pkikul Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Teraz zostało okleić, wyposażyć, wyważyć, oblatać 3
young Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Nawet pasuje do dywanu :). super to wygląda 1
bubu2 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Ładnie zrobiłeś, ale postaw przecinki w tytule, bo nie wiadomo o co chodzi.
Ryszard_I Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia 3 godziny temu, bubu2 napisał: Ładnie zrobiłeś, ale postaw przecinki w tytule, bo nie wiadomo o co chodzi. Popieram, piękny model zasługuje na taki sam piękny tytuł ?.
pkikul Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia 4 godziny temu, bubu2 napisał: Ładnie zrobiłeś, ale postaw przecinki w tytule, bo nie wiadomo o co chodzi. Edytowałem, żeby nie obrazić klasy F, postawiłem przecinki żeby poloniści potrafili zrozumieć. 1
pkikul Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Dorobiłem uszko mamy 1999,9mm rozpiętości. Uszko jest troszkę szersze trzeba sobie doszlifować. Po namowie podopiecznych jutro wystawiamy kin na olx, w 3 wersjach. 1
pkikul Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia Jeśli ma ktoś ochotę zbudować zapraszam do kontaktu 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pkikul Opublikowano 28 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 Stycznia Troszkę wiało ale mówiłem operatorkę na krótki film i poleciałem koło domu, zapomniałem o jednej rzeczy włączyć hamulec na regulatorze ale jak widać lata, teraz czekać na pogodę. 4 1
pkikul Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia Przygotowane będą 2 wersje kitów, Po negocjacjach, z szefową od cnc stawka na wypalenie ustalona. Wystawiam model w 2 wersjach kit na olx i allegro ceny będą wysokie ale tylko po to żeby zweryfikować rynek na co mogę sobie pozwolić. W przyszła sobotę moja młodzież zaczyna składanie swoich modeli, samodzielnie, i na wiosnę zrobimy sobie zawody. Kit 2 full cena 549zł Kit 1 sama balsa i sklejka za 299zł 2
Ares Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 5 godzin temu, pkikul napisał: Przygotowane będą 2 wersje kitów Pawle , gratuluję modelu i ciesy fakt ,że chcesz rozprowadzać zestaw w korzystnej cenie. Twoja filozofia modelarstwa jest bliska mojej: też staram się budować tanio i prosto , bez niepotrzebnego szpanowania Szczególnie dla młodzieży zestaw musi być prosty i tani i twój taki się wydaje. Sam bym kupił gdyby model miał lotki. No ale wtedy nie byłby to RES i nie byłby prostym modelem dla młodzieży. Działaj i nie odpuszczaj . chętnych zarażaj modelarstwem bo obecnie mało nas zostało a nowych modelarni jak na lekarstwo...... Powodzenia i pozdrawiam. 2
pkikul Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia 8 godzin temu, Ares napisał: Pawle , gratuluję modelu i ciesy fakt ,że chcesz rozprowadzać zestaw w korzystnej cenie. Twoja filozofia modelarstwa jest bliska mojej: też staram się budować tanio i prosto , bez niepotrzebnego szpanowania Szczególnie dla młodzieży zestaw musi być prosty i tani i twój taki się wydaje. Sam bym kupił gdyby model miał lotki. No ale wtedy nie byłby to RES i nie byłby prostym modelem dla młodzieży. Działaj i nie odpuszczaj . chętnych zarażaj modelarstwem bo obecnie mało nas zostało a nowych modelarni jak na lekarstwo...... Powodzenia i pozdrawiam. Pocieszę kolegę, teraz będę robić do tego kadłuba płat z klapami i lotkami rozpiętość ok 300cm również prosta konstrukcja. Postaram się wyrobić do majówki żeby było czym latać. 2
CrazyTomas Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Uważaj z tym 1999,9. Drewno pracuje. Wilgoć, temperatura. Żeby jakiś zawodnik nie zaliczył DSQ bo skrzydło było 2 mm za długie.
pkikul Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia 10 godzin temu, CrazyTomas napisał: Uważaj z tym 1999,9. Drewno pracuje. Wilgoć, temperatura. Żeby jakiś zawodnik nie zaliczył DSQ bo skrzydło było 2 mm za długie. Tak oczywiście słuszna uwaga, oczywiście w instrukcji napisałem o szlifowaniu "wingletu" aby nie przesadzić z rozpiętością.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pkikul Opublikowano 12 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 Lutego Kolejny model gotowy. 5
pkikul Opublikowano 22 Lutego Autor Opublikowano 22 Lutego Dziś trochę powiało 8,2m/s postanowiłem przy okazji zamontowania nowej elektroniki przetestować lot przy takim wietrze, niestety nowy regulator (Redox) spalił się z niewiadomych przyczyn i model przeszedł 1 crash test przyłożył z kilkunastu metrów prosto w ziemię wbił się dobre 10 cm i odziwo nic nie nie stało 2 1
Ares Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego W dniu 22.02.2024 o 21:14, pkikul napisał: regulator (Redox) spalił się Unikaj tej marki jak ognia. Zarówno pakiety jak i regulatory to najgorsza prowizora. Cena kusi ale nie warto , lepiej dołożyć trochę i kupić coś nieco lepszego. Dobrze ,że model cały. Powodzenia
pkikul Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego Godzinę temu, Ares napisał: Unikaj tej marki jak ognia. Zarówno pakiety jak i regulatory to najgorsza prowizora. Cena kusi ale nie warto , lepiej dołożyć trochę i kupić coś nieco lepszego. Dobrze ,że model cały. Powodzenia No właśnie ubiłem przed chwilą regulator znowu nagle się spalił spalony silnik odbiornik i serwa model pełnym pędem wbił się w ziemię
young Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Ja.mialem dwa redoxy dawno temu, spaliły się w.modelarni !!! Wg mnie same z siebie, nie chciało im się w powietrze wzlecieć. 1
Ares Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego 44 minuty temu, pkikul napisał: No właśnie ubiłem przed chwilą regulator znowu nagle się spalił spalony silnik odbiornik i serwa model pełnym pędem wbił się w ziemię Szkoda.....współczuję bo ładne masz te modele. Ja latam na reglach Foxy i ZTW i są w porządku. No ale koszt jest nieco większy choć nie jest to absolutnie górna półka.
Rekomendowane odpowiedzi