Grzesiek Opublikowano Wtorek o 19:20 Opublikowano Wtorek o 19:20 W Lidlu nie ma problemu ze zwrotem zawsze działa.A dla tych co maja jakiś problem emocjonalny polecam SODA STREAM. Nie trzeba butelek oddawać abu odzyskać 50gr.Ale znowu kol Atomizer bedzie miał problem bo raz na jakiś czas trzeba butle gazową wymienić. Ehhhh
Andrzej Klos Opublikowano Wtorek o 20:02 Opublikowano Wtorek o 20:02 40 minut temu, Grzesiek napisał: W Lidlu nie ma problemu ze zwrotem zawsze działa.A dla tych co maja jakiś problem emocjonalny polecam SODA STREAM. Nie trzeba butelek oddawać abu odzyskać 50gr.Ale znowu kol Atomizer bedzie miał problem bo raz na jakiś czas trzeba butle gazową wymienić. Ehhhh A ja nie polecam Soda Stream bo jest robiona w pewnym malym ale bardzo agresywnym kraju na Bliskim Wschodzie.
Atomizer Opublikowano Wtorek o 20:30 Autor Opublikowano Wtorek o 20:30 Dla mnie definicja kradzieży jest oczywista zrozumiała ! Ale dla większości społeczeństwa nie !
Atomizer Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Fajnie co ! ktoś sobie wpadł na pomysł, że od każdego produktu sprzedawanego w sklepie będzie dodatkowo zabierać ludziom 0,5 zł ! Następnie kupi sobie willę we Włoszech albo na Cyprze, drogie samochody, imprezy . Zapełni konto bankowe milionami...
Grzesiek Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 4 godziny temu, Atomizer napisał: Fajnie co ! ktoś sobie wpadł na pomysł, że od każdego produktu sprzedawanego w sklepie będzie dodatkowo zabierać ludziom 0,5 zł ! Następnie kupi sobie willę we Włoszech albo na Cyprze, drogie samochody, imprezy . Zapełni konto bankowe milionami... To idz zgłoś na policje czy do prokuratury.Zrób petycje i puść w obieg,im wiecej podpisów tym lepiej.Chłopie tego świata nie uratujesz,nie pierwszy i nie ostatni taki incydent.Pogodź sie z tym.Podatek ile razy płacisz i co? Dostajesz kase z pracy minus podatek,kupujesz towar i co?Płacisz podatek.Takich przykładow jest w hu... A Ty ubolewasz nad 0,50zł za butelke.
latacz Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 11 godzin temu, Grzesiek napisał: Chłopie tego świata nie uratujesz,nie pierwszy i nie ostatni taki incydent.Pogodź sie z tym.Podatek ile razy płacisz i co? Dostajesz kase z pracy minus podatek,kupujesz towar i co?Płacisz podatek.Takich przykładow jest w hu... A Ty ubolewasz nad 0,50zł za butelke. i dlatego, że jako społeczeństwa godzimy się na takie rzeczy -bo to drobiazgi i nikomu się nie che -jako społeczeństwa i jednostka jesteśmy brani za mordy. Jest takie stare przysłowie "daj palec to weźmie rękę" i drugie "daj kurze grzędę to ona wyżej siędę" dzieją się rzeczy na które milcząco przyzwalamy a potem dzieją się poważniejsze.... 3
Atomizer Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu 12 godzin temu, Grzesiek napisał: To idz zgłoś na policje czy do prokuratury.Zrób petycje i puść w obieg,im wiecej podpisów tym lepiej.Chłopie tego świata nie uratujesz,nie pierwszy i nie ostatni taki incydent.Pogodź sie z tym.Podatek ile razy płacisz i co? Dostajesz kase z pracy minus podatek,kupujesz towar i co?Płacisz podatek.Takich przykładow jest w hu... A Ty ubolewasz nad 0,50zł za butelke. Chłopie ! Żebyś wiedział, że byłem w tym temacie na policji i napiszę , że policja nic z tym nie zrobi a raczej prędzej będzie bronić tego złodziejskiego procederu ! I wcale nie jest to 0,50 zł tylko w skali roku to jest kilkaset złotych od każdego obywatela ! Sobie teraz policz ile kradną nam dodatkowo pieniędzy ! A takich głupot i podatków to mogą wymyślać co tylko fantazja przyniesie, napisać prawo i realizować. Jutro mogą d.... każdemu karę 5 tyś. zł tylko za to kto kupił zapłacił dodatkowy haracz za butelkę i jej nie zwrócił przykładowo w określonym terminie i miejscu ! Godzinę temu, latacz napisał: i dlatego, że jako społeczeństwa godzimy się na takie rzeczy -bo to drobiazgi i nikomu się nie che -jako społeczeństwa i jednostka jesteśmy brani za mordy. Jest takie stare przysłowie "daj palec to weźmie rękę" i drugie "daj kurze grzędę to ona wyżej siędę" dzieją się rzeczy na które milcząco przyzwalamy a potem dzieją się poważniejsze.... Dokładnie ! Ale większość ludzi postępuje tak jak facet wyżej dlatego wszyscy mamy coraz to gorzej i coraz bardziej smycz zaciskana. A te zorganizowane grupy na górze doskonale wiedzą o tym , znają schematy zachowania społeczeństwa i to wykorzystują przeciwko nam aby się bogacić !
Grzesiek Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu No i....? Co zmienisz rząd? Wypiszesz sie z UE? My jesteśmy marjonetkami w tej całej brudnej gierce politycznej. Możesz tu sobie na forum postękać i pokwękać i tyle mozesz i my możemy.Oczywiscie masz racje tak nie powinno być ,ale jest i nic nie zrobisz.
RomanJ4 Opublikowano 47 minut temu Opublikowano 47 minut temu Czasem nachodzi mnie pytanie: płacimy ZUS-owi osobno składkę emerytalną, a osobno nieco mniejsza rentową. Dostajemy emeryturę(z tej emerytalnej składki), a co z kapitałem z tej drugiej, bo przecież nikt obu na raz nie dostaje? Czy (ten kapitał) nie powinien być dodany do emerytalnej, skoro renty nie biorę? Tak w ogóle, to po co to się rozdziela, powinno się płacić jedną sumaryczną, i potem w zależności od sytuacji dostać to, albo to.. nieprawdaż? Gdzie się podziewa (niemały) kapitał tej drugiej..? Tu są dopiero konfitury... A ZUS jeszcze cierpi na brak kasy(SiC!) dając głodowe emerytury większości uprawnionych...
Atomizer Opublikowano 45 minut temu Autor Opublikowano 45 minut temu 1 minutę temu, Grzesiek napisał: No i....? Co zmienisz rząd? Wypiszesz sie z UE? My jesteśmy marjonetkami w tej całej brudnej gierce politycznej. Możesz tu sobie na forum postękać i pokwękać i tyle mozesz i my możemy. Nie ! My możemy! Ja sam nic nie mogę ! (wyśmieją mnie idioci) Siła nie w jedności a w całym narodzie! Sam nic nie zdziałasz ! Tak działa system ! Nikt nie powinien zwracać butelek do automatów i wszyscy powinni się z tym nie zgadzać i protestować skoro jest to jak najbardziej nieuczciwe dla nas wszystkich !
Rekomendowane odpowiedzi