Lech Mirkiewicz Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Lechu - właśnie o to mi chodziło gdy pisałem, że model o tej rozpiętości powinien ważyć te przynajmniej 3 kg. Ty masz dwa i nim rzuca. P-11 ma sporą powierzchnię płata, jest górnopłatem, NIE JEST akrobatem tylko warbirdem i obciążenie powierzchni płata na poziomie średnio ciężkiego latawca nie jest mu potrzebne do szczęścia. Bez przesady z tym rzucaniem, wiało całkiem nieźle i 3 kg by miotało ale wylądowałem bezpiecznie. Paweł, może nie zauważyłeś,że mam 3 kilogramową 11kę ale tą lata mi się o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 3-kilowa to ta większa? TO obciążenie płatów ma pewnie podobne... No nic - zobaczymy. Ty zrobiłeś lekką, ja mam nadzieję zrobić cięższą. Jak już wypuścicie te kity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Pięknie lata Bardzo mnie cieszy profesjonalne podejście, czekam więc spokojnie, acz z niecierpliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Tak mi przyszło do głowy, czy w ramach zestawów można liczyć na naklejki - szachownice, numery, godła dywizjonów (ustalane przy zamówieniu). Gdyby nie stanowiło to problemu, to ja jestem mocno za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Naklejki oczywiście mogę dokładać do zestawu ale tylko takie jak na moim modelu.inne numery i godła nie wchodzą w grę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Świetnie, to ja poproszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 moze rozwazcie przedsprzedaz... moglibyscie zebrac tak troche srodkow na wykonczenie produktu, ja bym byl zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Jestem za, a nawet przeciw Może być przedsprzedaż, może być sprzedaż, tylko może najpierw ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 taaaa... to dobre pytanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Wczoraj Leszek gościł ze swoim modelem PZL P.11c na lotnisku w Radawcu. Oglądaliśmy model z zainteresowaniem, jest bardzo estetycznie wykonany i robi wrażenie smukłego - po prostu ładny. Udało się nam zrobić filmy z lotów 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
* Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach. https://www.youtube.com/watch?v=pm7w59FopSU 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Piękne modele Pogratulować spotkanka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 6 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Chcę podziękować grupie Lubelskich modelarzy za miłe spotkanie, wspaniałą atmosferę i pozytywne oceny mojego modelu W takiej atmosferze jaka panowała na Waszym lotnisku nabiera się chęci do pracy. Powinienem częściej u Was gościć Oddzielne podziękowanie dla Piotra i Grześka za filmiki, co prawda lot w moim wykonaniu był trochę monotonny ale po postu nie mam jeszcze koncepcji jak tym modelem latać. Pozdrawiam Lech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Zauważyłem na zdjęciu, że Se 5a pilnuje z powietrza gromadki pozującej na murawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Nie chcę wyjść na niecierpliwego, ale coś w temacie kitów się ruszyło ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Wiem ,wiem, trochę to trwało ale tak jak pisałem do tematu podeszliśmy poważnie.Nie jest to wycinanka w stylu "kolega,koledze" tylko normalny zestaw. Aby mógł być sprzedawany kilka problemów trzeba było rozwiązać. Pierwsze zestawy są już wycięte, następne będą wycinane od poniedziałku. Planowane są dwa rodzaje zestawu, pierwszy tzw short , drugi będzie zawierał całą "galanerię" i balsę na poszycie. Jest jeszcze w przygotowaniu ale niebawem zostanie skompletowany i wyceniony. Mamy nadzieję,że oba zestawy będą dostępne w jednym terminie. I teraz najważniejsza informacja. Zestawy będzie można nabyć tylko w tym sklepie http://sklep-modelarski.eu/pzl-p11c-laser-cut-kit-ep-p-2379.html Do pierwszych dziesięciu zestawów dodajemy zestaw naklejek gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Czyli jak dobrze zrozumiałem, ten link i cena dotyczą tego tzwn. "short", a na pełny trzeba poczekać? A czy ewentualnie naklejki będą przewidziane jako osobna opcja, jakbym się nie załapał na promocję, gdyż poczekam na zestaw full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Marcin, jako najwierniejszy kibic tej relacji naklejki masz jak w banku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Wielkie dzięki, czekam więc na wersję full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Jaka cena? A Karasia też można będzie kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi