mayster8405 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Mnie zaciekawiły te dwa motorki takie nietypowe umiejscowienie świecy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 A wiesz jak mają realizowany rozrząd? HP ma dla przykładu wałek królewski. Webra ma bardzo podobny rozrząd tyle że napędzany paskiem. Bardzo ciekawe motorki. Pewnie kiedyś sobie takie sprawię do kolekcji... a tak przy okazji to dzięki Tobie znalazłem właśnie ciekawą stronkę, na którą trafiłem po raz pierwszy w życiu, dzięki :-)) http://flickrhivemind.net/User/Miniature%20Engineering%20Museum/Interesting po prostu bajka 24 strony arcyciekawych zdjęć!!! ciągle oglądam i buźka mi się śmieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Co to tym napędzać? Chyba kartkę papieru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Śliczności :-)) A co powiesz o tym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Piękna robota. Do tego jak znalazł a tu jak to powstaje... http://creativecad.com.au/engines.htm http://thebloughs.net/metalworking/hodgson-9-cylinder-radial-engine-2/ http://madmodder.net/index.php/topic,2586.0.html http://www.smokstak.com/forum/showthread.php?t=90078 http://www.5bears.com/curproj.htm Ale ten dźwięk..... [/yotube] Pewnie dostanę po uszach bo to nie modelarski choć model, ale nie mogłem się powstrzymać.... posłuchajcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Pewnie kiedyś sobie takie sprawię do kolekcji... Jak kiedyś mój HP 61 wyzionie ducha to masz pewnego ode mnie.Na razie lata.Chyba że masz jakąś 61-70 4T na wymianę to możemy zrobic deal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 A tym czasem coś takiego. Łatwe czy trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Łatwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 A teraz silnik z popularnej rodzinki , ale tylko z jednym oknem wydechowym / system Schnurle / Jak brzmi pełna nazwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Jak kiedyś mój HP 61 wyzionie ducha to masz pewnego ode mnie.Na razie lata.Chyba że masz jakąś 61-70 4T na wymianę to możemy zrobic deal Kurczę, super brzmi ten HP, na prawdę ładnie. Ja mam dwa VT49 i VT21. Ten ostatni już produkcji MECOA, nowy nie palony A tym czasem coś takiego. Łatwe czy trudne? K&B Sportster 65. Silnik na panewkach, ale wykonany w technologii AAC! Bardzo sympatyczny silnik szkolny, gwintowana część wału korbowego jest wymienna, dodatkowo silnik jest wyposażony w wymienną tylną pokrywę z łapkami do mocowania bezpośrednio do wręgi silnikowej i montaż sterowanego kółka. Ma bardzo sprawny i ciekawy wielokomorowy tłumik. Tego rozmiaru nie miałem w rękach, ale mam 20 i 45 A teraz silnik z popularnej rodzinki , ale tylko z jednym oknem wydechowym / system Schnurle / Jak brzmi pełna nazwa? To rzadki i poszukiwany Cox 15 Special Mk. II. Zazdroszczę! Pierwsza gwiazdka wiosny nie czyni (czy jakoś tak), ale jest!!! Pomierzyłem, idealnie zmieści się pod maską tego modelu : http://pfmrc.eu/index.php?/topic/19776-pzl-p-11c-model-wycinany-laserem-wersja-elektryczna-od-strony-10/page-16 A tak przy okazji, to mam trochę silników na wymianę albo sprzedaż (kolekcjonerskie i do latania), jak ktoś ciekaw, to PW. Przepraszam za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 K&B Sportster 65. Silnik na panewkach, ale wykonany w technologii AAC! Bardzo sympatyczny silnik szkolny, gwintowana część wału korbowego jest wymienna, dodatkowo silnik jest wyposażony w wymienną tylną pokrywę z łapkami do mocowania bezpośrednio do wręgi silnikowej i montaż sterowanego kółka. Ma bardzo sprawny i ciekawy wielokomorowy tłumik. Tego rozmiaru nie miałem w rękach, ale mam 20 i 45 Zgadza się. Silnik nie jest jakąś rewelacją ale chciałem go mieć w swojej kolekcji ze względu na ciekawą konstrukcję. Mój egzemplarz jest w całkiem niezłym stanie więc pewnie kiedyś dam mu trochę polatać. Bardzo ciekawy COX nie widziałem jeszcze takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 A jak brzmi pełna nazwa kolejnego Coxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 A jak brzmi pełna nazwa kolejnego Coxa ? Cox Olympic 15 z 1958 roku, a u nas wtedy produkowano samozapłonowe Jaskółki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Mam jeszcze coś takiego. Teraz będzie trochę trudniej. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bynek Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Ruski MDS Master TK 10 z gażnikiem wzorowanym na Dynamixie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Ciekawe jest to że konstrukcyjnie zupełnie się różni od MDSa i nigdzie nie jest markowany tą firmą. Bardzo starannie wykonany silnik i świetnie pracuje. Wymienna końcówka gwintowana wału, inne fazy rozrządu i bebechy. Gaźnik płytkowy ala dynamix regulacją składu mieszanki na serwo. Nie jestem przekonany czy produkował to MDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Witam! Mam pytanie, ile jest warta taka kolekcja ? Chcę wystawić to na portalu aukcyjnym i zastanawiam się nad jej wartością. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam I jeszcze jeden ! Też idzie pod ,,młotek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Bardzo ładna kolekcja :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Wczoraj listonosz przyniósł mi takie cacko: Nowy w pudełku i nawet nie bardzo macany Co to za jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 A gdzie są tacy listonosze?Też tak chcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi