pkikul Opublikowano 26 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Teraz zostało okleić, wyposażyć, wyważyć, oblatać 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Nawet pasuje do dywanu :). super to wygląda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Ładnie zrobiłeś, ale postaw przecinki w tytule, bo nie wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 3 godziny temu, bubu2 napisał: Ładnie zrobiłeś, ale postaw przecinki w tytule, bo nie wiadomo o co chodzi. Popieram, piękny model zasługuje na taki sam piękny tytuł ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 26 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 4 godziny temu, bubu2 napisał: Ładnie zrobiłeś, ale postaw przecinki w tytule, bo nie wiadomo o co chodzi. Edytowałem, żeby nie obrazić klasy F, postawiłem przecinki żeby poloniści potrafili zrozumieć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 26 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Dorobiłem uszko mamy 1999,9mm rozpiętości. Uszko jest troszkę szersze trzeba sobie doszlifować. Po namowie podopiecznych jutro wystawiamy kin na olx, w 3 wersjach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 27 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Jeśli ma ktoś ochotę zbudować zapraszam do kontaktu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pkikul Opublikowano 28 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Troszkę wiało ale mówiłem operatorkę na krótki film i poleciałem koło domu, zapomniałem o jednej rzeczy włączyć hamulec na regulatorze ale jak widać lata, teraz czekać na pogodę. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 28 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Przygotowane będą 2 wersje kitów, Po negocjacjach, z szefową od cnc stawka na wypalenie ustalona. Wystawiam model w 2 wersjach kit na olx i allegro ceny będą wysokie ale tylko po to żeby zweryfikować rynek na co mogę sobie pozwolić. W przyszła sobotę moja młodzież zaczyna składanie swoich modeli, samodzielnie, i na wiosnę zrobimy sobie zawody. Kit 2 full cena 549zł Kit 1 sama balsa i sklejka za 299zł 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 5 godzin temu, pkikul napisał: Przygotowane będą 2 wersje kitów Pawle , gratuluję modelu i ciesy fakt ,że chcesz rozprowadzać zestaw w korzystnej cenie. Twoja filozofia modelarstwa jest bliska mojej: też staram się budować tanio i prosto , bez niepotrzebnego szpanowania Szczególnie dla młodzieży zestaw musi być prosty i tani i twój taki się wydaje. Sam bym kupił gdyby model miał lotki. No ale wtedy nie byłby to RES i nie byłby prostym modelem dla młodzieży. Działaj i nie odpuszczaj . chętnych zarażaj modelarstwem bo obecnie mało nas zostało a nowych modelarni jak na lekarstwo...... Powodzenia i pozdrawiam. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 8 godzin temu, Ares napisał: Pawle , gratuluję modelu i ciesy fakt ,że chcesz rozprowadzać zestaw w korzystnej cenie. Twoja filozofia modelarstwa jest bliska mojej: też staram się budować tanio i prosto , bez niepotrzebnego szpanowania Szczególnie dla młodzieży zestaw musi być prosty i tani i twój taki się wydaje. Sam bym kupił gdyby model miał lotki. No ale wtedy nie byłby to RES i nie byłby prostym modelem dla młodzieży. Działaj i nie odpuszczaj . chętnych zarażaj modelarstwem bo obecnie mało nas zostało a nowych modelarni jak na lekarstwo...... Powodzenia i pozdrawiam. Pocieszę kolegę, teraz będę robić do tego kadłuba płat z klapami i lotkami rozpiętość ok 300cm również prosta konstrukcja. Postaram się wyrobić do majówki żeby było czym latać. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomas Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Uważaj z tym 1999,9. Drewno pracuje. Wilgoć, temperatura. Żeby jakiś zawodnik nie zaliczył DSQ bo skrzydło było 2 mm za długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 10 godzin temu, CrazyTomas napisał: Uważaj z tym 1999,9. Drewno pracuje. Wilgoć, temperatura. Żeby jakiś zawodnik nie zaliczył DSQ bo skrzydło było 2 mm za długie. Tak oczywiście słuszna uwaga, oczywiście w instrukcji napisałem o szlifowaniu "wingletu" aby nie przesadzić z rozpiętością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pkikul Opublikowano 12 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Kolejny model gotowy. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 22 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Dziś trochę powiało 8,2m/s postanowiłem przy okazji zamontowania nowej elektroniki przetestować lot przy takim wietrze, niestety nowy regulator (Redox) spalił się z niewiadomych przyczyn i model przeszedł 1 crash test przyłożył z kilkunastu metrów prosto w ziemię wbił się dobre 10 cm i odziwo nic nie nie stało 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 24 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Film z oblotu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 22.02.2024 o 21:14, pkikul napisał: regulator (Redox) spalił się Unikaj tej marki jak ognia. Zarówno pakiety jak i regulatory to najgorsza prowizora. Cena kusi ale nie warto , lepiej dołożyć trochę i kupić coś nieco lepszego. Dobrze ,że model cały. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkikul Opublikowano 24 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Godzinę temu, Ares napisał: Unikaj tej marki jak ognia. Zarówno pakiety jak i regulatory to najgorsza prowizora. Cena kusi ale nie warto , lepiej dołożyć trochę i kupić coś nieco lepszego. Dobrze ,że model cały. Powodzenia No właśnie ubiłem przed chwilą regulator znowu nagle się spalił spalony silnik odbiornik i serwa model pełnym pędem wbił się w ziemię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Ja.mialem dwa redoxy dawno temu, spaliły się w.modelarni !!! Wg mnie same z siebie, nie chciało im się w powietrze wzlecieć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 44 minuty temu, pkikul napisał: No właśnie ubiłem przed chwilą regulator znowu nagle się spalił spalony silnik odbiornik i serwa model pełnym pędem wbił się w ziemię Szkoda.....współczuję bo ładne masz te modele. Ja latam na reglach Foxy i ZTW i są w porządku. No ale koszt jest nieco większy choć nie jest to absolutnie górna półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi