornika. Mi się rozbindowuje jeden odbiornik gdy go nie używam pół roku albo np gdy model cały dzień leży na słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Oglądałem film na YT z bindowania. BEC był załączony na 3 kanale, zworka na ostatnim. Zbindował się. Dodam jeszcze, że na Aliexpres kupiłem na nadajnik uchwyt do smartfona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Kazimierz- możesz pokazać ten uchwyt? Zrób jakąś fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 link https://pl.aliexpress.com/item/1005003609294457.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Przysłano z Aliexpress odbiornik GR3E od apki pistoletowej. Był film o bindowaniu z apką FS I6. Wczoraj udało mi się zbindować. Odbiornik jest dużo mniejszy i lżejszy od IA6B ale są tylko 3 kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Muszę powiedzieć, że FS i6 jest aparaturą niestabilną. Po rozbindowaniu teraz przestał działać 3 kanał na regulator. Na Display wszystko było OK. Dużo ustawień nie było więc przywróciłem ustawienia fabryczne. To natychmiast pomogło. Trafił mi się na YT inny sposób naprawy. W tym wypadku nie działał 1 i 2 kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi