RobRoy Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Grzegorz - może w tym będzie trochę łatwiej .... RR & Sailplane Calc Cruciform Tail Metric May 2016.xlsx
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano 22 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 Marca Coraz bliżej do lotniska.Model dostał barwy.Nie stety widać kilka bubli, ale pierwszy raz robiłem koveralem i myslałem że bedzie ok a tu trochę dziurek.Nastepny raz sie poprawie. 8 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano Niedziela o 13:05 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Niedziela o 13:05 Stan na dzień dzisiejszy.Kadłub skończony i uzbroiony.Skrzydła do malowania i finisz. 8 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano Niedziela o 17:20 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Niedziela o 17:20 I pierwszy raz w plenerze.A szykam coś na obłożenie krawędzi kabiny.Jakaś neoprenowa rurka,jakieś pomysły? 8 1
Patryk Sokol Opublikowano Niedziela o 18:23 Opublikowano Niedziela o 18:23 Ej, on ma wznios? W sumie to czemu? Oryginał nie miał.
Grzesiek Opublikowano Niedziela o 18:41 Autor Opublikowano Niedziela o 18:41 Wiem że orginał wzniosu nie miał.Ten ma ok 1⁰.To jest mały model i napewno go troche ustateczni.Bardziej mnie Patryk martwi obciążenie powierzchni, jest 98g/dcm. Ps. Piotr rysuje w wolnych chwilach c-104 pod laserek, ale bym machnoł w między czasie coś jakiegoś eindeckera e3 lub coś w ten deseń tylko planow brak najlepiej dxf.I tak na 4 takta 40-61 1
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 19:05 Opublikowano wczoraj o 19:05 Mój ma obciążenie powierzchni 114g/dm^2 Ale tak całkiem poważniej - u mnie wychodzi obciążenie powierzchni, podniesione do sześcianu na 11,89, u Ciebie 16,7. Czyli twój model, optycznie będzie się wydawał szybszy o około 1/4 (bo o połowę większe obciążenie, ale idzie to pod pierwiastek). Tragedii nie będzie, mój jest w locie całkowicie potulny i powolniutki. Ale jak wciąż się obawiasz, to zapraszam na lotnisko do Nysy, chętnie przy oblocie pomogę 1
Grzesiek Opublikowano wczoraj o 19:19 Autor Opublikowano wczoraj o 19:19 Kurcze z miłą chęciom Patryk ale mam 150km w jedna trochę dużo.Jakoś to udzwigne.A jeszcze powiedz mi czy jak silnik by zgasł to będzie to coś sterowne? Czy kamień w glebe. Dorobiłem w koło kabinki to coś z izolacji ,nie wiem jak to sie fachowo nazywa. 3
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 20:57 Opublikowano wczoraj o 20:57 1 godzinę temu, Grzesiek napisał: Kurcze z miłą chęciom Patryk ale mam 150km w jedna trochę dużo.Jakoś to udzwigne.A jeszcze powiedz mi czy jak silnik by zgasł to będzie to coś sterowne? Czy kamień w glebe. Dorobiłem w koło kabinki to coś z izolacji ,nie wiem jak to sie fachowo nazywa. Wiesz RWDziak szybowcem raczej nie jest. Mojego posadzić bez silnika się da całkiem zgrabnie, ale nie ma miejsca na błędy. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi