Andrzej68IX Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Panowie jakiego używacie kleju (taki białawy/kremowy) do sklejki/balsy który tak ładnie wypełnia i tworzy taką otulinę - wygląda jak glut. Dziękuję za podpowiedź.
Jerzy Markiton Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Żywica z mikro szkłem. Może być z bawełną, na pionowe spoiny - z Aerosilem.... - Jurek 1
Andrzej68IX Opublikowano 28 Listopada Autor Opublikowano 28 Listopada Soudal to raczej piana. Kupię i wypróbuję Pattex ale jaki.
Jerzy Markiton Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada Pattex i Uhu - nie służą do wypełniania braków materiału. Do wypełniania braków może być użyty Soudal. - Jurek 1
Andrzej68IX Opublikowano 29 Listopada Autor Opublikowano 29 Listopada Pozwoliłem sobie zaczerpnąć zdjęcie z modelu Panther Piotrka - chodzi mi o ten biały glut, co to jest?
dariuszj Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada 54 minuty temu, Andrzej68IX napisał: Pozwoliłem sobie zaczerpnąć zdjęcie z modelu Panther Piotrka - chodzi mi o ten biały glut, co to jest? Bardzo podobnie wygląda Distal.
pawkar Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada 2 godziny temu, Andrzej68IX napisał: Pozwoliłem sobie zaczerpnąć zdjęcie z modelu Panther Piotrka - chodzi mi o ten biały glut, co to jest Prawdopodobnie żywica z wypelniaczem. Z tym że w tym konkretnym przypadku taka ilość kleju jest zbędna. : ) 1
dyra63 Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada Świętej pamięci "Distal" był lekko beżowy i jedyną jego wadą było to że lubił sobie spływać zanim zgęstniał. Mi wygląda to na żywicę zagęszczoną aerosilem ,najlepiej napisz do Piotrka będziesz miał info z pierwszej ręki. 1
Lucjan Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada To jest żywica epoksydowa z dodatkami na przykład : mikro balon , aerosil, pył bawełniany, mielonka węglowa lub szklana .
Rekomendowane odpowiedzi