Shock Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Opublikowano 1 Marca 2016 Ja tam latałem i kręciłem z kamerą na górnej części skrzydła i kamerą skierowaną lekko w dół. Oczywiście dla zachowania równowagi poprzecznej doklejałem na przeciwległym końcu skrzydła tym razem od spodu kawałek samoprzylepnego ołowiu i było git. Sama kamera trzymała się na dobrej taśmie 3 M dwustronnej bez obawy iż w locie odpadnie bo po lataniu ciężko było ją odlepić. Na pewno jest zauważalna różnica w locie z kamerą GO PRO (jakoś tak model leci "tempo") lub bez ale bez tragedii ,spokojnie można tak latać. Tak więc Andrzej następny film bez śmigła !
wojcio69 Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Ło jeżu kolczaszty no pewnie, że można tak latać i też tak latałem swego czasu i nie odczuwałem większej różnicy ale idealiści, perfekcjoniści, detaliści i inni ach-oh naj... zapewne znaleźli by tutaj setki powodów dla których jest to bee, że o wyważeniu nie wspomnę
endriuRC Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Z czasem będe robił lepsze filmy bynajmniej tak mi sie wydaje hehe. Jeszcze w Sukhoia bym porobił ale tam już drgania moga być duże.
Konrad_P Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 A ja uważam, że filmy robione z pokładu modelu, czy ze skrzydła, czy z kabiny są dla oglądających hmmm... mało ciekawe. One pokazują tylko co najwyżej lotnisko i jego przyległe okolice. Można popatrzeć prze 5 góra 10 sekund a potem wciąż to samo zaczyna się robić nudne. Dla pilota, który zna lotnisko, może to i ciekawe, ale dla postronnych sorry za szczerość trochę mało ciekawe, zwłaszcza jak film trwa 2-5min. Andrzej nie odbierz tego jako krytykę tylko ot taką uwagę starszego pana, który lubi oglądać filmy modelarskie. Moim zdaniem o niebo ciekawsze są filmy robione z ziemi i pokazujące co potrafi model w locie i co potrafi zrobić pilot z tym modelem. A już esencją jest pokazanie przede wszystkim startów i lądowań a w powietrzu to tylko jako przerywnik. Cóż sam dobrze o tym wiem, że jak się lata samemu to o takie filmy bardzo ciężko, a i sprzęt do takich filmów też trzeba mieć. Może następnym razem zabierz kogoś kto potrzyma kamerkę. W zeszłym sezonie kolega z lotniska robił z ręki filmiki Mobiusem i o dziwo wyszły super. 1
piotralski Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Cóż sam dobrze o tym wiem, że jak się lata samemu to o takie filmy bardzo ciężko, a i sprzęt do takich filmów też trzeba mieć. Kamera na czapkę (np. GoPro) i "akcja"
Konrad_P Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Piotrze no nie do końca. Próbowałem, ale sam dobrze wiesz, że człowiek nie gapi się non stop na model. Czasami zerka na nadajnik, czasami na rękaw - wskaźnik wiatru, Wówczas taki film wymaga sporej obróbki, edycji. Poza tym niestety Mobius, GoPro i tego typu kamerki mają jedną, jak dla mnie wadę, brak zoomu. Jak latasz takim Virusem to latasz daleko od siebie i wówczas tylko mały "x" na niebie widać. Do startów i lądowań faktycznie idealne rozwiązanie.
endriuRC Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Piotrze no nie do końca. Próbowałem, ale sam dobrze wiesz, że człowiek nie gapi się non stop na model. Czasami zerka na nadajnik, czasami na rękaw - wskaźnik wiatru, Wówczas taki film wymaga sporej obróbki, edycji. Poza tym niestety Mobius, GoPro i tego typu kamerki mają jedną, jak dla mnie wadę, brak zoomu. Jak latasz takim Virusem to latasz daleko od siebie i wówczas tylko mały "x" na niebie widać. Do startów i lądowań faktycznie idealne rozwiązanie. Też nie bardzo oglądam filmy z dronów pokazujących okolice, lecz interesowało mnie jak wygląda lotnisko z góry ;D
matmax Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Andrzej nie przejmuj się. W życiu jest tak że "co jednemu pachnie to drugiemu śmierdzi". Film był ciekawy. Tak uważam. Ja często mobiusa ustawiam na krawędzi skrzydła. Tak by widzieć panoramę i pracę obu skrzydeł i lotek. A widok klasy premium to kamerka na stateczniku pokazująca skrzydła i panoramę Naturalnie GoPro do tego się nie nadaje. Miałem, próbowałem i stawia zbyt duże opory. Mobius do modeli jest niemal idealny. A tak na prawdę, wszyscy skupili się na kamerce bo Ci zazdroszczą Virusa i zielonego lotniska w środku zimy
Gość Columb Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 A tak na prawdę, wszyscy skupili się na kamerce bo Ci zazdroszczą Virusa i zielonego lotniska w środku zimy A tam, mów za siebie chyba że wróż Maciej z ciebie. Może niektórzy trochę wyrośli już z piaskownicy
endriuRC Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 Dzisiaj nabrała mnie ochota na wymienienie bagnetu na stalowy i zobaczenia co ten model na prawde potrafi. I powiem z ręką na sercu że potrafi bardzo dużo, wybrałem się na 3 lipki w Bielsku no i pogoniłem go troszkę a nawet baardzo . Tylko fotki ponieważ byłem sam. Teraz jedynie marzy mi się zbocze z porządnymi wiatrami...
Shock Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Opublikowano 6 Marca 2016 A wiało coś tam ,jest tam jakieś zbocze ? Co prawda odwiedziłem kiedyś z Kazkiem to miejsce ale nam naopowiadali że z pobliskich domów nie lubią modelarzy ,przynajmniej ze spalinami. Powoli odkrywasz model ,nie ma wstydu, nawet przed Toxikiem...
endriuRC Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 A wiało coś tam ,jest tam jakieś zbocze ? Co prawda odwiedziłem kiedyś z Kazkiem to miejsce ale nam naopowiadali że z pobliskich domów nie lubią modelarzy ,przynajmniej ze spalinami. Powoli odkrywasz model ,nie ma wstydu, nawet przed Toxikiem... Ja tam 2x leciałem spacewalkerem i nie było szumu, ale możliwe że krzycą bo coś obiło mi się o uszy. Po 2 stronie można to nazwać małym zboczem jak odwiedze jeszcze raz to miejsce to porobię foty.
cZyNo Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 takie kiepskie zbocze te 3 pipki są. Można co najwyżej poudawać że się lata na zboczu
endriuRC Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 takie kiepskie zbocze te 3 pipki są. Można co najwyżej poudawać że się lata na zboczu A czy ja mówie że latałem na zboczu ?
cZyNo Opublikowano 6 Marca 2016 Opublikowano 6 Marca 2016 A Rafał pytał to mu odpowiedziałem. Już nie bądź taki zachłanny
endriuRC Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Dzisiaj sobie elegancko polatałem dokładnie 36min . Jest zachwyt i duma że się ma taki fajny model
Shock Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 I tak ma być . Podstawa to radocha z latania
endriuRC Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 I tak ma być . Podstawa to radocha z latania Wymieniłem dzisiaj serwo na lotce w sumie mam 2x serwo Hitec HS- 125MG... Sprawdzają się bardzo dobrze, jeszcze z biegiem czasu dam serwa mini na SW SK jakies lepsze niż te co mam. Oczywiście model jest cały czas w eksploatacji niema przerw hehe
TommyTom Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Górki w tle. Na zbocze z viruskiem idziesz?
endriuRC Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Górki w tle. Na zbocze z viruskiem idziesz? Fota z Goczałkowic dzisiaj latałem po 18-nastej. Jeszcze nie miałem okazji latać na zboczu, ale to tylko kwestia czasu hehe, musze kupić lżejszy bagnet, ponieważ mam stalowy do wariacji i nie szybuje już tak dobrze jak z lżejszym bagnetem.
Rekomendowane odpowiedzi