zbjanik Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Nie- no dobrze tłumnik jak pomnik- też jest "n". moim zdaniem prawidłowo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommat_82 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 balcerseb88 jak postępy bo w temacie od dłuższego czasu cisza, a było ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 balcerseb88 jak postępy bo w temacie od dłuższego czasu cisza, a było ciekawie. WItam wszystkich Nie bawem znowu zrobi sie Ciekawie we wrzesniu znowu rusze z budową teraz niestety nie mam na to czasu anie miejsca pracy duzo sezon urlopowy itp. ale we wrzesniu wstawie kolejne fotki z dalszego ciagu prac czyli jest nadzieja ze późną jesienią model poleci.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwiusz Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Witam Wrzesień jest więc jak prace nad modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Witam a własnie dzis ruszyły nie bawem nowe fotki z dalszaj budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwiusz Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Czekamy z niecierpliwością ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 No to ruszył bym z budową ale pojawił sie mały kłopot zamówiłem tkaninę pokryciową SIG KOVERALL ale niestety instrukcja jest po angielsku i nic mi nie mówi.... Może ktos z kolegów ma doświadczenie jak to ładnie zrobić na co zwracać uwagę. Inne wszelkie wskazówki mile widziane no i oczywiście czym to można potem malować Najlepiej jak by było opisane krok po kroku Za podpowiedzi z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Odrobina wiedzy i doświadczeń jest tu http://pfmrc.eu/inde...__fromsearch__1 . Jeżeli wpiszesz do wyszukiwarki na forum hasło koverall będziesz miał więcej wątków o pokrywaniu tym materiałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Może wpadnę z ognistą wodą i fajką pokoju i zapytamy przodków z krainy wiecznych lotów co myślą o koveralu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Może wpadnę z ognistą wodą i fajką pokoju i zapytamy przodków z krainy wiecznych lotów co myślą o koveralu ? no to zapraszam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 No to ruszamy z budową po kilku godzinkach studiowania literatury dostępnej w sieci na temat Kovellaru przyszedł czas na spróbowanie oklejenia statecznika efekty niżej na zdjęciach moim zdaniem wyszło bardzo ładnie ale praca jest czasochłonna oklejenie steru zajęło mi 2 godz az sie boje pomyśleć ile zejdzie nad resztą. Zastanawiam się nad malowaniem modelu może macie jakieś propozycje godne uwagi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Nie no elegancja będzie fajny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Kolejne wolne postempy w budowie:) Rozebrałem kadłub do pokrycia kovelarem oraz pokryłem stery wysokosci w ramach nauki Powiem tak nie wyszło jak bym oczekiwał ale jest do przyjecia mianowicie po położeniu tkaniny nałożyłem celluleon 5 razy za każdym razem matowałem bardzo drobnym papierem gradacja 800 po położeniu koloru na jednym ze sterów są dziurki tak jak by tkanina sie nie zalała celulonem nie jest tego dużo ale jednak sa druga sprawa to sama tkanina jest bardzo mało widoczna chodzi mi o strukture koverallu tak jak by było za grubo cellulonu oraz lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Szkoda że na forum nie ma lajków, za ten temat miałbyś mnóstwo, od początku Ci kibicuje, czekam oblotu. pzdr G. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Seba, lepiej było kadłub zalaminować tkaniną 20g/m2. Potem mógłbyś pomalować na dowolny kolor. Bez wygładzania miałbyś fakturę płótna na kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Sławku ja z laminatami mam raczej złe doświadczenia nigdy mi one nie wychodziły jak bym oczekiwał ale teraz widzę ze płótno wcale nie jest łatwiejsze wszystko kwestia doświadczenia myślę ze przy następnych elementach będzie lepiej będę wyciągał wnioski i naprawiał błędy a przy następnym modelu będzie już super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Szkoda że na forum nie ma lajków, za ten temat miałbyś mnóstwo, od początku Ci kibicuje, czekam oblotu. pzdr G. Jak nie ma, jak są. Dałem Ci jednego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 A to pewnie wczoraj dopiero zrobili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Kolejne "wypociny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Sobotnia zabawa w lakiernika oto efekty pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi