pjk11 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Jak w temacie, wymiary centropłata to 845x125, a uszu 190x125. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Obstawiam F1/2A Jaskółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Po mojemu to tak jak Wojtek pisze JASKÓŁKA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 być mozę "SOWA"...żebra balsiane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Nie. Z jakiejs pseudosklejki. Jak skrzynki owocówki. Ogólnie całe skrzydło jest z jakiegoś dziadostwa zrobione, więc mam pytanie: oklejać to czymś porządnym czy do pieca? A jak oklejać to czym? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 22 minuty temu, pjk11 napisał: do pieca Zdecydowanie. Gdybys mial moze caly model, to mozna sie bawic w "ratowanie" historii, ale tak to nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 50 minut temu, pjk11 napisał: A jak oklejać to czym szkoda kleju, pracy i materiału na pokrycie. do kominka...wg mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Jeśli masz sentyment i chcesz się pobawić to w oryginale Jaskółka była oklejana papierem śniadaniowym. Ale jak nie masz komu tego potem sprezentować (czytaj dziecko) to do pieca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Ewentualnie znaleźć kadlub i pod sufit dla klimatu jako ozdobą modelarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Powieś sobie na ścianie jako ramka na zdjęcia najbliższych. Taki calge wykonaj, wklejając fotki pomiędzy żeberka. Będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Czemu tak radzicie koledze ja bym dorobił do tego kadłub wg. Proporcji Schiera i ulotnił jako wolno lotke.Dobra przygoda na poznanie zasad modelarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 A ma ktos moze plany tej jaskólki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Mnie to na jaskółkę nie wygląda... A piszę tak gdyż plany mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Był kiedyś taki model, który się nazywał 'As'. W weekend zrobię zdjęcia, bo to chyba ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 8 godzin temu, Paweł Prauss napisał: Mnie to na jaskółkę nie wygląda... A piszę tak gdyż plany mam. no wlaśnie. Mnie też. Za duże skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 53 minuty temu, pjk11 napisał: Za duże skrzydło. dlatego napisałem "Sowa' , wymiary pasują ., a i jezęli lekkowklęsły profil płata to raczej 99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Wymiary są zbliżone ale Sowa miała podwójny dźwigar. Przynajmniej ta którą budowałem jeszcze w ubiegłym stuleciu. Podobnie jak wspomniany wcześniej As-2, który był również nieco mniejszy. Może to jakaś konstrukcja własna, taka powiększona Jaskółka SM?? Albo coś z planów? W produkowanych w okolicy zestawach nie przypominam sobie takiego skrzydła. Jak na rozmiary F1H ma za delikatny dźwigar, łatwo połamać takie skrzydełko na holu. Na szkolną gumówkę za duże i zbyt podły materiał. Do powieszenia na ścianie się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej B Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 To skrzydło bardzo przypomina skrzydło Dzięcioła - poprzednika Sowy, też z Krosna. Sowa była już z balsy, Dzięcioł, o ile pamiętam, nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Andrzej- Dzięcioł miał zbieżne, trapezowe uszy, więc nie- to jakiś inny ptak?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi