piejar Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Składałem zamówienie dziś i nie było opcji z wartością i zawartością. Zobaczymy co będzie na paczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 kasa doszła i paka sie pakuje :] podoba mi sie puki co :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 ja na UH złego słowa nie powiem (poza terminami backorder - no ale sie z tym licze) za to na PP... :evil: :evil: :evil: 29.05.2008 wysłana paczka... wsiąkła, ani słychu do tej pory... reklamacja prawie 3 tyg. bedzie rozpatrywana... :evil: :evil: :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 reklamacja prawie 3 tyg. bedzie rozpatrywana... Raffik, daj proszę znać jak się cała sprawa zakończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Zamowienie I 02.07.08-złożenie zamowienia, dokonanie wpłaty, otrzymany mail w podziekowaniu za wpłate i informacji o przygotowaniu paczki do wysłania. 04.07.08 (2 dni po zamowieniu/wplacie) - dotarł mail informujący o wyslaniu paczki 15.07.08 (11 dni po wyslaniu)(13 po zamowieniu) Dostarczenie paczki Zamówienie II 10.07.08-złożenie zamowienia, dokonanie wpłaty, otrzymany mail w podziekowaniu za wpłate i informacji o przygotowaniu paczki do wysłania. 15.07.08 (5 dni po zamowieniu/wplacie) - dotarł mail informujący o wyslaniu paczki Post bede edytował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 02.07.08-złożenie zamowienia, dokonanie wpłaty, otrzymany mail w podziekowaniu za wpłate i informacji o przygotowaniu paczki do wysłania. Post bede edytował zobaczymy kto pierwszy dostanie paczke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Mózg się lasuje - ładowarka za 39.99 USD http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028 Pewno klon ...B6 na których niektórzy psy wieszają ale zawsze to ładowarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Nie jest taka zła. Jedyne co mnie w niej denerwuje, to wentylatorek! Jest trochę za głośny i cały czas się kręci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 A mnie właśnie ręce opadły przez durnych chinoli. :evil: Zamówiłem do Falcona silnik Turnigy 35-42B (kv1250) i otrzymałem owszem pudełko z takimi oznaczeniami, ale w środku był Turnigy 35-36 (kv1450). Nie było by w tym wielkiej tragedii, tylko, że nie mam do czego wsadzić takiego silnika i znowu stracę czas na kolejne zamówienie. Jedyne pocieszenie, że teraz ogniwa A123 przysyłają ze zgrzanymi już blaszkami, więc łatwiej będzie je pakietować. A właśnie, czy ktoś testował już te nowe Turnigy z serii SK, np.: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7072&Product_Name=TGY_AerodriveXp_SK_Series_35-42_1250Kv_/_630w może takie nowe jeszcze nie są pomieszane w pudełkach. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 No i dzisiaj rano mam status "Shipped" (zamówienie 29.06, status "Paid" 30.06). Zobaczymy kiedy dojdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Wczoraj (3.07) otrzymałem przesyłkę zamawianą 26.06. Wyrabiają się chłopaki! Na paczce "toys" a kwota nieczytelna. Tym razem nikt w Polsce jej nie dotykał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam! Czy pozwoliłby ktoś dopiąć się do zamówienia? Potrzebuję zamówić troszkę mikro Li-Pol'ków (60, 100, 250 mAh) i naprawdę w pojedynkę mi się to nie opłaca. Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jak składałem zamówienie i nie było opcji z wartością i zawartością. I co mam pismo '' W zwiazku z nieprawidłową wypełnioną przez nadawce deklaracja celna paczki w celu zwolnienia przesyłki spod dozoru celnego nalezy dostarczyc przeslac'' Paczka mała silnik regler smigla dwa i jeden aku 500gram . Oj cos czuje ze zaplace a tu jeszcze radio jedzie za pare stow $. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Sławomir i co im trzeba wysłać? potwierdzenie zapłaty z Paypala czy może e-mail z potwierdzeniem zamówienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam Fakture lub rachunek, paragon, wydruk z aukcji internetowej wraz z potwierczeniem zapłaty ( paypal, przelew, itp. ) w przypadku zakupu towru lub inny dokument okreslajacy wartośc celną towru . Postąpie zgodnie z radami Huberta co do clenia. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam Paczka zamówiona 2/7/2008 wysłana 8/7/2008 Zobaczymy jak długo będzie szła do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Przestroga dla maniaków zamawiania.... celnicy obserwują, a w szczególności jak ktoś często zamawia. U mnie każda paczka jest trzepana ostatnio. Ale nic nie ginie na szczęście. A no i cło trzeba czasami zapłacić jak sie przekroczy pewną wartość. Jest to wtedy 19% podatku + 8% cła... i wychodzi ładna sumka. Rozumiem, ze jesli paczka trafi na CŁO, to zaplace 19%podatku i 8% cła, tak? Nic wiecej? Zamowilem wczoraj silni, regulator, pakiet, serwa i duzo smigiel i inną galanterie, boje sie ze trafi Ale takie ryzyko, bedzie trzeba zaplacic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Może już wypada wiedzieć, jakie są stawki podatkowe we własnym kraju? Podstawowa stawka VAT wynosi 22%. Jest naliczana od wartości celnej (kwota do zapłaty+koszty transportu)* (1+ew. stawka cła). 19% to pierwsza stawka podatku od dochodów osobistych. uff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 dzisiaj przyszły do mnie 2 spore paczki ponad 1kg każda i żadna nie trafiła na cło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 zamówione 2 wysłane 7 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.