a74BACK Opublikowano Wtorek o 07:00 Opublikowano Wtorek o 07:00 11 godzin temu, latacz napisał: u nas do niedawna segregowanie śmieci oczywiście obowiązkowe i jeśli błędy to wspólnocie dowalali dodatkowe opłaty. ale... wszystkie pojemniki chyba poza plastikami i tak zabierała ta sama śmieciarka -wszystko było razem zsypywane... ale przyłaziły kontrole i zaglądały do pojemników czy prawidłowo segregowane... Witek znowu, udajesz "gupiego", żeby tylko dopasować pseudo fakty, do potrzeby chwili. Takie śmieciarki to jeździły 10 lat temu, teraz wszystkie mają po dwie i więcej komór. Weź sie ogarnij👍
dariuszj Opublikowano Wtorek o 11:06 Opublikowano Wtorek o 11:06 To w temacie śmieci praktycznie - do jakiego pojemnika mam wyrzucić mocno zgęstniały i już bezużyteczny klej CA?
pietrku Opublikowano Wtorek o 11:11 Opublikowano Wtorek o 11:11 Tworzywa sztuczne? Z tymi śmieciarkami to też jest ciekawie. Bo nieraz widziałem nawet kilka jednego dnia, każda co innego bierze. Czyli jedna śmieciara kiedyś ze spalinami zły dwutlenek wydzielała, a obecnie to kilka złych dwutlenków 😉 Zobaczymy np. za rok czy śmieci z lasów znikną, obstawiam, że nie. Jak zdrożeje wywóz to nawet więcej może być. W najlepszym przypadku będzie podobnie jak było. 2
latacz Opublikowano Środa o 07:01 Opublikowano Środa o 07:01 23 godziny temu, a74BACK napisał: Takie śmieciarki to jeździły 10 lat temu, teraz wszystkie mają po dwie i więcej komór. ta.... a do pracy wszyscy dojeżdżają własnymi mercedesami, drogi są zawsze odśnieżone, paliwo tanie a ludzie do lekarzy nie czekają w kolejkach... i każda firma śmieciowa ma nowoczesne maszyny a każda gmina podpisuje umowę z firmami z nowoczesnymi śmieciarkami a nie wg najniższej ceny wywozu. i każde miasteczko ma sortownię itd... no i oczywiście wysypisko 10km od miasta nie istnieje i ta hałda nie cuchnie na kilka km.... wszędzie wszystko cacy 23 godziny temu, a74BACK napisał: xxxxxxxx znowu, udajesz "gupiego", żeby tylko dopasować pseudo fakty, do potrzeby chwili
a74BACK Opublikowano Środa o 07:45 Opublikowano Środa o 07:45 Masz tak w swojej gminie? Pozazdrościć 😂
d9Jacek Opublikowano Czwartek o 16:07 Opublikowano Czwartek o 16:07 W dniu 30.03.2026 o 11:20, a74BACK napisał: To nie rzucasz roboty Piotrus....takie cos w Newsweeku...może z okazji 1-go kwietnia a może Cie zainteresuje..https://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/system-kaucyjny-polacy-korzystaja-z-niego-coraz-smielej-pieniadze-leza-na-ziemi/nbw68z5?utm_source=dlvr&utm_medium=social&utm_campaign=x_newsweekpolska 1
a74BACK Opublikowano Czwartek o 18:21 Opublikowano Czwartek o 18:21 Mam trasę 11km 3-cyfrową, pełno kaucyjnych leży po rowach, ale Witek mnie zniechęcił, że sie nie opłaca i biję sie z myślami 😂
latacz Opublikowano Czwartek o 20:36 Opublikowano Czwartek o 20:36 2 godziny temu, a74BACK napisał: Mam trasę 11km 3-cyfrową, pełno kaucyjnych leży po rowach, ale Witek mnie zniechęcił, że sie nie opłaca i biję sie z myślami 😂 Witkowi się nie opłaca -Piotrkowi może opłacać -chwalił się jak to zarobił 5zł czyli sprawia Mu to radość...
302_Osh Opublikowano Piątek o 14:10 Opublikowano Piątek o 14:10 Nie wiem, jak możecie jeszcze bronić tego wyłudzania kasy. Godzina pracy za najniższą krajową to większy zysk niż wożenie, zbieranie, oddawanie tych śmieci. Zrobili z nas kloszardów i kasjerów, zaraz zapłacicie abonament za możliwość zrobienia zakupów i jeszcze będziecie klaskać. Dajta spokój. 4 1
latacz Opublikowano Piątek o 14:30 Opublikowano Piątek o 14:30 22 minuty temu, 302_Osh napisał: Nie wiem, jak możecie jeszcze bronić tego wyłudzania kasy. Godzina pracy za najniższą krajową to większy zysk niż wożenie, zbieranie, oddawanie tych śmieci. Zrobili z nas kloszardów i kasjerów, zaraz zapłacicie abonament za możliwość zrobienia zakupów i jeszcze będziecie klaskać. ... dokładnie tak jak piszesz. ludzie dla wygody, mody ideologi sami się zniewalają -trudniej uwierzyć, że jest się manipulowanym niż manipulować. dodajmy kasy samoobsługowe -czyli pracę za darmo na rzecz korpo i za darmo przyczynianie sie do zwalniania pracowników -oraz odpowiadanie samemu za pomyłki jak za oszustwa... zachwycanie się co jeden polityk "powiedział " o innym i niezważanie, że poza kamerami tamci razem wódkę za nasze pieniądze piją i śmieją się z głupiego społeczeństwa... siedzenie cicho gdy zabierają nam kolejne prawa "dla naszego bezpieczeństwa" i krzyczenie, że sąsiad ma lepiej -skutek obaj będziemy mieć gorzej ale to juz w porządku bo sprawiedliwie... szopka i wszędzie we wszystkich mediach ani słowa prawdy a grupa owieczek/baranów z każdej strony klaszcze. jeszcze gdy owce prowadzone sa przez wilka to pół biedy -czasem którąś zje ale dba o ogół żeby mieć do zjedzenia. gorzej gdy owce prowadzą chciwe osły -głupiec zaprowadzi w przepaść całe stado a sam ucieszy się, że trawa lepiej rośnie nawożona trupami.... i tym optymistycznym akcentem... "jeśli zakażą samochodów spalinowych to będziemy jeździć na benzynę" niech żyje abonament na jedynie słuszną tv. 3xtak za towarzyszem... pomożecie? -pomożemy 13grudnia wrona -14grudnia 16latek z LO zbierał na "BeKON" blokowy komitet ocalenia narodowego -z lista podpisami i tekstem ,że wszyscy sąsiedzi dali. -nikt sie nie wyłamał -wszyscy z bloku dali -młodziaki chlali przez 3 dni za to zebrane.... myślenie boli.... 2% społeczeństwa myśli. 8% myśli że myśli. 90% prędzej umrze niż pomyśli. no bo od myślenia to zawsze są jacyś "oni" 3
a74BACK Opublikowano Piątek o 16:37 Opublikowano Piątek o 16:37 Dzisiaj wróciłem z jedną puszką kaucyjną znalezioną koło śmietnika. Pokrzykujecie, ze system niedobry, wytykacie te zyski z systemu i wyjazdy na Wyspy Kanaryjskie, ale nic nie zrobicie, żeby ograniczyć IM zarobki! Ja przynajmniej cos robię... 😂😂😂 Przecież, te nieoddane kaucyjne to czysty zysk dla NICH
young Opublikowano Piątek o 18:12 Opublikowano Piątek o 18:12 3 godziny temu, latacz napisał: myślenie boli.... 2% społeczeństwa myśli. 8% myśli że myśli. 90% prędzej umrze niż pomyśli. A ty do której kategorii się zaliczasz ?🤔 3 1
a74BACK Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu System kaucyjny okrada ludzi: https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/emerytka-oddala-120-butelek-ale-dostala-tylko-6-zl-czuje-sie-oszukana/r5402nf
samolocik Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Co do selektywnego zbierania śmieci. Tak lekko ponad 2 lata temu na nas odbierali śmieci z kolorowych pojemników na śmieci, nie trzeba było zbierać do worków. Potem to się zmieniło i odbierają tylko worki. Efekt? Stoją mi kolorowe pojemniki, których nie mogę użyć bo nawet worki które rozdają są mniejsze niż pojemniki. Mogło być wszystko w pojemnikach a teraz śmieci mam w wielu małych workach które nie wiadomo gdzie trzymać...
302_Osh Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Dodam jeszcze, że na tych oddawanych puszkach nic nie zarabiacie, po prostu odzyskujecie swoje pieniądze, które wam próbowali ukraść, tracąc przy tym czas, paliwo i miejsce w domu. Kto tego nie pojmuje, powinien mieć zabrane prawa wyborcze. 1
Rekomendowane odpowiedzi