Shock Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 To tylko 100 gramów różnicy ale ja też odczuwałem inne zachowanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 To tylko 100 gramów różnicy ale ja też odczuwałem inne zachowanie modelu. Ma dużo większą tendencję do walenia na skrzydło zauważyłem, ale co tam będe narzekał LATA SZYBUJE LĄDUJE STARTUJE czego więcej od życia chcieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Dzisiaj podczas zwykłego latania niemal dostałem zawału, latając sobie spokojnie nagle podchodząc do lądowania model leci prosto i nie reaguje w ogóle na drążki, po czym uderza w ziemie. nie mam pojęcia w ogóle co sie stało po dotarciu na miejsce zobaczyłem model cały lecz z takimi uszkodzeniami. Jest mi naprawde niezmiernie przykro że w zwykłym locie stało się takie coś... dobrze że tylko tyle i model może nadal latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 To albo nim nie lataj bo cos masz nie tak z elektroniką albo napisz co naprawdę sie stało bardzo rzadko modele same spadają. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 To albo nim nie lataj bo cos masz nie tak z elektroniką albo napisz co naprawdę sie stało bardzo rzadko modele same spadają. Być może chwilowa utrata zasięgu latałem na nowym miejscu w Hałcnowie... nie wiem naprawde co się stało po dotarciu na miejsce wszystko działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Mi tez zawsze działa wszystko po dotarciu na miejsce. Bo zawsze rozwałka to mój błąd Jesli tak nie uważasz, to wywal aparature bo jest do bani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Być może chwilowa utrata zasięgu latałem na nowym miejscu w Hałcnowie... nie wiem naprawde co się stało po dotarciu na miejsce wszystko działało. Nie wydaje mi się iż to utrata zasięgu,szczególnie że piszesz że to przy podejściu do lądowania a w locie ok. Posprawdzaj na spokojnie zasilanie,sprawdź szczególnie beca ,jego lutowanie do wtyczki,wtyczki w odbiorniku. Model trochę już ma wylatane,Ty dajesz w palnik,przeglądnij dobrze bo przy nim "majstrowałeś",zmieniałeś odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Miewałem problemy z zasięgiem podczas lądowania jak antenę odbiornika ''optima7'' miałem w kadłubie z wzmocnieniami węglowymi. Dodam tylko że loty na wysokości 200-400 m nie sprawiały żadnych problemów, natomiast przy niskich przelotach model tracił kontrolę. A ty Andrzeju masz wystawione cale anteny na zewnątrz kadłuba czy same "gorące żyły" jeśli same końcówki to sprawdź czy obrys kadłuba nie zastawia ich widoczności z nadajnikiem podczas niskich lotów na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 miewałem zakłócenia/zaniki łączności przy lądowaniu -aurora 9/optima7 oraz optima 6. na 2 różnych egzemplarzach aurory to samo. model -niby trenerek/akrobat -a odbiornik i antena w całości na zewnątrz... kadłub to balsowa deseczka + węglowa rurka tam gdzie latam -kilka razy miałem problem z zasięgiem -lądowanie z jednego konkretnego kierunku i zawsze w tym samym miejscu -jakieś 80może 100 m ode mnie i ze 4 metry nad ziemią... 2x kret - i ze kilka x silne trzepnięcia. A inne kierunki daleko lub wysoko łączność idealnie.Podobnie na starym systemie 35MHz nic się nie dzieje. Tylko 2,4 i tylko w konkretnym miejscu... -zawsze przy nalocie "na siebie" gdy silnik lekko przesłania antenę... kilka x specjalnie tamtędy przelatywałem -wysokie żyto to i krety mało ryzykowne... zależnie od dnia -czasem nic się nie dzieje -czasem trzepie za każdym przelotem... Więc zdarza się przy lądowaniu. Może przeciąć wiązkę jakiejś radiolinii - monitoringu przemysłowego itp. Może na moment przesłonić model jakiś krzak... na moment straci zasięg -moment do ponownego "zbindowania" a przy niskim przelocie kret blisko... wystarczy zanik na ułamek sekundy... może masz niekorzystne ustawienie anteny w modelu ? lądowanie lecisz na siebie -jak ustawiona antena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Ech, to współczucia z tą Aurorą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Ech, to współczucia z tą Aurorą . Radio nie jest złe bo robiłem przewyższenia po 850m i model wracał cały na ziemie tylko minusem odbiorników Hitec-a są wzmacniacze czy jak to się tam nazywa chodzi o te ''baryłki'' przy końcu anten, które ciężko bez sporych odwiertów lub otworów wentylacyjnych kadłuba wystawić na zewnątrz w celu polepszenia zasięgu. Ale mam nadzieję że pod koniec sezonu i ja ''przesiądę'' się na nadajnik z kontrolą zasięgu i porządną telemetrią . I oczywiście na odbiorniki bez tych ceregieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 ... Ale mam nadzieję że pod koniec sezonu i ja ''przesiądę'' się na nadajnik z kontrolą zasięgu i porządną telemetrią . I oczywiście na odbiorniki bez tych ceregieli Gratuluje wyboru ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Gratuluje wyboru ! Piotrze między innymi dzięki tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Tomek będziesz zachwycony ,mam okazję "obcować" czasem z radiem które wybrałeś i uważam to za konkretny wybór ! Gratki . Andrzej ,co z Virusem ? lata czy mały remoncik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Tomek będziesz zachwycony ,mam okazję "obcować" czasem z radiem które wybrałeś i uważam to za konkretny wybór ! Gratki . Andrzej ,co z Virusem ? lata czy mały remoncik Virus gotwy do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Tomek będziesz zachwycony ,mam okazję "obcować" czasem z radiem które wybrałeś i uważam to za konkretny wybór ! Gratki . Andrzej ,co z Virusem ? lata czy mały remoncik Mam nadzieję że się nie zawiodę, bo każdy je mocno zachwala, a sprzęt ma tylko jedną wadę którą z czasem się oswoję i zaakceptuje . Znalazłeś coś Andrzeju ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 co było problemem ? czemu był zanik łączności ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Virus lata pieknie lecz dzisiaj... Po wyladowaniu serwo ktore kupilem na lotke i założyłem zaczelo robic dziwne wibracje.. Chyba na Zar nie ogarne nowego:( a tak sie chcialem z nim zaprezentowac na tej imprezie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Tydzień czasu wymieniać serwo No proszę Cię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Wojtek czasem finansowo wszystko jest napięte i mimo chęci nie ma możliwości... (podejrzewam jedną z opcji bo jak piszesz sama wymiana i tydzień czasu to nie problem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi