tikicaca Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Do mnie takie przechodzily bez problemu, ale ciezko jest przewidziec, wszystko zalezy od szczescia. Male do 1kg jest szansa ze ubija w koperty, a do nich z doswiadczenia wiem ze nigdy nie zagladaja. Ogolnie jak cos idzie zwykla poczta nie kurierem to jest clone bardzo rzadko. Za to wszytkie paczki ktore szly do mnie kurierem bez wzgledu czy chiny czy usa ladowaly na cle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ja tam zawsze piszę do nich maila, o treści wspomnianej wcześniej, zawsze pojawia się adnotacja w uwagach do zamówienia i nigdy nie miałem problemów. Ostatnio prawie 3 kg i wartość ponad dwa razy więcej, bo 360$ a na paczce, zgodnie z sugestią: Toys parts, 30$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ok więc wsadzę wszystko do 1 paczki :wink: Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 zamówione: 01.08.2008 shipped: 08.08.2008 The item (RA835004217HK) left Hong Kong for its destination on 12-Aug-2008 jak czytam że niektórym paczka idzie 2 tygodnie od zamówienia do domu to mi się słabo robi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 że niektórym paczka idzie 2 tygodnie od zamówienia do domu to mi się słabo robi... Oj tam, 2 tygodnie, mój rekord to 7 dni, fakt że paczuszka malutka (3 figurki pilotów), przyszła w kopercie bąbelkowej, 4 dni przed sporą paczką, która była zamówiona 3 dni wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ja bym podzielil na 2 paczki po 1kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 mi kiedyś paczkę do 500g na cle zatrzymali. na kopercie było toys 8$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 mi kiedyś paczkę do 500g na cle zatrzymali. na kopercie było toys 8$ ty to potrafisz człowieka na duchu podnieść :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Stronka UH szwankuje? Czy to może tylko u mnie coś nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ano nie działa... Blokada aby Polacy w święto nie szukali sobie drobiazgów to kupienia... hyhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 u mnie jest wszytsko dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Już po około 2-3 godzinach od mego postu wszystko śmigało OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Już po około 2-3 godzinach od mego postu wszystko śmigało OK. To znaczy że uważnie czytają nasze forum. Ostatnie zamówienie: Zamówione i zapłacone: 23.07.08 Wysłane: 28.07.08 Hongkong opuściło: 31.07.08 W poniedziałek 04.08.08, tuż po zdanym egzaminie na prawko (za I razem) listonosz przyniósł paczkę. (waga około 500gr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A ja po kilku dniach walki z PayPal'em dziś rano o malo co nie wyszedłem z siebie i nie stanąłem obok :evil: Sytuacja jak już kiedys wcześniej pisałem: brak możliwości ponownego zapłacenia na dany adres e-mail (raptem druga płatność w ciągu 2 dni), bo automatyczny system bezpieczeństwa... bla, bla, bla... Czasami się to badziewie odblokowuje po dobie a teraz jak na złość kilka dni nic... W tzw. międzyczasie wcięło odbiorniki X8 R7, więc anulowałem zamówienie i wziąłem w ich miejsce inne, ale PayPal dalej trup... Więc znowu anulowałem i zamówiłem to samo ale tym razem płatność bezpośrednio kartą kredytową i... eureka :!: Działa tak samo szybko jak PayPal a dodatkowo z ciekawości zapłaciłem kartą na którą PayPal kręcił nosem i co? I poszło, więc następnym razem to chyba sobie PayPal'a daruję. Po co się denerwować... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Działa tak samo szybko jak PayPal a dodatkowo z ciekawości zapłaciłem kartą na którą PayPal kręcił nosem i co? I to, że teraz nie tylko PayPal zna numer Twojej karty kredytowej, a i rozliczenie transakcji może być droższe. Podstawą działalności PayPala jest właśnie to, że tylko on zna nr twojej karty i nie jako za ciebie rozlicza transakcję z wierzycielem za niewielką prowizję, biorąc przy okazji odpowiedzialność za płatność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ja osobiście nie należę do tych nadwrażliwych, jeśli widzę że stronka jest kodowana (https), wiadomo kto rozlicza to spoko. Nie raz, nie dwa płaciłem kartą w necie i jakoś żyję do tej pory... Więcej luzu, nie ma się co przewrażliwiać. I tak każdy skończy w piachu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Pierwsza paczka zamówiona 5 sierpnia wysłana 12 sierpnia (mieli jakieś tornada czy sztormy i się opóźniło), dzisiaj w domku, odliczająć niedzielę i piątek - święto, paczka szła 4 dni :shocked: :jupi: :jupi: Jakaś rozmazana pieczątka, chyba urząd celny, ale nie widać, cła nie ma, przynajmniej papierów żadnych nie dostałem. Wartość wpisali 16$ (nominalnie 50$) i oczywiście "Toy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 A mnie w piątek zatrzymali pierwszy raz paczuszkę na cle (trzynasta ). Wczoraj zapłaciłem, odebrałem i tak taniej niż tutaj w sklepie A zatrzymali przez duże wymiary i dużą masę własna prawie 400g i gabaryty 2 razy większe niż normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 400g to duża masa? Myślałem że to traktują jako małe lekkie paczuszki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Duża oczywiście w porównaniu do tego co miałem do tej pory, czyli max. 250g i połowę cieńsza paczka Tutaj na poczcie mają przedziwne kryteria selekcji "małych" paczek czasem wymiary, czasami masa i zawartość (ta którą widzą na ekranie jak je prześwietlają). Najwyraźniej moje 2 baterie wzbudziły ich podejrzenie. No ale idą do mnie jeszcze 4 szt. A123 więc zobaczymy czy też zatrzymają Tak czy inaczej i tak będzie taniej raptem 4.7% cła + 19% VAT-u - a pan "celnik" bez problemu przyjął do wiadomości, że to do modelu (bo baterie niekoniecznie mu się z modelem kojarzyły ) pewnie go serwa przekonały. Szkoda, że nie dołączają do tak małych paczek faktur - byłoby prościej. Jak kupowałem ramę do TRexa w Infinity Hobby dodali fakturę na 25USD i po sprawie - tyle, że tam szło to EMS-em bo mi się spieszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.