Skocz do zawartości

System kaucyjny mechanizm promujący recykling czy okradanie obywateli !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Atomizer napisał:

...

A czy wiesz , że alkohol to trucizna w każdej nawet najmniejszej ilości ?

...

Tez tak myslalem dopoki nie posluchalem tego doktora:

Mozna wlaczyc tlumaczenia.

Mowi, ze kilka tygodni temu badal swojego najstarszego pacjenta, 93 lata.  Ale nie wygladal na dzien wiecej niz 65 lat.  Spytany jak to robi powiedzial, ze codziennie wieczorem wypija jeden maly kieliszek wodki.  Ma wiecej takich pacjentow.

Slucham tego doktora od wielu lat i ma bardzo powazne audycje, nie jest to jakis tam facet na YouTube, ale powazny wyksztalcony lekarz.

• Lubię to 1
  • Haha 1
Opublikowano

Wielu w Polsce kultywuje taką tradycję. Robią to przed i po pracy wieczorem, nawet mamy specjalne butelki do tego, które łatwo mieszczą sie w kieszeni 👍

Niestety nie wiedzieć dlaczego, nie zostały objęte systemem kaucyjnym 👍

• Haha 1
Opublikowano

Dale duża część ludu nie kuma , ze system kaucyjny to maszynka do zarabiania pieniędzy !

To jest podobne do takiej gry liczbowej lotto organizowanej przez Totalizator Sportowy. Tylko tam nikt ciebie i nikogo nie zmusza! Sam dobrowolnie oddajesz kasiorę!

I tylko tym się różni no i oczywiście ilością zysków.

5 godzin temu, Andrzej Klos napisał:

Tez tak myslalem dopoki nie posluchalem tego doktora:

Mozna wlaczyc tlumaczenia.

Mowi, ze kilka tygodni temu badal swojego najstarszego pacjenta, 93 lata.  Ale nie wygladal na dzien wiecej niz 65 lat.  Spytany jak to robi powiedzial, ze codziennie wieczorem wypija jeden maly kieliszek wodki.  Ma wiecej takich pacjentow.

Slucham tego doktora od wielu lat i ma bardzo powazne audycje, nie jest to jakis tam facet na YouTube, ale powazny wyksztalcony lekarz.

Pytanie ile te jego pacjenci żyli by jak by nie spożywali tej trucizny ? Pewnie po 120 albo i 130 lat! Ktoś kto wygląda na 65 lat w wieku 93 lat to ma bardzo dobre geny !

Ja jak wchodzę na portal randkowy i przeglądam profile kobiet to różnie to wygląda! Jedna pisze, ze ma 50 lat a wygląda na 68 ! Jedna ma 52 a wygląda lepiej jak większość 40-tek.

Także to nie jest dobry przykład. To żaden przykład.

A druga sprawa to nikt mi nie powie, że ktoś kto dożył 90 lat i więcej wygląda na 65. Człowiek po 90tce wygląda jak żywa mumia.

Opublikowano
Godzinę temu, Atomizer napisał:

Człowiek po 90tce wygląda jak żywa mumia.

Wypraszam sobie! Mojemu "staruszkowi" pyknelo 2 miesiace temu 90 i nie jest zadna mumia! Jezdzi rowerem, na nartach, spaceruje DZIESIATKI kilometrow i nie widzialem artykulow w gazetach (lub wzmianek w internecie), ze ktos na sciezce rowerowej, stoku lub chodniku mijal MUMIE!!!

A w dzisiejszych czasach, gdyby ktos widzial, to wiedzielibysmy to, juz po 30 sekundach 😉

• Lubię to 1
Opublikowano
16 minut temu, jarek996 napisał:

Wypraszam sobie! Mojemu "staruszkowi" pyknelo 2 miesiace temu 90 i nie jest zadna mumia! Jezdzi rowerem, na nartach, spaceruje DZIESIATKI kilometrow i nie widzialem artykulow w gazetach (lub wzmianek w internecie), ze ktos na sciezce rowerowej, stoku lub chodniku mijal MUMIE!!!

A w dzisiejszych czasach, gdyby ktos widzial, to wiedzielibysmy to, juz po 30 sekundach 😉

To jest tylko twoja opinia i należy to uszanować.

Ale to tak samo jest jak z kobietami ! Dla jednego piękna laska a dla drugiego potwór ! 

Pytanie kto teraz ma rację?

Ja uważam że są pewne granice piękna a nie gustów.

Opublikowano

Wypijesz alkohol z tej bezzwrotnej małpki i zmienisz zdanie 🤣. Do tego nikt na kaucji nie zarobi 👍 Śmiało potem możesz ją wrzucić w krzaki bez uszczerbku dla domowego budżetu 👍

Opublikowano

Ale to tak samo jest jak z kobietami ! Dla jednego piękna laska a dla drugiego potwór ! 

Co za podejscie "prawdziwego gentelmana"!

Pokaz swoje zdjecie, to pokazemy naszym zonom (lub dziewczynom) i ocenia, czy jestes spoko koles, czy zwykly oblesny typ.

Ja uważam że są pewne granice piękna a nie gustów

Podesli fotke, to ocenimy 😅

Co do mojego ojca - MUMII (nie, nie obrazam sie i on nawet by sie posmial, bo ma nieprzecietne poczucie humoru), chcialbym zebys w jego wieku (90) mial chociaz 50% jego "dziarskosci". Mimo tych swoich 90 lat, co roku jest w Alpach na nartach (gdzie sam dojezdza samochodem!), w lecie plywa, jezdzi rowerem i przespacerowuje (mama zreszta  tez ) setki kilometrow. 

Tu masz zdjecie rodzicow. Jesli wygladaj jak mumie, to ogladaliusmu inne filmy 😂 

Wygladaja jak klasyczne, stare "dziadki", ale do mumii to im jeszcze troszke brakuje.😉

IMG_5937.JPG

• Lubię to 3
Opublikowano
4 godziny temu, jarek996 napisał:

Pokaz swoje zdjęcie, to pokażemy naszym zonom (lub dziewczynom) i ocenia, czy jestes spoko koles, czy zwykly oblesny typ.

Hmmm...

spacer.png

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, jarek996 napisał:

Moja mama w tym roku bedzie miala 91 lat i wcala nie wyglada jak mumia.  Jest calkowicie sprawna fizycznie i umyslowo.  Wiecej mi sie nie chce pisac w tym dziwnym temacie.

• Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.