Irek M Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Moja paczka ( silnik 26cc) przeleżała gdzieś w kraju ponad 8 dni. Napewno była na cle bo urzad zostawił pięczatkę, iż towar dopuszczony jest do obrotu w kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Wszystkie paczki chyba muszą mieć te pieczątkę...ja dostałem dwie i na każdej była pieczątka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Widzę, że z angielskim u niektórych słabo, więc wyjaśniam: Z moim angielskim jest jak najlepiej drogi chomiq :lol2: Nie chodzi o to że nie rozumiem tekstu. Nie rozumiem, czemu tak długo to trwa i dlatego pytam na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 A na mojej paczce nie było ŻADNEJ pieczątki więc to nie jest żadna reguła że przez UC musi przejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tak samo nie jest regułą, iż jak trafi do UC to skontaktują się z adresatem w celu dalszych ustaleń. Tak było w moim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 A na mojej paczce nie było ŻADNEJ pieczątki więc to nie jest żadna reguła że przez UC musi przejść KAŻDA paczka przechodzi przez UC. Natomiast nie jest regułą, że każda podlega szczegółowej odprawie celnej. Może nie każdą stemplują, co wydaje mi się być dość dziwne. Tak czy inaczej przepisy importowe stanowią jednoznacznie. To co przychodzi do Polski zza granicy podlega odprawie celnej. Uproszczonej, bądź szczegółowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tak samo nie jest regułą, iż jak trafi do UC to skontaktują się z adresatem w celu dalszych ustaleń. Tak było w moim przypadku. Czy dobrze rozumiem, że z Tobą UC się nie skontaktował tylko paczka po prostu przyszła do domu? Prześledziłem Twoje posty - 7.02 miałeś "arrived" a 19.02 zapukał listonosz, co oznacza 12 dni w "niebycie". Moja od 20.02 ma "arrived" i kończy się 12 dzień "niebytu". Jak nie przyjdzie w najbliższym tygodniu to zacznę się bać. Planuję następne zakupy ale wolę poczekać bo nie chcę wtapiać kolejnych stówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tak, piejar - tak było. dlatego napisałem, że nie koniecznie z UC może coś wynikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 No i po 12 dniach w niebycie paczka dotarła. Niestety dowalone cło plus jakieś opłaty pocztowe - w sumie 61 PLN w plecki. Paczka zapakowana dziwnie - oryginalne pudełko wywrócone na nice (nadrukami do środka) i oklejone taśmą - bez żadnego papieru. Zawartość nienaruszona, ale w środku china łokrutna ... :devil: :devil: :devil:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Widzisz, za dużo pisałeś i Cię namierzyli. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 :shock: Jeszcze trochę, a li-pole u nich zejdą z cenami do poziomu baterii paluszków alkalicznych :devil: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6472 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6474 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6471 Jakość zapewne bezdyskusyjna , ale co tam jeśli w cenie jednego dobrego można mieć z 4-5 tych "byleców". Kto pierwszy się odważy je kupić i potestować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ja mam 3 sztuki takich: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6307 Firma ta sama więc sie okaże... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Powiedzieć należy jedno: support mają bardzo dobry, jak na tak duży sklep. Kilka dni "świeciło" mi się pending mimo zapłaconych pieniędzy. Po załatwieniu sprawy za pomocą maili, nie dość, że status zmienił się na processing, to jeszcze status paczki ze statusem "cenceled" także zmienił się na "processing" (bez obwa i zbędnych nadzieji: wszytkie produkty z zamówienia pierwotnie "canceled" mają dalej status unreserved) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Widzisz, za dużo pisałeś i Cię namierzyli. :mrgreen: Da, da. Tiszie jediesz dalszie budiesz :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 a ja mam problem, wczoraj zamówiłem paczke w HC o godzinie 19:00 płatność została zrealizowana (poprzez PayPal oczywiście), dzisiaj rano zamawiam następna paczke w HC, chce za nią zapłacic poprzez PayPal i wyskakuje komunikat "W tym momencie nie można sfinansować tej płatności przy użyciu karty kredytowej." i status w zamówieniu mam jako Pending. Czy są jakies ograniczenia czasowe w Paypalu ?? może ktoś spotkał się już z taką sytuacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 jak nie masz pelnej aktywacji konta w paypalu to sa ograniczenie kwotowe, np ok 2000zł na rok, po pelnej aktywacji znikaja. Sprobuj jeszcze raz, w glownym oknie po zalogowaniu masz na dole mozliwosc realizacji powtornie platnosci dla dowolnego zamowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 próbowalem i to samo, a konto PayPal mam do konca aktywowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 A nie wygasla Ci czasem waznosc karty a bank Ci nie przeslal kolejnej? JA tak chodzilem z nieaktywna karta i wlasnie zorientowalem sie podczas odmowy platnosci przez PayPal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 nie, nowa karte ostatnio mi przyslali i zostala aktywowana, wczoraj o 19 zrobiłem płatność do HC a dzisiaj już nie potrafilem, może PayPal ma jakieś ograniczenia i trzeba poczekać 24h ? spróboje po godzinie 19:00 może się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Miałem też taki komunikat ale jak się skończył limit na karcie był koniec miesiąca i nie pamiętałem ile juz na nia kupiłem poczekałem dwa dni jak sie karta spłaciła i poszło. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.