robertus Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Nie byłem pewny jakiego potrzebuję, kupiłem taki o podwójnej jasności za 17zł za metr od użytkownika na allegro. Ale są też za 9zł/m Ze wstępnych szacunków. Kadłub z białego depronu Graupnera ważyc będzie 155gram, czyli o 35gram więcej niż z zielonego podkładu. Wyposażenie modelu 220gram Oświetlenie 180gram, przy czym 60 gram to inwerter zasilający gietki neon. Razem mamy 560gram, tym samym obciążenie skrzydła wzrosło do 20gram/dm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Obłęd , Robercie ! Liczę na efektowny filmik już niedługo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Jeśli można zapytać Robertusie - skąd zasilasz przetwornicę do światełek? Sprawdzałeś czy nie dzieje się nic złego na zasilaniu? Takie układy impulsowe potrafią nieźle zasiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Będę zasilać wszystko z jednego lipola. Nie mam czym sprawdzić czy nie sieje na zasilanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Teoretycznie nie powinno ale pamiętaj o próbie zasięgu z zapalonymi świecidełkami. Tak na wszelki wypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 No i zasadnicze pytanie, czy całość nie będzie chciała pobierać więcej prądu, niż akumulator jest w stanie oddać. Załóżmy, że na pełnym gazie+ oświetlenie będzie chciał 25A , a lipol 850 mAh musiiałby mieć 30C ,żeby było na styk ! Warto sprawdzić, jak się takie układy równolegle podłącza, ale domyślam się, że zdajesz sobie z tego sprawę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 1mb taśmy diodowej pobiera 4W, neony pobierają minimalne ilości. W porównaniu do 170W silnika to kropla w morzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Prace nad białym skrzydłem trwają To na rozbudzenie apetytów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Niedługo zobaczymy w mediach: "Nocne obserwacje UFO nad Jelczem! Dziesiątki świadków" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Projekt skończony Waga do lotu 535gram z baterią 850mAh A jakby się kto pytał czy lata? To lata. Film to pewnie będzie jutro dopiero. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Niesamowicie się prezentuje to oświetlenie, zresztą sylwetka modelu też niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Ładnie. Czekam na film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 :o :o :o :o Nie wiem jak to opisać, zamurowało mnie! Wygląda genialnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 I jest film. Na żywo wygląda o wiele lepiej. Ludzkie oczy są jednak lepszej jakości niż kamerka http://youtu.be/2YP7YFNAaI0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Super model, podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Gratuluje ... coś pięknego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Bardzo fajnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 No to teraz nikt Roberta nie będzie pewny że zastanie w domu "bo jest wieczór i nie lata" co na to żona? Projekt nie dość że w expresowym tempie zakończony to jeszcze uwieńczony sukcesem . Nie chciałbym się powtarzać ale większość słów zachwytu zostało już użyte i nic nie przychodzi mi do głowy oprócz tradycyjnego-GRATULUJE !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Coś w tym jest. W tygodniu po pracy jestem o 17. Jest już szaro-buro. Stąd pomysł na taki świetlik.A to dzisiejsze loty o 17:30-17:45. Błyskawicznie się ściemnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Dzisiaj polatałem sobie w zupełnbych ciemnościach. Samolot jest bardzo jasny. Przy przelotach na 3-4 metrach nad ziemią, prom rzuca poświatę na ziemię. Niestety film nie oddaje oryginału. http://youtu.be/_giGjzkLX2Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi