jarek996 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Poniewaz jest okres swiateczno noworoczny, wiec mozemy chyba troszke wyluzowac i pozartowac (choc nie wszyscy to lubia) ? Przesylam zdjecie silnika ktory buduje. Potrzebuje jeszcze wiele czesci, wiec przysylajcie co macie. Koncepcja dojrzewa dopiero w mojej glowie, wiec nie pytajcie CO z tego wyjdzie. Ponizej pierwsze fotki: 1
Marek_Spy Opublikowano 28 Grudnia 2022 Opublikowano 28 Grudnia 2022 4 minuty temu, jarek996 napisał: Poniewaz jest okres swiateczno noworoczny, wiec mozemy chyba troszke wyluzowac i pozartowac (choc nie wszyscy to lubia) ? Przesylam zdjecie silnika ktory buduje. Potrzebuje jeszcze wiele czesci, wiec przysylajcie co macie. Koncepcja dojrzewa dopiero w mojej glowie, wiec nie pytajcie CO z tego wyjdzie. Ponizej pierwsze fotki: to bedzie taki ? https://www.auto-motor-i-sport.pl/media/lib/3264/ferrari_365-gt4-bb-303a471cee03a5d7b4749bbd269b5e99.jpg
Hotpoint Opublikowano 28 Grudnia 2022 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Godzinę temu, jarek996 napisał: wyluzowac i pozartowac (choc nie wszyscy to lubia) ... Niestety, większość jest tu sztywna jakby się już wybierali na drugi świat 3
jarek996 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Opublikowano 28 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Marek_Spy napisał: to bedzie taki ? Jak dostane odpowiednia ilosc komponentow, to dlaczego nie ?
jarek996 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Walcze (choc to moze zbyt "grube" slowo) w Szwajcarii o te mala kolekcje silnikow. Kiedy tja wczoraj odkrylem, to az uronilem lze! Takie piekne Super Tigerki, leza gdzies na szwajcarskim strychu i traca swoj blask!!! To prawie tak , jak gdyby jakies Maserati rdzewialo gdzies w stodele ? Kiedy je wygram, tchne w nie drugie zycie, a Wy (TZN ci, ktorzy je ode mnie kupia) ulotnicie je w swoich wspanialych modelach. Na razie trzymamy wszyscy kciuki, aby wpadly w moje rece? 1
Marek_Spy Opublikowano 29 Grudnia 2022 Opublikowano 29 Grudnia 2022 No masz to z Ciebie taki renowator silników fajnie
jarek996 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Opublikowano 29 Grudnia 2022 2 godziny temu, Marek_Spy napisał: renowator silników Zepsuc tez potrafie ? Wiem ze to nie gielda , ale to bardziej pasuje tutaj. Moze jest ktos chetny postawic ST na poleczke ? Ma male pekniecie przy mocowaniu gaznika, ale poza tym jest zupelnie sprawny, kreci i ma kompresje. Mily eksponat dla kolekcjonera. Jak ktos jest zainteresowany, to prosze na PRIVa. Jesli to tutaj jest niedozwolone, to skasowac i ukarac mnie rocznym zawieszeniem! 1
Paweł Prauss Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Ślicznotka? Igła i cylinder jak w Kratmo, ten sam kierunek obrotów jak w Kratmo. Jutro wrzucę zdjęcia do porównania. Kołpak też podobny jak w Kratmo... 1
d9Jacek Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 7 godzin temu, MASK napisał: Ktoś coś??? miałem taki silnik, to jest wg kolegów z Niemiec KRATMO A 1
MASK Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 10 godzin temu, Paweł Praus napisał: Ślicznotka? Igła i cylinder jak w Kratmo, ten sam kierunek obrotów jak w Kratmo. Jutro wrzucę zdjęcia do porównania. Kołpak też podobny jak w Kratmo... 5 godzin temu, d9Jacek napisał: miałem taki silnik, to jest wg kolegów z Niemiec KRATMO A Bardzo dziękuję Uwagę zwraca brak możliwości ustawiania zapłonu. i zdjęcie z sieci: 2
d9Jacek Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 1 minutę temu, MASK napisał: Uwagę zwraca brak możliwości ustawiania zapłonu dokładnie tak , przerywacz podobny do tego jaki był stosowany w Felgiblu czy Eisfeldzie.Poszukam w moich dokumentacjach( powinienem miec) i zamieszczę
Grzesiek Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 A on nie jest przypadkiem oszpecony z tych wszystkich bajerow do zapłonu iskrowego?Zdaje się ze ktoś zrobił z niego żarowy,nawet chyba świeca zarowa jest wkręcona.
Paweł Prauss Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 3 godziny temu, MASK napisał: Bardzo dziękuję Uwagę zwraca brak możliwości ustawiania zapłonu. i zdjęcie z sieci: No masz i już wszystko wiesz...
jarek996 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 W dniu 29.12.2022 o 14:56, jarek996 napisał: Walcze (choc to moze zbyt "grube" slowo) w Szwajcarii o te mala kolekcje silnikow. Kiedy tja wczoraj odkrylem, to az uronilem lze! Takie piekne Super Tigerki, leza gdzies na szwajcarskim strychu i traca swoj blask!!! To prawie tak , jak gdyby jakies Maserati rdzewialo gdzies w stodele ? Kiedy je wygram, tchne w nie drugie zycie, a Wy (TZN ci, ktorzy je ode mnie kupia) ulotnicie je w swoich wspanialych modelach. Na razie trzymamy wszyscy kciuki, aby wpadly w moje rece? No i aukcja wygrana ! Bedzie co robic na modelarni ? 1
Granacik Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 6 minut temu, jarek996 napisał: No i aukcja wygrana ! Bedzie co robic na modelarni ten samochodowy to mógłbym przygarnąć, najlepiej jeszcze przed remontem.
jarek996 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Mozemy sie dogadac. Mamy jakis ogolny temat : RENOWACJE SILNIKOW ?? Wielu z nas opisuje swoje "walki" w roznych miejscach, a moze byloby warto stworzyc jeden temat ?
MASK Opublikowano 31 Grudnia 2022 Opublikowano 31 Grudnia 2022 8 godzin temu, Grzesiek napisał: A on nie jest przypadkiem oszpecony z tych wszystkich bajerow do zapłonu iskrowego?Zdaje się ze ktoś zrobił z niego żarowy,nawet chyba świeca zarowa jest wkręcona. Niestety tak. Po pojawieniu się na rynku świecy żarowej, ogołocenie silnika benzynowego ze zbędnego balastu było powszechne i miało sens. Na szczęście to tylko trzy wygięte blaszki, które bardzo łatwo można dorobić. Połamanych konsolek szkoda
Paweł Prauss Opublikowano 15 Lutego 2023 Opublikowano 15 Lutego 2023 Po ostatniej wizycie w Darmstadt stałem się szczęśliwym posiadaczem takiego oto motorka To moja pierwsza V-ka ? 4
Rekomendowane odpowiedzi