Beavis_Gdynia Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Dzisiaj od 17 latamy na Chwarznie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dzisiaj tj 7 sierpnia od 1700 Chwarzno ponownie. Zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Fajnie, podjadę z synem na "chwilkę". Nie będziemy latać, bo chwilowo nie mamy czym i jeszcze wieczorne atrakcje nas czekają, Olaf ma wiele pytań... do wszystkich w sumie, ale nieśmiały jeszcze; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Czy przy ERGO wciąż ktoś lata? Jestem w gdańsku od miesiąca i jedynie gdzie latałem to na Chwarznie. Jednak dojeżdżanie 19km dla odbycia paru lotów maluchem to trochę bez sensu... Z racji osiedlenia się na Żabiance, byłem obadać tereny za ERGO jednak moim oczom okazał się jedynie krzaczasty las... jest boisko piłkarskie, które nadaje się do małego modelu, ale np. większym szybowcem będzie ciężko podejść spokojnie do lądowania. Łąka w lesie obok ZOO też już sprawdzona... niby ok, ale robactwo nie daje spokoju. Gdzie można jeszcze w okolicy polatać bez konieczności nabijania kilometrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Przy Ergo latałem skrzydłem 174cm rozp i 2,2 kg. Jednak szybowcem - jakich wymiarów? - nie próbowałem z uwagi na dłuższe podejście do lądowania. Gdy stoisz tyłem do ERGo patrząc w kierunku morza to po prawej stronie masz szkolę z orlikiem i boisko - łąkę. Ale gdy prawie w to samo miejsce podjedziesz od Jelitkowa czyli pierwsza w lewo slepa uliczka za Hestią to zatrzymasz się przy normalnym boisku piłkarskim długości ponad 100m skoszonej i pielęgnowanej trawy. Tu nie bałbym się lądować nawet moimi Ventusami 2,6 i 3m rozpiętości. możesz też polatać w Owczarni przy Renku. Oczywiście wszystko to na dziko więc zachowując maximum ostrożności by ktoś życzliwy nie doniósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Czyli tak samo jak i ja to i Ty mówimy o tym samym miejscu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Tak, na tym boisku da się idealnie lądować. Ale przez te upały jeszcze tam nie latałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 No większym szybowcem pow. 2m to ciężko będzie z podejściem, bramka stoi po śdorku pola ;P Chociaż kto wie... trzeba będzie sprawdzić Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Dawno nie widziałem by tam ktoś grał oficjalnie - może by podjechać i przesunąć je na bok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Wczoraj jakieś dzieciaki kopały piłkę... więc nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Ale z boku - tak bardziej przy płocie jest wystarczająco długi pas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Byliśmy dzisiaj z Patrykiem w Lublewie. Zabrałem Bekasa oraz już jakiś czas temu wyremontowanego FunFly-a. Patryk, zabrał jeden model Ogólnie pogoda wydawała się obiecująca, podmuchy wiatru do 3m/s. Jednak zanim złożyliśmy modele i wybraliśmy się na środek pola, podmuchy się trochę nasiliły. Pierwszy lot wykonałem FunFly-em, po małym trymowaniu nawet latał jak trzeba. Niestety po 8 minutach zabawy skończył się prąd... lądowanie - zmiana modelu. Następny lot wykonałem Bekasem i objawiła się natura tego miejsca - jedna wielka turbulencja. Modelem miotało na lewo i prawo, ponad drzewami wiatr był już mocny Bekas praktycznie stawał w miejscu - mimo włączonego silnika. Decyzja o lądowaniu zapadła ekspresowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Wiatry niespokojne nie dość że potargały sad to i jeszcze modele, wiem że to nie ten dział, ale jeśli ktoś ma ambicje polatać tym TEXACO to chętnie mu to umożliwię za rozsądną cene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Planujemy latać na Chwarznie w najbliższy czwartek 20 po południu. Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Plus/ minus od której? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Najczęściej od 18 Ja planuję być tam znacznie wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Dziś od 18 latamy w Chwarznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Witam. Dzisiaj od ok. 17 planujemy loty w Chwarznie. Zapraszamy chętnych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Podziękowania dla Piotra, którego dzisiaj spotkałem na Chwarznie. Pomógł mi dzisiaj ulotnić Bixlera i mocno asystował w gładkim lądowaniu (jakieś 100m od pasa, ale jednak gładkim). Winą za taką odległość obarczam oczywiście porę dnia, ciemno się już robiło. Brak doświadczenia nie ma z tym nic wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał T. Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Czy ktoś z trójmiasta lata na copterze klasy 250? Fajnie było by polatać wspólnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.