Grzesiek Opublikowano Piątek o 18:22 Autor Opublikowano Piątek o 18:22 Ja pie...zachciało sie dwusilnikowca i cała masa problemów.Na swoim ESC mogę ustawić tylko odcięcie 2,8/3,0/3,2V. Sam już nie wiem co zrobić.Jak latam to nie mam poczucia czasu czy to 2min mineło czy 10min.
jarek996 Opublikowano Piątek o 20:12 Opublikowano Piątek o 20:12 1 godzinę temu, Grzesiek napisał: Jak latam to nie mam poczucia czasu czy to 2min mineło czy 10min. Ja mam; KARCZYCHO zaczyna "swedziec" 😉
arek1989 Opublikowano Piątek o 20:50 Opublikowano Piątek o 20:50 2 godziny temu, Grzesiek napisał: Ja pie...zachciało sie dwusilnikowca i cała masa problemów.Na swoim ESC mogę ustawić tylko odcięcie 2,8/3,0/3,2V. Sam już nie wiem co zrobić.Jak latam to nie mam poczucia czasu czy to 2min mineło czy 10min. bo to musisz w radiu ustawić. Timer na np. 10 minut i odliczanie w dół, z komunikatem dźwiękowym co minutę. Ja akurat robię w drugą stronę i zliczam czas lotu. Timer aktywuje u mnie drążek gazu, a kasuję go przełącznikiem.
rkrzysztof Opublikowano Sobota o 07:36 Opublikowano Sobota o 07:36 A jeśli radio nie posiada sprawnego timera wystarczy zwykły kuchenny minutnik. 1 1
sp350D Opublikowano Sobota o 15:55 Opublikowano Sobota o 15:55 21 godzin temu, Grzesiek napisał: Ja pie...zachciało sie dwusilnikowca i cała masa problemów. Wielosilnikowce latają lepiej i brzmią w powietrzu pięknie. Iterferujące dźwięki od wielu śmigieł dają głębię tonów. Sam zobaczysz. Układ elektryczny trochę się komplikuje, ale warto to ogarnąć. Timer powinieneś móc ustawić w radiu, a "piszczor" reagujący na spadek napięcia to pewnie z 10 zł kosztuje. Moje B-17 ma 4 silniiki - kabli bez liku, ale warto było się na tym pochylić. Jakie masz radio, przez chwilę widziałem na filmiku, ale nie rozpoznałem? 1
Grzesiek Opublikowano Sobota o 18:07 Autor Opublikowano Sobota o 18:07 Futabe T9CHP z modułem FRSKY. Wiem wiekowe ale mi wystarcza. Za inspirowałeś mi tą fortecą, pokarz ją.
sp350D Opublikowano Niedziela o 10:22 Opublikowano Niedziela o 10:22 https://pfmrc.eu/topic/96692-b-17-npn-kolejna-konstrukcja/page/2/#comment-881383
Grzesiek Opublikowano Niedziela o 11:49 Autor Opublikowano Niedziela o 11:49 Ładna, kawał samolotu.Tyle ze ja nie jestem zwolennikiem styro.
sp350D Opublikowano Niedziela o 16:27 Opublikowano Niedziela o 16:27 W instrukcji do takiej Futaby napisali, że masz w tym radiu timery. Latanie na czas nie powinno być problemem. A modele każdy majstruje z czego lubi. Jak kiedyś nie było balsy i pianek dłubało się z sosny... a dziś wszystko do kupienia więc jak się komu podoba może eksperymentować z różnymi technologiami. 1
Grzesiek Opublikowano Niedziela o 16:47 Autor Opublikowano Niedziela o 16:47 17 minut temu, sp350D napisał: W instrukcji do takiej Futaby napisali, że masz w tym radiu timery. Latanie na czas nie powinno być problemem. A modele każdy majstruje z czego lubi. Jak kiedyś nie było balsy i pianek dłubało się z sosny... a dziś wszystko do kupienia więc jak się komu podoba może eksperymentować z różnymi technologiami. Tak timery mam nawet dwa.Tyle ze ten pipczyk jest taki cichy,albo ja przygłuchy.Co do materiału nie neguje.Poprostu ja nie lubię w tym dłubać.
elpazo Opublikowano Niedziela o 17:29 Opublikowano Niedziela o 17:29 Grzesiu tymi słuchawkami się nie martw podaruje ci takie nawet z mikrofonem abyś mógł polecenia wydawać modelowi jak nie zechce Ciebie słuchać 😁🙂 Władek 1
Grzesiek Opublikowano Niedziela o 18:53 Autor Opublikowano Niedziela o 18:53 Godzinę temu, elpazo napisał: Grzesiu tymi słuchawkami się nie martw podaruje ci takie nawet z mikrofonem abyś mógł polecenia wydawać modelowi jak nie zechce Ciebie słuchać 😁🙂 Władek Dziękuję Panie Władku za słuchawki,moje modele zawsze się słuchaja mnie,a jak nie chcą to gleba i poodelu.A tak na poważnie kiedy coś latamy,na Stanisławowie?
Rekomendowane odpowiedzi