ppompka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 No to jeszcze raz ja. Tak sobie pomyślałem ze ta kamerka na HC może być równie dobrze za za tydzień, albo pod koniec wakacji, i wyszukałem Jeszce jedna dosyć ciekawą kamerkę http://cgi.ebay.com/Color-CMOS-Board-Camera-420-TVL-3-6mm-Lens-Audio-/230507579231?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35ab52875f może ma ktoś taką, i co może o niej powiedzieć? Jak mi ktoś cokolwiek powie na temat tej kamerki, to nie będę się więcej pytał o dobór sprzętu, bo już pewnie macie mnie dosyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Szkoda pieniędzy na CMOS. Coś w tym stylu celuj http://www.securitycamera2000.com/products/540TVL-SONY-CCD-Chipset-Color-Board-Video-Camera-for-Security.html Zerknij tu http://rc-fpv.pl/index.php. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptasiek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Chodzi mi konkretne rozwiązanie. Rozumiem, przewody ENG idą do pakietu zasilającego silnik model, a przewody POWER to do pakietu zasilania FPV ? No i jak podłaczyć przewody do kamerki oznaczone z prawego dolnego rogu OSD - Vin, Vout. POWER I ENG tak jak piszesz. Vin i masa do kamerki , Vout do nadajnika video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnett Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam Panowie szukam kamerki która jednocześnie będzie przekazywała obraz z lotu i nagrywała na kartę pamięci no i oczywiście w taniej. Co możecie mi polecić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Garnett niestety ale takie rzeczy to tylko w Erze. Gdyby takowa kamerka istniała to 3/4 z nas latałoby tylko na niej. Możesz latać za pomocą GoProHD, jednak to trochę większy wydatek a jakość/jasność obrazu na zywo pozostawia wiele do zyczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnett Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Diem dzięki za odpowiedź. Powiedz mi w takim razie co mam kupić żeby spełniło moje wymagania ( na go pro mnie nie stać ) Zależy mi żebym miał podgląd na żywo i w dobrej jakości Video nagrane. Posiadam już RX/TX do FPV i wyświetlacz 7" do podglądu. Więc brakuje mi tylko kamery i czegoś co będzie nagrywało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ew. zobacz wątek o JVC Picsio: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=1830 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Kamerka - 540tvl osd z ebaya bądź securitycamera. Stosunek jakość/cena jest super. Jeśli chodzi o nagrywanie to ..... tutaj wielka niewiadoma, nie ma złotego środka. Możliwości masz kilka: Laptop+ video grabber V-Mate PVT Kamera minidv z av-in Inny recorder, której nazwy nie pamietam. Ja rozwiązałem w prosty sposób problem nagrywania, nie nagrywam. Używam w tym celu tylko gopro na pokładzie. Gdy nie mam gopro to nie nagrywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 POWER I ENG tak jak piszesz. Vin i masa do kamerki , Vout do nadajnika video. No własnie nia foto widziałbym jak to rozwiązaliście: czy no jakiś odga.łężnik na przewodach zasilających model? to samo z kamerka i nadajnikiem. Wiedzieć to jedno, a widzieć to najważniejsze :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptasiek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Proszę bardzo. :faja: Pakiet 1,6 do silnika a 1,3 do video i osd . Osd z pakietem zasilającym silnik łączę przez wtyk balansera . http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6889 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KYK Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Przed chwilą przyszedł mi z chin transmiter Fox800 i kamera sony 540. Podłączyłem wszystko i pojawil się problem, bo wtyczki od kamery i odbiornika chyba nie pasują do siebie. I co teraz zrobić? Kupić nową wtyczke i przelutować? A może źle coś podłączyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Ja poucinałem i polutowałem wszytko na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Używał ktoś tego nadajnika? Cena bardzo zachęcająca. W 800mW oczywiście nie wierzę, w rzeczywistości będzie pewnie jakieś 200. Jakby dobrać do tego jakiś odbiornik (widziałem już od ~15$) to można by mieć komplet za jakieś 100zł. Tylko ile idzie przesyłka z tego sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Używał ktoś tego nadajnika? Zamówiliśmy kilka ze znajomymi, ale jeszcze szczerze mowiac nikt chyba na tym nie latał. Działa z odbiornikami foxa/lawmate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 A wiesz może czy z tym odbiornikiem zadziała? W końcu tylko 12$, co w sumie by dało komplet za jedynie 25$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Nie kupuj odbiorników z pokrętłem. Tylko i wyłącznie z lcd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 A co złego w tych z pokrętłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 A co złego w tych z pokrętłem? Nie działają tak jak powinny, już nie pamiętam jaki był powód (strasznie dawno temu o tym dyskutowaliśmy) ale należy się ich wystrzegać. edit. te z pokretlem nie mają syntezy i nie trzymają czestotliwosci - pływają i trzeba je co chwile podregulowywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Kyk - Kup ze dwa metry przewodu do serw (luzem, nie przedłużacze). Do tego kilka (ze 4) złączy (komplet - męskie-żeńskie) serwisowych do pakietów. Jakich - to sobie dobierz, najlepiej takie jakie masz przy pakietach - Mogą być do pakietów 2S. Oraz złącze BEC. Wtyczkę nadajnika utnij, w jej miejsce wlutuj wtyczkę pakietową - najlepiej zachowując kolorystykę: Czerwony = plus Czarny = minus Biały/jasny = sygnał wideo. Do uciętej wtyczki, dolutuj gniazdo od pakietów. Masz przejściówkę do podłączenia później starego kabla. Teraz dolutuj gniazdo do przewodu od serw. Utnij go ile trzeba i z drugiej strony dolutuj gniazdo BEC wlutowane pod czerwony i czarny, oraz wtyczkę serwisową. Teraz kamera - odcinasz wtyczkę, która wchodzi w kamerę i do jej odciętego końca przylutowujesz gniazdo serwisowe. Teraz możesz przyłączyć kamerę do nowego przewodu. Do wtyczki BEC podłączasz pakiet. Masz lekkie i dopasowane do długości modelu połączenie. Jak ci zostało jeszcze jakieś złącze serwisowe, możesz z niego zrobić przedłużacz do kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KYK Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Właśnie miałem zamiar wywalić te ciężkie grube kable i wstawić nowe ;D tylko na początku chce to jakoś połączyć i zobaczyć czy działa. Jak na razie po podpięciu wszystkich kabli tak jak na zdjęciu we wcześniejszym poście i ustawieniu tych samych kanałów na nadajniku i odbiorniku nic nie daje. :roll: Na ekranie telewizora nic mi sie nie wyswietla Kamera i odbiornik ciepłe czyli kable łączą. Nie mam pojęcia co jest źle. Jutro sprawdze na innym telewizorze. A tak z ciekawości sie spytam do czego służy 4 pinowe gniazdo w kamerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.