modelpiotrek Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Jeszcze parę fotek z sesji piękna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Myślę że to jest początek nowych ujęć w filmach modelarskich Nie taki początek. Tego typu ujęcia są juz dawno robione. My latalismy tak juz 2 lata temu. Flie-test też. Po prostu w warunkach polskich nie łatwo znaleźć na jednym lotnisku pilota racera lib freestyle z gopro i ciekawy model. I nie wszyscy godzą się z takim ryzykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Zdjecia krecone w Teenessee czy Racibórzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Nie taki początek. Tego typu ujęcia są juz dawno robione. My latalismy tak juz 2 lata temu. Flie-test też. Po prostu w warunkach polskich nie łatwo znaleźć na jednym lotnisku pilota racera lib freestyle z gopro i ciekawy model. I nie wszyscy godzą się z takim ryzykiem. Myślałem o naszym Raciborskim kręceniu filmów bo masz rację temat już dawno na świecie istnieje Zdjecia krecone w Teenessee czy Racibórzu? Racibórz i Hat Czechy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Super film! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Takie ujęcia wymagają dużego opanowania pilotażu pilota filmowca i pilota aktora bo trzeba podlecieć na prawdę blisko. Ujęcia są kapitalne, piękny film. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Ciekawe jakby taki film się oglądało z kilkoma modelami równocześnie. Kiedyś latały razem 4 takie jedenastki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Ciekawe jakby taki film się oglądało z kilkoma modelami równocześnie. Kiedyś latały razem 4 takie jedenastki Jedenastek już tyle na forum, że można zmontować eskadrę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Zapraszam do mnie na latanie Lotnisko w Hati ma 1000m pas startowy a dookoła pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Co roku na Radawcu lata eskadra 11tek, ostatnio o ile pamiętam było 4 szt. Gdzieś chyba nawet był film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Kręcone z powietrza ho to by było coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Zawsze z perspektywy końca sezonu miałbym ochotę na takie grupowe spotkanie PZL-ek, a potem przychodzi nowy sezon i nie chce mi się nigdzie jechać, ale może tym razem w przyszłym sezonie bym podjechał i byśmy polatali. Takie grupowe latanie filmowane z powietrza rzeczywiście mogłoby być extra ciekawe. Ale dla bezpieczeństwa i większej frajdy dobrze by było zaplanować dokładnie jak taki przelot powinien wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Dzisiaj zrobiłem kawałek poszycia na stateczniku pionowym, wygniatanym papierem żeby imitował pokrycie samolotu. Tak to wyszło: Według mnie całkiem fajnie i wydaje mi się że dobrze to wygląda. Tylko zastanawiam się czy wystarczy mi zapału żeby pociąnąć to dalej... no i już dopatrzyłem się błędu :/ na dole już nie było tego rantu - zawinięcia blach trzeba będzie to usunąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Bardzo fajnie wyszło , tak trzymać . Ciekawe jak będzie wyglądało po pokryciu podkładem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Też zastanawiałem się czy malowanie nie przykryje tego bo te żłobkowanie na papierze wyszło dosyć delikatnie, no i dzisiaj machnąłem na próbę fragment szachownicy.Tymczasowo tylko czerwonym kolorem. Farba dość gęsta i malowałem pędzelkiem. Nie jest źle. Trochę przykryła fakturę ale nie na tyle żeby nie było widoczne. Jeśli będę malował natryskiem i rzadszą farbą powinno być jeszcze lepiej.No i raczej nie będę używał podkładu, tak myślę. Od razu pójdzie kolor. Myślę że podkład na papier raczej nie jest niezbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Dla przypomnienia Zestawy do budowy tego modelu są w ciągłej sprzedaży w wersji spalinowej i elektrycznej w sklepie Majsterklepka: http://sklep-modelarski.eu/pzl-p11c-laser-cut-kit-ep-p-2379.html http://sklep-modelarski.eu/pzl-p11c-laser-cut-kit-gp-p-2385.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Dawno nic nie pisałem ale cały czas pomalutku coś robię przy mojej 11ce. Jeszcze pewnie to potrwa bo poszłem w te detale jak dzik w kartoflisko Ale jak atrapa silnika to zrobię km-y. Jak km-y, to żeby ładne. Zdjęcia, plany, i się tak to zaczeło i poszło... No ale bardzo lubię redukcje i mam z tego dużą satysfakcję. Właśnie skończyłem osłonę silnika. Uważam że ładnie się wpasował... I jeszcze pare fotek elementów które mam już skończone. Centropłat Zastrzały Statecznik pionowy ze sterem kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Piękna praca. Z przyjemnością poczekam na efekt końcowy i przede wszystkim loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Dzięki! Zaczynam się bać jeśli chodzi o latanie tym modelem Właśnie zważyłem wszystko co mam łącznie z pakietem odbiornika, zbiornikiem paliwa itp. No i już waga pokazała 2,4kg :/ choinka! :/ zakładałem ze max będzie 2,5kg na sucho, bez paliwa ale teraz widzę że raczej wyjdzie więcej... Ale z relacji tu na forum widziałem że cięższe latały... Może jakoś to będzie... Edycja: No i poskładałem sobie wszystko w całość co się dało, i popykałem trochę fotek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Nice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi