d9Jacek Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Przemysław Gintrowski wymiata. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Kontynuując filmowy temat: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Prawo i pięść. Klasyka polskiej muzyki filmowej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2 godziny temu, robas69 napisał: Klasyka polskiej muzyki filmowej. kompozytor ten sam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Tylko czemu wiekszosc tych piosenek jest taka smutna! Ludzie wiecej smiechu i pozytywizmu! Juz nawet obcokrajowcy to dostrzegaja: Tylko nie zgadzam sie z nim odnoscie miety i cynamonu; to moje ulubione przyprawy ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Godzinę temu, Andrzej Klos napisał: Tylko czemu wiekszosc tych piosenek jest taka smutna! tu masz na wesoło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia W dniu 20.01.2024 o 16:42, d9Jacek napisał: kompozytor ten sam Komeda i Polanski! Moim zdaniem, dotychczas najlepsza kombinacja w dziejach polskiej i jedna z najlepszych w dziejach swiatowej kinematografii. W dniu 20.01.2024 o 13:21, qpa napisał: Kontynuując filmowy temat: Wspanialy klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 13 minut temu, mr.jaro napisał: Komeda i Polanski! pełna zgoda lecz jeszcze dodałbym Wojciecha Kilara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 10 minut temu, d9Jacek napisał: jeszcze dodałbym Wojciecha Kilara Nie, zebym sie z tym nie zgadzal, ale o Kilarze nie pomyslalem. Jego muzyke znam wyraznie mniej, anizeli Komedy. Dorzuce jeszcze troche polskich klimatow, na ktorych ja sie wychowywalem: Nie wiem, czy to juz bylo, ale ja moge tych kawalkow (takich jest wiecej) sluchac bez konca. Wiaza sie ze wspomnieniami i beztroskiej mlodosci. Tym bardziej, ze tutaj do muzyki dochodzi nader poetycki tekst. Zapewne z punktu widzenia dzisiejszej mlodziezy sa to starocie, co z kolei dowodzi, ze ja dinozaur juz jestem. ? O, jeszcze jeden z owych "staroci" znalazlem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 4 minuty temu, mr.jaro napisał: o Kilarze nie pomyslalem. Komeda zmarł w relatywnie młodym wieku.Kilar komponował do póznej starości- praktycznie az do smierci.. Ale mamy paru genialnych twórców mmuzyki filmowej....Lorenc, Preisner, Kaczmarek czy Dębski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Takie sceny z polskich filmów są jak muzyka...Facebook 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Przyznam, że ten zespół to moje muzyczne odkrycie 2023. W tym roku mają zagrać na Pol'and Rock'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Słuchałem mojej ulubionej audycji w radio 357, czyli Gruzji i jak to klasyk śpiewał "rzucił mnie się na uszy" utwór tytułowy z filmu z lat 70-tych, czyli takie cuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Ktoś słucha Flaming Lips? Bardzo odjechany amerykański zespół, który ma nawet swoją aleję w Oklahoma City, ja ich lubię, a tu trzy utwory, które lubię bardziej A ten utwór jest podobno oficjalną piosenką Oklahoma City to jeszcze to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 21 Lutego Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 29 Lutego Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Zdaje się nowość na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 4 Marca Udostępnij Opublikowano 4 Marca Czy ktoś jeszcze pamięta o takim zespole jak Wang Chung? Ostatnio mi się przypomniało, ich ścieżka dźwiękowa do świetnego kryminału "Żyć i umrzeć w L.A." była pierszą płytą CD jaką kupiłem i to nie mając nawet wtedy jeszcze odtwarzacza A to chyba ich największy przebój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi