Wodzu 7 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Na razie to nie widać chętnych do zorganizowania następnych zawodów ESA.Duch w narodzie ginie :cry: .Może Katowice lub Poznań coś wymyślą?We Wrocławiu to dopiero Mikołajkowe,chyba,że w pażdzierniku,z okazji rewolucji .Pozdrawiam Wojtek.
mariusz70 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A co byście powiedzieli na Starachowice?
japim Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam wszystkich - zawodników i widzów. Na prędce wrzucam wyniki. http://aircombat.pl/przemek/wyniki_esa_final.htm Gratulacje, podsumowania, podziękowania, przeprosiny itd będą później. Czekamy na zdjęcia (fotografów było chyba więcej niż pilotów )
Grabcio Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ...Czekamy na zdjęcia (fotografów było chyba więcej niż pilotów ) Mówisz i masz . Oto link do mojej galerii na stronie Parzniewa: Galeria z I Bitwy o Warszawę
Dj. Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Czekamy na zdjęcia (fotografów było chyba więcej niż pilotów ) ...tak to prawda. Witam, dopiero dotarłem do "macierzystego lotniska". Postaram sie także coś pokazac, widze że w obiektywie Roberta znalazł sie także mój model i to dwa razy...
Grabcio Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 W obiektywie to pewnie znalazł się więcej niż dwa razy. Zrobiłem 160 zdjęć. Resztki samokrytyki pozwalają mi na publikację tylko tych sześćdziesięciu kilku .Zdjęcia nie są kadrowane, a jedynie zmniejszane. Jakoś trudno było fotografować walki powietrzne z ekwiwalentem ogniskowej 480 mm i dużo zdjęć skasztaniłem :oops: .
pacek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam Podziękowania dla wszystkich uczestników bitwy za frekfencje i ducha walki, dla organizatorów: Przemka, Kojota i dla sponsorów: Cyber-fly i RCsklepu no i oczywiście dla widzów. Specjalne podziękowania dla właściciela Łosia za pokaz nalotu bombowego, gdyby wszystkie Łosie były tak skuteczne w 1939 to kto wie..... :mrgreen: , może ktoś ma zdjęcia z nalotu? Miejmy nadzieję, że Bitwa o Warszawę stanie się nową świecką tradycją.
KRUUP Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Łoś skuteczny i to bardzo, prawie łake spalił :mrgreen:
Dj. Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 może ktoś ma zdjęcia z nalotu? Mam filmik z eksplozją po przyziemieniu, montuje sie...
japim Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Mając dłuższą chwilę, jako organizator dziękuję wszystkim zawodnikom za stawienie się na polu bitwy. Serdecznie gratuluję zwycięzcom. Miałem okazję walczyć z nimi w finale i potwierdzam ich wysoki poziom. Dziękuję także Krzysztofowi „Kojot” jako przedstawicielowi Lotniska modelarskiego Parzniew www.lotnisko-rc.pl za udostępnienie pasa startowego i infrastruktury lotniskowej niezbędnej do przeprowadzenia zawodów. Dziękuję mu także za obsługę sekretariatu i grilla. Dziękuję naszym dwóm sponsorom: firmie RC-Sklep z Warszawy www.rcskelp.pl i Cyber-Fly z Wrocławia www.cyber-fly.pl za ufundowanie nagród dla zwycięzców. Od razu chciałbym przeprosić za spóźnione puchary. Przyszły dzisiaj koło południa, za co bardzo przepraszam. Tak więc Piotrze „Miszczu” – Na Twojej półce pojawi się puchar jak tylko podasz mi adres wysyłkowy. To samo dotyczy Marcina „Meteor” i Wojtka „Wodzu”. Aeromodelklubowi z Art-Bem http://www.artbem.pl/aeromodelklub/ dziękuję za udostępnienie wyposażenia sędziowskiego w postaci stoperów, podkładek itd. Oczywiście zawodnikom z Wrocławia za dowiezienie stoperów i megafonu, bez którego impreza nie miałaby miejsca, a moje gardło pewnie nadawałoby się do wymiany. Dziękuję Tomkowi Śmigielskiemu za cenne wskazówki, których udzielił mi przed organizacją – teraz sam posiadając wiedzę i doświadczenie organizacyjne chętnie służę informacjami jak przygotować takie zawody. Frekwencja wskazuje, że dyscyplina ta zdobywa coraz więcej sympatyków – tak więc czekamy na Radom, Poznań i inne miasta. Arkowi "Pacek", Andrzejowi "AndyXYZZ" oraz Jankowi za przygotowanie taśm, bez których nie mielibyśmy co ciąć. Z drugiej strony chciałbym przeprosić za mały organizacyjny bałagan. Na przyszłość nie polecam być jednocześnie zawodnikiem/sędzią/sędzią głównym i organizatorem w jednej osobie. No chyba, że zawodników jest o połowę mniej. Przepraszam także za bałagan z sędziami i dziękuję wszystkim tym, którzy sędziowali więcej niż to wynikało z rozpiski kolejek. Mam nadzieję, że drobne opóźnienie nie pokrzyżowało reszty Waszego popołudnia. Użytkownikom lotniska Parzniew bardzo dziękuję za wyjątkową cierpliwość i wyrozumiałość. Opóźnienie wynikało głównie z totalnej demolki mojego Ki61 w II rundzie . Ma ktoś może zdjęcie moich puzzli już na ziemi? Dziękuję jeszcze wszystkim młodym adeptom, nie tylko wiekiem (najmłodszy miał 10 lat), ale także stażem. Doświadczenia bojowego zdobywa się tylko w prawdziwym boju. Polecamy się na przyszłość. Jak tylko Kojot wyrazi chęć organizacji kolejnej imprezy, możemy pomyśleć o następnych zawodach.
Dj. Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Tak są takie zdjecia w moim filmie... http://www.youtube.com/watch?v=wz1--VwXBU8
JacekO Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Parę zdjęć z zawodów możecie znaleźć na mojej stronie: http://modelerc.glt.pl/zawody/ESA_parzniew_2009/index.html
TooM Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Na przyszłość nie polecam być jednocześnie zawodnikiem/sędzią/sędzią głównym i organizatorem w jednej osobie Da się zrobić ,ale koniecznie trzeba mieć osobę odpowiedzialną za sekretariat .Wyniki najlepiej liczyć na bieżąco i do tego jest ona potrzebna. Biorąc pod uwagę ilość osób pierwszy raz startujących i sędziujących, to zawody poszły bardzo sprawnie .No i ta wspaniała piknikowa atmosfera.
Gość miszczu Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Puchary dotarły.STOP.Ładne.STOP.Bardzo ładne.STOP.Dziękujem za wspaniałą impreze.STOP.Pozdrawiam.STOP. :wink:
meteor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja również otrzymałem puchar Dziękuję teraz kłopot bo muszę drugą półkę montować na ścianie :roll:
Gość miszczu Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 hehe ja też :mrgreen: za wysoki i na szafe nie wchodzi ale ciesze się że moge mieć takie problemy heh.
skidan Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 teraz kłopot bo muszę drugą półkę montować na ścianie :roll: Musisz jeszcze dodać kolejny opis na forum tak jak MISZCZU :wink:
japim Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Chłopaki - wrzućcie fotki. Ja zrobiłem na wszelki wypadek gdyby puchary zaginęły w transporcie. Szkoda, że z pośpiechu nie zrobiliśmy ani zdjęcia początkowego, ani pamiątkowego
Gość miszczu Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Niestety puchar Wojtka za 3 miejsce doznał lekkich obrażeń w "Nie pierwszej bitwie z Pocztą Polską" (ucho się ugięło lekko pękając). Przepraszam za OT ale o co chodzi w końcu z zawodami z Lubinie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.