Skocz do zawartości

Czy ktoś rozpozna z jakiego modelu jest to skrzydło?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie. Z jakiejs pseudosklejki. Jak skrzynki owocówki.

Ogólnie całe skrzydło jest z jakiegoś dziadostwa zrobione, więc mam pytanie: oklejać to czymś porządnym czy do pieca?

A jak oklejać to czym?

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli masz sentyment i chcesz się pobawić to w oryginale Jaskółka była oklejana papierem śniadaniowym. Ale jak nie masz komu tego potem sprezentować (czytaj dziecko) to do pieca.

Opublikowano

Powieś sobie na ścianie jako ramka na zdjęcia najbliższych. Taki calge wykonaj, wklejając fotki pomiędzy żeberka. Będzie git.

Opublikowano

Czemu tak radzicie koledze ja bym dorobił do tego kadłub wg. Proporcji Schiera i ulotnił jako wolno lotke.Dobra przygoda na poznanie zasad modelarstwa.

Opublikowano
8 godzin temu, Paweł Prauss napisał:

Mnie to na jaskółkę nie wygląda...

A piszę tak gdyż plany mam.

no wlaśnie. Mnie też. Za duże skrzydło.

Opublikowano
53 minuty temu, pjk11 napisał:

Za duże skrzydło.

dlatego napisałem "Sowa' , wymiary pasują ., a  i jezęli lekkowklęsły profil płata  to raczej 99%

Opublikowano

Wymiary są zbliżone ale Sowa miała podwójny dźwigar. Przynajmniej ta którą budowałem jeszcze w ubiegłym stuleciu.

Podobnie jak wspomniany wcześniej As-2, który był również nieco mniejszy.

Może to jakaś konstrukcja własna, taka powiększona Jaskółka SM?? Albo coś z planów?

W produkowanych w okolicy zestawach nie przypominam sobie takiego skrzydła.

Jak na rozmiary F1H ma za delikatny dźwigar, łatwo połamać takie skrzydełko na holu. Na szkolną gumówkę za duże i zbyt podły materiał.

Do powieszenia na ścianie się nada.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.