Lucjan Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 21 godzin temu, jarek996 napisał: Wybierasz sie gdzies? Lucjan ; jak bedziesz dwa dni w tygodniu podnosil ciezarki ze zdjecia, trzy dni robil modele, a dwa poswiecal rodzinie, to masz jeszcze 127 lat klejenia modeli, Zdazysz ze wszystkim ? Lubię Twoje poczucie humoru ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 28 minut temu, Lucjan napisał: Lubię Twoje poczucie humoru ? Jestes jednym z niewielu. Albo mam kiepskie, albo wiekszosc forumowiczow to "smutasy" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 49 minut temu, jarek996 napisał: Jestes jednym z niewielu. Albo mam kiepskie, albo wiekszosc forumowiczow to "smutasy" ? Smutasy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Ciąg dalszy budowy skrzydeł : Montaż krawędzi natarcia , lotki i klapy. 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Lucjanie pozwolisz ,że dodam kilka fajnych fotek oryginałów w kolorze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Lucjan, zmyślnie obsadzone zawiasy kołkowe. Kradnę pomysł.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 28 minut temu, kesto napisał: Lucjan, zmyślnie obsadzone zawiasy kołkowe. Kradnę pomysł.? Nie tylko Ty Pytanie klocki to twarda balsa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 ? to nie balsa, przyjrzyj się dokładnie, kawałki listewek sosnowych zamkniętych sklejką. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 51 minut temu, mecenas napisał: ? to nie balsa, przyjrzyj się dokładnie, kawałki listewek sosnowych zamkniętych sklejką. spostrzegawczy, albo też tak robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 28 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Przymiarki skrzydeł i budowa chłodnicy. 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 3 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 Ze styroduru wykonałem przejście kadłuba w centropłat . Następnie zacząłem pokrywanie modelu tkaniną szklaną 25 g. + żywica epoksydowa. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 czy przed laminowaniem malujesz czymś balsę żeby nie piła żywicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 1 godzinę temu, pacek napisał: czy przed laminowaniem malujesz czymś balsę żeby nie piła żywicy ? Tak , nakładam jedną warstwę nierozcieńczonego Kaponu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 4 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 Teraz po delikatnym wyszlifowaniu powierzchni , na sucho papierem ściernym 220 -240 , nakładam podkład akrylowy wypełniający. Podkład ma za zadanie wypełnić drobne nierówności i dziurki w tkaninie. Po wyschnięciu nadmiar zostanie zeszlifowany , po czym zostanie natryśnięta cienka warstwa wywoławcza tego samego podkładu . 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 4 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 to nie wiedziałem, że tak można podkład szpachelką nakładać ? a przy okazji z czego ta siateczka w chłodnicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Podkład wypełniający akrylowy, jakiej firmy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 39 minut temu, model napisał: Podkład wypełniający akrylowy, jakiej firmy ? Producent obojętny , ważna jest cena i typ podkładu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 W dniu 4.03.2023 o 20:24, pacek napisał: to nie wiedziałem, że tak można podkład szpachelką nakładać ? a przy okazji z czego ta siateczka w chłodnicy ? Nie pamiętam dobrze skąd u mnie znalazła się ta siatka . Leżała sobie w szufladzie aż przyszedł na nią czas, chyba pochodziła z rozbiórki jakiegoś sprzętu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 ja też szukałem dzisiaj takiego "przydasię" ale za dobrze schowałem Jutro kupię siatkę do tarcia gipsów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 9 godzin temu, pacek napisał: ja też szukałem dzisiaj takiego "przydasię" ale za dobrze schowałem Jutro kupię siatkę do tarcia gipsów Wspaniały pomysł z tą siatką do gipsu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi