alyan Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Szanowni Koledzy W dniu 23 07 2011 zmarł Wiesław Schier. Konstruktor modeli , autor wielu publikacji i książek. Wielka osobowość , pasjonat i legenda polskiego modelarstwa. Wyrazy głębokiego współczucia dla rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Również moje kondolencje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Przykra wiadomość. Kondolencje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 W ub roku napisał jeszcze list do nas zgromadzonych na imprezie w Wilczych Laskach ... Dziękujemy za wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Zawdzięczam mu całe swoje modelarstwo. ,,Miniaturowe lotnictwo,, pierwszy raz wziąłem do ręki w 1971r. Wielka postać i propagator małego lotnictwa. Składam kondolencje dla rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Szkoda, ale takie kruche jest ludzkie życie. Historia jednak przetrwa wieki. Dziękuję za wszystko. Autor odszedł, lecz "Wicherek" jest nieśmiertelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Dziękujemy. Będziemy pamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Zawdzięczam mu całe swoje modelarstwo. ,,Miniaturowe lotnictwo,, pierwszy raz wziąłem do ręki w 1971r. Wielka postać i propagator małego lotnictwa. Składam kondolencje dla rodziny. w 71 to ja nawet chodzić nie umiałem...... można sobie krytykować ale zobaczcie ile pokoleń się na tym wychowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Skończyła się pewna era w modelarstwie. Wielki żal, wielka strata dla nas wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Kondolencje dla rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Kondolencje, nauczyciel większości modelarzy ostatnich 40 lat. Ikona polskiego modelarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Smutna, przykra wiadomość ale coż zrobić- taki nasz los. Jako autor książek był także moim GURU gdy miałem 10- nascie lat. Nie umarł, żyje w pamięci mojej i tysięcy wdzięcznych Mu tak jak ja modelarzy. Kurde zrobię sobie znowu Wicherka 10. Ku pamięci i dla nieskrywanej przyjemności. Wicherek to było ( i JEST!!!!) TO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Wielka strata !!! Zaczytywałem się w jego książkach a Delfin 500 i nie wydana Szybowcowy Krajobraz Polski utwierdziły mnie tylko w tym że modele szybowców to moje przeznaczenie.Kondolencje dla rodziny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Od ponad 30 lat do dzisiaj, jego książki są na pierwszym miejscu w mojej modelarskiej bibliotece. Wielka strata dla modelarstwa, zwłaszcza, że o ile mi wiadomo później już nic konkretnego nie wydano. Dziękuję Panie Wiesławie, nigdy nie zapomnę, co dla mnie i bardzo wielu modelarzy Pan zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Dziękuję za wszystko, Wicherek był moim pierwszym modelem z napędem spalinowym a od książki Miniaturowe lotnictwo wszystko się zaczęło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Moim pierwszym modelem "z krwi o kości" był Wicherek U budowany w porywach jakieś 16 lat, z którym byłem na pierwszym Zlocie Wicherków w Wilczych Laskach. A zeszłoroczny (albo to było dwa lata temu) list od Pana Schiera własnoręcznie przepisywałem z polskiego na nasze, żeby Piotrek Pindral mógł swobodnie odczytać na rozdaniu nagród. Wielka szkoda, że odszedł. Ale jak koledzy wyżej napisali - jego projekty są ponadczasowe i wicherki będą powstawać i latać jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuugo. Kondolencje dla rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Żegnaj nasz Przyjacielu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 To przykra wiadomość, ale takie są koleje życia. Kondolencje dla rodziny. Myślę, że dla wielu z nas był i nadal jest guru modelarstwa. Po dzień dzisiejszy korzystam z Jego książek i myślę, że dzięki nim, nadal będzie wśród nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Wyrazy współczucia dla rodziny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo20670 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Kondolencje dla rodziny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi