Skocz do zawartości

EXTRIM v.II -nowy model ze stajni Artex-u.

Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przewałkowałem temat ale mi umknęło:

ile folii potrzeba na pokrycie? czy 1 rolka (2m x 0,7m) solarfilm standard wystarczy?

• Odpowiedzi 853
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie, nie starczy. Kup 2, to powinieneś się spokojnie wyrobić. Ja z nieoszczędnym pokrywaniem jedną rolką pokryłem połowę extrima i jeszcze stateczniki do innego modelu. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie skorzystałem z żadnej podanej przezemnie propozycji.

za to przyjechał do mnie taki oto potworek ;-) :

http://abc-rc.pl/p/9/531/silnik_c3530;10_kv1400-silniki_elektryczne.html

jakość i zawartość zestawu ok, choć musiałem rozwiercać piastę pod śmigło bo pasowały mi tylko 3 otworki.

narazie w ciemno dobrałem śmigło master airscrew 9x6.

oblot za około miesiąc, bo budżet się skończył, a folii na pokrycie brak.

Opublikowano

narazie w ciemno dobrałem śmigło master airscrew 9x6.

Jeżeli dobrze widzę to zalecane śmigła podane w tabeli poniżej silnika to

9x4.5

8x4

7x7

Więc twoje jakby trochę duże.

Opublikowano

Kupiłem częściowo poskłądanego extrima i właśnie z nim walczę :)

Jak na razie mam 2 pytania:

- jak mocowane jest skrzydło? Tylko trzyma się na kabince?

- jak mocujecie pakiety, przecież za nic w świecie nie da się tam zaciasnąć rzepa

Opublikowano
jak mocowane jest skrzydło? Tylko trzyma się na kabince?

chyba trzyma się na częściach 1a i 1b:

1a1b.jpg

w przedniej części wpusty (też chyba)

ale nie mam pewności. i niech mnie ktoś oświeci czy mam te części tylko skleić ze sobą za pomocą węglowego łącznika tak żeby były ruchome, czy na stałe przykleić do kadłuba???

Opublikowano
z przodu wpusty ale ja je zrobiłem z drutu węglowego łatwiej się wkłada i wyjmuje, ta część, którą masz zaznaczoną to w nią wsuwasz skrzydło:)

Masz na myśli pręt węglowy?

Opublikowano

Mój extrimek latał pięknie z tym malutkiem leciutkim e maxem 2822 i pakiete 3s chyba 800 albo 1000mah.Samolot prawie nić nie ważył max odchudzony chyba miał 490g do lotu.Po załozeniu wiekszego silnika zapas moocy ogromny ale wage juz było czuc i model stracił to co miał nalepszego do zaoferowania.

Polecam walczyć max z wagą jak tylko się da super lekka folia odbiornik serwa, mały silnik i pakiet do 1000mah.

Opublikowano

Przecież mówie chyba model miałem dawno temu nie pamietam takich detali i nie mam zamiaru wyszukiwać informacji z prawie 2tys swoich postów.Czepiasz sie niepotrzebnie

Gość Anonymous
Opublikowano

Widzisz, ja nie dość że pamiętałem że to była większa masa, to jeszcze jakoś szybciutko w 2 minutki znalazłem takie info. Niepotrzebnie wprowadzasz ludzi w błąd.

Jak komuś nie zależy na 3D to może nawet pakiet 2200 włożyć do Extrima i też fajnie lata. Mój ważył 750 gram i byłem bardzo zadowolony. Miałem w nim silnik 79 gram, 4 x serwo 9 gram, jakiś standardowy odbiornik i regulator 30A. Maszyna pierwsza klasa ;) Zabawy co nie miara i spory czas lotu. Uważam, że obawy o nadwagę tego modelu jakoby miał kiepsko latać - są nieuzasadnione :)

Opublikowano
pakiet 2200 włożyć do Extrima i też fajnie lata. Mój ważył 750 gram i byłem bardzo zadowolony. Miałem w nim silnik 79 gram, 4 x serwo 9 gram, jakiś standardowy odbiornik i regulator 30A.

Dokładnie to samo i dopiero wtedy lata.

Opublikowano
ta część, którą masz zaznaczoną to w nią wsuwasz skrzydło:)

czyli 1a i 1b maja być ze sobą sklejone kawałkiem węgla? i tworzyć zapięcie skrzydła od góry?

Polecam walczyć max z wagą jak tylko się da

to nie ma być gazeta.

z wstępnych wyliczeń: model 250, folia 150, silnik 80, regiel 30, odbiornik 30, serwa 40, pakiet 100 = około 680 gram.

Dokładnie to samo i dopiero wtedy lata.

i oto chodzi.

Opublikowano

U mnie 1a i 1b są skręcone śrubką z taką siłą, żeby dało się ten dzyndzel przekręcić na bok w celu założenia lub ściągnięcia skrzydła.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.