Grzesiek Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Witam zostałem zmuszony do zakupu nowego radia, ale nie bardzo wiem co kupić. Biorę pod uwagę dwa Mianowicie Kavana i futabę. Chciał bym suptelnie znać opinie.
pjk11 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Warto w 2026 pchac sie w zamkniety ekosytem rc?
Grzesiek Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu Chodzi mi o opinie Open tx mnie kompletnie nie interesuje. Jezeli o to chodzi Przemek
witold_pi Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu do futaby są tanie chińskie odbiorniki, kavan dzisiaj jest jutro go nie będzie (to tylko marka), Futaba 14 jest wystarczając a "do wszystkiego" i z chińczykami działa, nowe nadajniki podobno nie.
Grzesiek Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Masz Witek racje ale nie chce radia z rynku wtórnego.
witold_pi Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jak nie jest to frysky co na forum zmienia właściciela 3 razy w miesiącu i ktoś w nim grzebał nie wiadomo co to naprawdę bezpieczny zakup, one same się nie psują , mam gdzieś nową futabę 10 faast w pudełku mogę opchnąć. Sam używam używaną.
TommyTom Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu W tej konkretnej futabie słabą stroną jest rozkładana antena. Awaryjny i delikatny element. A jak zapomnisz wyjąć i przy okazji nie wyłamiesz, to model spada. opinia z rynku w DE 1
Shock Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Sprawa jest bardzo prosta... jak Cię stać to tylko Futaba a jak nie to wszystko inne.... Jeśli chcesz latać to Futaba jeśli eksperymentować to wszystko inne... Jeżeli boli Cię cena oryginalnych odbiorników Futaby to kupuj wszystko inne, jeżeli zależy Ci na braku problemów w sterowaniu to sprawa jest oczywista. A jak będziesz latał nisko i powoli to klony odbiorników Futaby działają znakomicie . A jak idziesz z modą to Jeti... 1
woj66 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Na pewno zamiast Kavana V20 wolałbym kupić Tandema X20. Tu wybór jest oczywisty.
witold_pi Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, TommyTom napisał: W tej konkretnej futabie słabą stroną jest rozkładana antena. Awaryjny i delikatny element. A jak zapomnisz wyjąć i przy okazji nie wyłamiesz, to model spada. opinia z rynku w DE https://www.rc.futaba.co.jp/downloads/W8C503N21052401048lmeh.pdf?mode=view nie wiem gdzie tu jest chowana antena oświeć mnie 🙂 Każdą można połamać, ale linka/przewód/antena w środku plastiku nadal będzie działać
TommyTom Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Do weryfikacji, ale myślę właśnie o takiej
paweln7 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Grześ Określ sobie następujące tematy - budżet na cały system sterowania - ilość i typ odbiorników ( liczba kanałów i inne ) -jakie elementy telemetrii potrzebujesz ( czujniki prądu , prędkości i inne ) - Sprawdź jak leży Ci nadajnik ( trzeba pomacać nadajnik nie ma innej opcji ) Większość oferowanych systemów będzie spełniać swoje zadanie oraz niezawodność transmisji - sprawdź dostępność i koszty serwisu Oraz pamiętaj ktoś kto lata na danym radiu będzie je polecał 😃 sprawdź czy zmieściłeś się w budżecie .
Grzesiek Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Mam 3100 zł na radio zarowno Futabę z 3 odbiornikami kupię w tej cenie jak i kawana v 20 też z 3 odbiornikami.Chcę mieć pewne radio na lata.Poprzedną futabę miałem 11lat i klękła płyta najprawdopodobmiej bo nie daje PPM na moduł frsky bo taki mialem byłem z niej bardzo zadowolony.Co do pomacania nie ma takiej opcji. Powiem tak decyzja zapadła na futabe.Futaba to futaba ja wiem ze to stare bez rozwojowe oprogramowanie ale nie zawodne itp.Kavan jak słusznie Witek napisał jest nowym radiem rozwojowym,jak firma nie padnie to moze kiedyś bedzie super narazie jest wszystko myslę w fazie testów na użytkownikach i poprawki zgodnie z ich sugestiami.Tak mi sie wydaje przynajmniej. 1
Rekomendowane odpowiedzi