Skocz do zawartości

System kaucyjny mechanizm promujący recykling czy okradanie obywateli !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, latacz napisał:

u nas do niedawna segregowanie śmieci oczywiście obowiązkowe i jeśli błędy to wspólnocie dowalali dodatkowe opłaty. ale... wszystkie pojemniki chyba poza plastikami  i tak zabierała ta sama śmieciarka -wszystko było razem zsypywane...  ale przyłaziły kontrole i zaglądały do pojemników czy prawidłowo segregowane... 

Witek znowu, udajesz "gupiego", żeby tylko dopasować pseudo fakty, do potrzeby chwili. Takie śmieciarki to jeździły 10 lat temu, teraz wszystkie mają po dwie i więcej komór. Weź sie ogarnij👍

Opublikowano

Tworzywa sztuczne? Z tymi śmieciarkami to też jest ciekawie. Bo nieraz widziałem nawet kilka jednego dnia, każda co innego bierze. Czyli jedna śmieciara kiedyś ze spalinami zły dwutlenek wydzielała, a obecnie to kilka złych dwutlenków 😉

Zobaczymy np. za rok czy śmieci z lasów znikną, obstawiam, że nie. Jak zdrożeje wywóz to nawet więcej może być. W najlepszym przypadku będzie podobnie jak było.

• Lubię to 2
Opublikowano
23 godziny temu, a74BACK napisał:

Takie śmieciarki to jeździły 10 lat temu, teraz wszystkie mają po dwie i więcej komór.

ta.... a do pracy wszyscy dojeżdżają własnymi mercedesami, drogi są zawsze odśnieżone, paliwo tanie a ludzie do lekarzy nie czekają w kolejkach...

i każda firma śmieciowa ma nowoczesne maszyny a każda gmina podpisuje umowę z firmami z nowoczesnymi śmieciarkami a nie wg najniższej ceny wywozu. i każde miasteczko ma sortownię itd...   no i oczywiście wysypisko 10km od miasta  nie istnieje i ta hałda nie cuchnie na kilka km.... wszędzie wszystko cacy 

23 godziny temu, a74BACK napisał:

xxxxxxxx    znowu, udajesz "gupiego", żeby tylko dopasować pseudo fakty, do potrzeby chwili

Opublikowano
2 godziny temu, a74BACK napisał:

Mam trasę 11km 3-cyfrową, pełno kaucyjnych leży po rowach, ale Witek mnie zniechęcił, że sie nie opłaca i biję sie z myślami  😂

Witkowi się nie opłaca -Piotrkowi może opłacać -chwalił się jak to zarobił 5zł czyli sprawia Mu to radość...  

Opublikowano

Nie wiem, jak możecie jeszcze bronić tego wyłudzania kasy. Godzina pracy za najniższą krajową to większy zysk niż wożenie, zbieranie, oddawanie tych śmieci. Zrobili z nas kloszardów i kasjerów, zaraz zapłacicie abonament za możliwość zrobienia zakupów i jeszcze będziecie klaskać. Dajta spokój. 

• Lubię to 4
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, 302_Osh napisał:

Nie wiem, jak możecie jeszcze bronić tego wyłudzania kasy. Godzina pracy za najniższą krajową to większy zysk niż wożenie, zbieranie, oddawanie tych śmieci. Zrobili z nas kloszardów i kasjerów, zaraz zapłacicie abonament za możliwość zrobienia zakupów i jeszcze będziecie klaskać. ...

dokładnie tak jak piszesz.  ludzie dla wygody, mody ideologi sami się zniewalają -trudniej uwierzyć, że jest się manipulowanym niż manipulować. dodajmy kasy samoobsługowe -czyli pracę za darmo na rzecz korpo i za darmo przyczynianie sie do zwalniania pracowników -oraz odpowiadanie samemu za pomyłki jak za oszustwa...  zachwycanie się co jeden polityk "powiedział " o innym i niezważanie, że poza kamerami tamci razem wódkę za nasze pieniądze  piją i śmieją się z głupiego społeczeństwa... siedzenie cicho gdy zabierają nam kolejne prawa "dla naszego bezpieczeństwa" i krzyczenie, że sąsiad ma lepiej -skutek obaj będziemy mieć gorzej ale to juz w porządku bo sprawiedliwie... szopka i wszędzie we wszystkich mediach ani słowa prawdy a grupa owieczek/baranów z każdej strony klaszcze. jeszcze gdy owce prowadzone sa przez wilka to pół biedy -czasem którąś zje ale dba o ogół żeby mieć do zjedzenia. gorzej gdy owce prowadzą chciwe osły  -głupiec   zaprowadzi w przepaść całe stado a sam ucieszy się, że trawa lepiej rośnie nawożona trupami.... i tym optymistycznym akcentem...  "jeśli zakażą samochodów spalinowych to będziemy jeździć na benzynę"   niech żyje abonament na jedynie słuszną tv.  3xtak za towarzyszem...     pomożecie? -pomożemy  13grudnia wrona -14grudnia 16latek z LO zbierał na "BeKON"  blokowy komitet ocalenia narodowego -z lista podpisami i tekstem ,że wszyscy sąsiedzi dali. -nikt sie nie wyłamał -wszyscy z bloku dali -młodziaki chlali przez 3 dni za to zebrane....    myślenie boli....   2% społeczeństwa myśli. 8% myśli że myśli. 90% prędzej umrze niż pomyśli.   no bo od myślenia to zawsze są jacyś "oni"

• Lubię to 3
Opublikowano

Dzisiaj wróciłem z jedną puszką kaucyjną znalezioną koło śmietnika. Pokrzykujecie, ze system niedobry, wytykacie te zyski z systemu i wyjazdy na Wyspy Kanaryjskie, ale nic nie zrobicie, żeby ograniczyć IM zarobki! Ja przynajmniej cos robię...

😂😂😂 

Przecież, te nieoddane kaucyjne to czysty zysk dla NICH

Opublikowano
3 godziny temu, latacz napisał:

myślenie boli....   2% społeczeństwa myśli. 8% myśli że myśli. 90% prędzej umrze niż pomyśli. 

A ty do której kategorii się zaliczasz ?🤔

• Lubię to 3
  • Haha 1
Opublikowano

Co do selektywnego zbierania śmieci. Tak lekko ponad 2 lata temu na nas odbierali śmieci z kolorowych pojemników na śmieci, nie trzeba było zbierać do worków. Potem to się zmieniło i odbierają tylko worki. Efekt? Stoją mi kolorowe pojemniki, których nie mogę użyć bo nawet worki które rozdają są mniejsze niż pojemniki. Mogło być wszystko w pojemnikach a teraz śmieci mam w wielu małych workach które nie wiadomo gdzie trzymać...

Opublikowano

Dodam jeszcze, że na tych oddawanych puszkach nic nie zarabiacie, po prostu odzyskujecie swoje pieniądze, które wam próbowali ukraść, tracąc przy tym czas, paliwo i miejsce w domu. Kto tego nie pojmuje, powinien mieć zabrane prawa wyborcze.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.