RomanJ4 Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Oglądałem to ostatnio.Ruski ma wiele ciekawych filmow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Żadna nowość ,mam w w swojej piwnico-modelarni Radugę przerobioną w 1978r według Modelara .Czesi już wtedy opracowali przeróbkę tego silnika i po niej był to doskonały silnik ,a nie dewastator modeli . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubW Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Taka ciekawostka apropo przeróbki Radugi. Z książki Sekrety modeli akrobacyjnych na uwięzi P.Zawady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Może pamięć mnie myli ale bodajże sprawdzałem że do Radugi pasuje tłok od Webry 6.5 ,tak coś kojarzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 3 godziny temu, JakubW napisał: Z książki Sekrety modeli akrobacyjnych na uwięzi P.Wojciechowskiego. Jeśli mnie pamięć nie myli to książka P. Zawady ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubW Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Rzeczywiście, już się poprawiłem. Sprawdziłem w książce: Piotr Zawada rok wydania 1984. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Jestem pewien, że znałem opisanego w książce Pana Zawady "jednego z finalistów" MP F2B, który używał Radugi. Jeżeli się nie mylę, to chodzi o Pana Stefana Kraszewskiego - wielokrotnego finalistę i medalistę mistrzostw Polski, który używał Radugi w pięknie wykonanym i latającym akrobacie. Dostał, czy kupił tą Radugę od kolegów z Rosji i był to silnik wybrany z większej partii - tak to pamiętam. W modelu, który pamiętam zbiornik paliwa był z balonika. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 A jak kupił czy dostał od kolegów z byłego ZSRR to była już na pewno zmodernizowana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 W dniu 16.03.2023 o 19:25, symon5 napisał: tak coś kojarzę . MVVS 6,5....chodzi jak złoto..myślę o parze gdzie tłok AL+ pierscień Dykes'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Mam dwie takie, ale nie uruchamiałem do tej pory… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 20 minut temu, Paweł Prauss napisał: Mam dwie takie, ale nie uruchamiałem do tej pory… dwie standardowe czy dwie pozenione z MVVS-em 6,5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Standardowych nie zliczę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 5 minut temu, Paweł Prauss napisał: nie zliczę OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 W dniu 17.03.2023 o 21:24, d9Jacek napisał: MVVS 6,5....chodzi jak złoto..myślę o parze gdzie tłok AL+ pierscień Dykes'a Też mam jednego MVVSa 6,5 na pierścieniu dykesa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Czy ten pierścień o którym piszecie to jest to "ciemne zgrubienie" przy denku tłoka na zdjęciu powyżej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Tak i w przekroju jest literą "L" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 A coś więcej o tym rozwiązaniu, może jakiś rysunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Adam wpisz w google dykes ring i jest cala masa opisow.Poprostu ten pierscien działa jak ciśnienie gazow go rozszeża,i wtedy następuje uszczelnienie.Na szybko dla Ciebie fotki. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1 Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 W temacie radugi - głowice mają metryczny gwint świecy. Swiecy metrycznej nigdzie nie można dostać Po wkręceniu współczesnej calowej gwint ulega zniszczeniu - tak sie stalo w moim przypadku. Potrzebuje pomocy w zatulejowaniu otworu świecy - materiały na tulejke i gwintowniki mam tylko nie mam odpowiednio precyzyjnej wiertarki kolumnowej. Proszę o pomoc pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi