jarek996 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Poniewaz jest okres swiateczno noworoczny, wiec mozemy chyba troszke wyluzowac i pozartowac (choc nie wszyscy to lubia) ? Przesylam zdjecie silnika ktory buduje. Potrzebuje jeszcze wiele czesci, wiec przysylajcie co macie. Koncepcja dojrzewa dopiero w mojej glowie, wiec nie pytajcie CO z tego wyjdzie. Ponizej pierwsze fotki: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 4 minuty temu, jarek996 napisał: Poniewaz jest okres swiateczno noworoczny, wiec mozemy chyba troszke wyluzowac i pozartowac (choc nie wszyscy to lubia) ? Przesylam zdjecie silnika ktory buduje. Potrzebuje jeszcze wiele czesci, wiec przysylajcie co macie. Koncepcja dojrzewa dopiero w mojej glowie, wiec nie pytajcie CO z tego wyjdzie. Ponizej pierwsze fotki: to bedzie taki ? https://www.auto-motor-i-sport.pl/media/lib/3264/ferrari_365-gt4-bb-303a471cee03a5d7b4749bbd269b5e99.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Godzinę temu, jarek996 napisał: wyluzowac i pozartowac (choc nie wszyscy to lubia) ... Niestety, większość jest tu sztywna jakby się już wybierali na drugi świat 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Marek_Spy napisał: to bedzie taki ? Jak dostane odpowiednia ilosc komponentow, to dlaczego nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Walcze (choc to moze zbyt "grube" slowo) w Szwajcarii o te mala kolekcje silnikow. Kiedy tja wczoraj odkrylem, to az uronilem lze! Takie piekne Super Tigerki, leza gdzies na szwajcarskim strychu i traca swoj blask!!! To prawie tak , jak gdyby jakies Maserati rdzewialo gdzies w stodele ? Kiedy je wygram, tchne w nie drugie zycie, a Wy (TZN ci, ktorzy je ode mnie kupia) ulotnicie je w swoich wspanialych modelach. Na razie trzymamy wszyscy kciuki, aby wpadly w moje rece? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 No masz to z Ciebie taki renowator silników fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 2 godziny temu, Marek_Spy napisał: renowator silników Zepsuc tez potrafie ? Wiem ze to nie gielda , ale to bardziej pasuje tutaj. Moze jest ktos chetny postawic ST na poleczke ? Ma male pekniecie przy mocowaniu gaznika, ale poza tym jest zupelnie sprawny, kreci i ma kompresje. Mily eksponat dla kolekcjonera. Jak ktos jest zainteresowany, to prosze na PRIVa. Jesli to tutaj jest niedozwolone, to skasowac i ukarac mnie rocznym zawieszeniem! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Ktoś coś??? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Ślicznotka? Igła i cylinder jak w Kratmo, ten sam kierunek obrotów jak w Kratmo. Jutro wrzucę zdjęcia do porównania. Kołpak też podobny jak w Kratmo... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 7 godzin temu, MASK napisał: Ktoś coś??? miałem taki silnik, to jest wg kolegów z Niemiec KRATMO A 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 10 godzin temu, Paweł Praus napisał: Ślicznotka? Igła i cylinder jak w Kratmo, ten sam kierunek obrotów jak w Kratmo. Jutro wrzucę zdjęcia do porównania. Kołpak też podobny jak w Kratmo... 5 godzin temu, d9Jacek napisał: miałem taki silnik, to jest wg kolegów z Niemiec KRATMO A Bardzo dziękuję Uwagę zwraca brak możliwości ustawiania zapłonu. i zdjęcie z sieci: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 1 minutę temu, MASK napisał: Uwagę zwraca brak możliwości ustawiania zapłonu dokładnie tak , przerywacz podobny do tego jaki był stosowany w Felgiblu czy Eisfeldzie.Poszukam w moich dokumentacjach( powinienem miec) i zamieszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 A on nie jest przypadkiem oszpecony z tych wszystkich bajerow do zapłonu iskrowego?Zdaje się ze ktoś zrobił z niego żarowy,nawet chyba świeca zarowa jest wkręcona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 3 godziny temu, MASK napisał: Bardzo dziękuję Uwagę zwraca brak możliwości ustawiania zapłonu. i zdjęcie z sieci: No masz i już wszystko wiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 W dniu 29.12.2022 o 14:56, jarek996 napisał: Walcze (choc to moze zbyt "grube" slowo) w Szwajcarii o te mala kolekcje silnikow. Kiedy tja wczoraj odkrylem, to az uronilem lze! Takie piekne Super Tigerki, leza gdzies na szwajcarskim strychu i traca swoj blask!!! To prawie tak , jak gdyby jakies Maserati rdzewialo gdzies w stodele ? Kiedy je wygram, tchne w nie drugie zycie, a Wy (TZN ci, ktorzy je ode mnie kupia) ulotnicie je w swoich wspanialych modelach. Na razie trzymamy wszyscy kciuki, aby wpadly w moje rece? No i aukcja wygrana ! Bedzie co robic na modelarni ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 6 minut temu, jarek996 napisał: No i aukcja wygrana ! Bedzie co robic na modelarni ten samochodowy to mógłbym przygarnąć, najlepiej jeszcze przed remontem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Mozemy sie dogadac. Mamy jakis ogolny temat : RENOWACJE SILNIKOW ?? Wielu z nas opisuje swoje "walki" w roznych miejscach, a moze byloby warto stworzyc jeden temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 mamy i to kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 8 godzin temu, Grzesiek napisał: A on nie jest przypadkiem oszpecony z tych wszystkich bajerow do zapłonu iskrowego?Zdaje się ze ktoś zrobił z niego żarowy,nawet chyba świeca zarowa jest wkręcona. Niestety tak. Po pojawieniu się na rynku świecy żarowej, ogołocenie silnika benzynowego ze zbędnego balastu było powszechne i miało sens. Na szczęście to tylko trzy wygięte blaszki, które bardzo łatwo można dorobić. Połamanych konsolek szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Po ostatniej wizycie w Darmstadt stałem się szczęśliwym posiadaczem takiego oto motorka To moja pierwsza V-ka ? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi