Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiem że orginał wzniosu nie miał.Ten ma ok 1⁰.To jest mały model i napewno go troche ustateczni.Bardziej mnie Patryk martwi obciążenie powierzchni, jest 98g/dcm.

Ps.

Piotr rysuje w wolnych chwilach c-104 pod laserek, ale bym machnoł w między czasie coś jakiegoś eindeckera e3 lub coś w ten deseń tylko planow brak najlepiej dxf.I tak na 4 takta 40-61

• Dzięki 1
Opublikowano

Mój ma obciążenie powierzchni 114g/dm^2 :D 

Ale tak całkiem poważniej - u mnie wychodzi obciążenie powierzchni, podniesione do sześcianu na 11,89, u Ciebie 16,7.

Czyli twój model, optycznie będzie się wydawał szybszy o około 1/4 (bo o połowę większe obciążenie, ale idzie to pod pierwiastek).

Tragedii nie będzie, mój jest w locie całkowicie potulny i powolniutki.

Ale jak wciąż się obawiasz, to zapraszam na lotnisko do Nysy, chętnie przy oblocie pomogę ;) 

• Dzięki 1
Opublikowano

Kurcze z miłą chęciom Patryk ale mam 150km w jedna trochę dużo.Jakoś to udzwigne.A jeszcze powiedz mi czy jak silnik by zgasł to będzie to coś sterowne? Czy kamień w glebe.

Dorobiłem w koło kabinki to coś z izolacji ,nie wiem jak to sie fachowo nazywa.

20260406_183355.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzesiek napisał:

Kurcze z miłą chęciom Patryk ale mam 150km w jedna trochę dużo.Jakoś to udzwigne.A jeszcze powiedz mi czy jak silnik by zgasł to będzie to coś sterowne? Czy kamień w glebe.

Dorobiłem w koło kabinki to coś z izolacji ,nie wiem jak to sie fachowo nazywa.

20260406_183355.jpg

Wiesz RWDziak szybowcem raczej nie jest.

Mojego posadzić bez silnika się da całkiem zgrabnie, ale nie ma miejsca na błędy.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.