Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Patryk Sokol Opublikowano Poniedziałek o 21:30 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 21:30 No więc... Wciąż nie mam maski, ani kabinki. Z kabi ką okazało się, że to co na Allegro podpisane było jako PET-G, jest tak naprawdę PET-A i barfzo radośnie krystslizuje, zamiast mięknąć. A przy tłoczeniu kabinki z HIPSu zacząłem już gdzieś docierać Ale mi skrzynka implodowała zanim ogarnąłem załamania tworzywa. Stwierdziłem więc, że dosyć tego i Quickie leci goły. Tak się prezentował na murawie, stojąc koło innego dziwadła Na szczęście okazało się, że nawet to jeździ po trawie. Brak SW utrudnia, ale jest to ogarnialne. Na SK założona jest stabilizacja, tylko do startu. Inaczej ciężko go utrzymać w linii prostej (bardzo zarzuca na kępkach trawy, przez szeroko rozstawione koła). Poza tym w locie jest bardzo stabilny i prowadzi się naprawdę fajnie. To co jeszcze planuje zrobić to cofnąć ŚC, dzięki temu będzie można zejść jeszcze z prędkością minimalną (a obecnie i tak jest aż za stabilny). Po pierwszym starcie, podgiąłem trochę do góry goleń kółka ogonowego, żeby nos był wyżej, dzięki temu troche chętniej się odrywa niż na filmie. No i film z oblotu: Oczywiście - jak zwykle się zamknąć w trakcie oblotu nie umiem. Ale na to się poradzić nic już nie da A teraz - czas na powrót do vacformingu. Wiadomo, że fajnie lata, więc jest nowa motywacja 11
Viper Opublikowano Wtorek o 07:33 Opublikowano Wtorek o 07:33 Gratuluję. Bardzo, ale to bardzo oryginalny model i fajnie lata. Zabierz go następnym razem jak będziesz w W-wie, postaram się pofilmować z tele, bo trochę niknie i go nie widać
RobRoy Opublikowano Wtorek o 13:13 Opublikowano Wtorek o 13:13 Strasznie dziwny model, a najdziwniejsze w nim jest oto ,... że tak dobrze lata. Wniosek nasuwa się taki - wszystko lata, trzeba tylko umieć odpowiednio wyważyć i ustawić... 😉
Andrzej Klos Opublikowano Wtorek o 23:01 Opublikowano Wtorek o 23:01 19 godzin temu, RobRoy napisał: Strasznie dziwny model, a najdziwniejsze w nim jest oto ,... że tak dobrze lata. Wniosek nasuwa się taki - wszystko lata, trzeba tylko umieć odpowiednio wyważyć i ustawić... 😉 Jozek, Tu sa opisane konstrukcje Burt Rutan: https://en.wikipedia.org/wiki/Burt_Rutan
RobRoy Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Zdjęcia OK ,... ale ten nieludzki język .... 😉 Zdjęcia OK ,... ale ten nieludzki język .... 😉 Jeszcze mi się nie znudziły "normalne samoloty"....
Patryk Sokol Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu Tu jest świetna strona o konstrukcjach Rutana: http://stargazer2006.online.fr/index.htm Ogólnie - kopalnia ciekawych i niesamowicie skutecznie zaprojektowanych konstrukcji. Np sam Quickie, z silnikiem o mocy 14kW miał prędkość przelotową 185km/h i prawie 900km zasięgu. To są kosmiczne osiągi jak na tak mikry silniczek. 1
Andrzej Klos Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 12 godzin temu, RobRoy napisał: Zdjęcia OK ,... ale ten nieludzki język .... 😉 Zdjęcia OK ,... ale ten nieludzki język .... 😉 Jeszcze mi się nie znudziły "normalne samoloty".... Goggle powinien latwo przetlumaczyc, jest do tego guziczek...
Rekomendowane odpowiedzi