Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pie...zachciało sie dwusilnikowca i cała masa problemów.Na swoim ESC mogę ustawić tylko odcięcie 2,8/3,0/3,2V. Sam już nie wiem co zrobić.Jak latam to nie mam poczucia czasu czy to 2min mineło czy 10min.

Opublikowano
2 godziny temu, Grzesiek napisał:

Ja pie...zachciało sie dwusilnikowca i cała masa problemów.Na swoim ESC mogę ustawić tylko odcięcie 2,8/3,0/3,2V. Sam już nie wiem co zrobić.Jak latam to nie mam poczucia czasu czy to 2min mineło czy 10min.

bo to musisz w radiu ustawić. Timer na np. 10 minut i odliczanie w dół, z komunikatem dźwiękowym co minutę.
Ja akurat robię w drugą stronę i zliczam czas lotu. Timer aktywuje u mnie drążek gazu, a kasuję go przełącznikiem. 

Opublikowano
21 godzin temu, Grzesiek napisał:

Ja pie...zachciało sie dwusilnikowca i cała masa problemów.

Wielosilnikowce latają lepiej i brzmią w powietrzu pięknie. Iterferujące dźwięki od wielu śmigieł dają głębię tonów. Sam zobaczysz. Układ elektryczny trochę się komplikuje, ale warto to ogarnąć. Timer powinieneś móc ustawić w radiu, a "piszczor" reagujący na spadek napięcia to pewnie z 10 zł kosztuje. Moje B-17 ma 4 silniiki - kabli bez liku, ale warto było się na tym pochylić.

Jakie masz radio, przez chwilę widziałem na filmiku, ale nie rozpoznałem?

• Lubię to 1
Opublikowano

W instrukcji do takiej Futaby napisali, że masz w tym radiu timery. Latanie na czas nie powinno być problemem.

A modele każdy majstruje z czego lubi. Jak kiedyś nie było balsy i pianek dłubało się z sosny... a dziś wszystko do kupienia więc jak się komu podoba może eksperymentować z różnymi technologiami.

• Lubię to 1
Opublikowano
17 minut temu, sp350D napisał:

W instrukcji do takiej Futaby napisali, że masz w tym radiu timery. Latanie na czas nie powinno być problemem.

A modele każdy majstruje z czego lubi. Jak kiedyś nie było balsy i pianek dłubało się z sosny... a dziś wszystko do kupienia więc jak się komu podoba może eksperymentować z różnymi technologiami.

Tak timery mam nawet dwa.Tyle ze ten pipczyk jest taki cichy,albo ja przygłuchy.Co do materiału nie neguje.Poprostu ja nie lubię w tym dłubać.

Opublikowano

Grzesiu tymi słuchawkami się nie martw podaruje ci takie nawet z mikrofonem abyś mógł polecenia wydawać modelowi jak nie zechce Ciebie słuchać 😁🙂

Władek

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, elpazo napisał:

Grzesiu tymi słuchawkami się nie martw podaruje ci takie nawet z mikrofonem abyś mógł polecenia wydawać modelowi jak nie zechce Ciebie słuchać 😁🙂

Władek

Dziękuję Panie Władku za słuchawki,moje modele zawsze się słuchaja mnie,a jak nie chcą to gleba i poodelu.A tak na poważnie kiedy coś latamy,na Stanisławowie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.