robloz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jakiś czas temu kupiłem częściowo sklejony zestaw P-24. Rozp. 180cm. Po prawie rocznym leżakowaniu doczekał się, ale będzie jako P-11c. Po małych przeróbkach zaczęło się oklejanie balsą Kadłub oklejony i częściowo wyszpachlowany. To co na fotce 460g. Wykonałem też kabinkę (jeszcze oklejona taśmą) A to widok z miejsca pilota Cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Używał ktoś matariału AIRSPAN http://www.rc4max.com/airspan_-_st__-_cream,883,8368.html Planowałem na pokrycie Litespan, ale obecnie jest tylko czarny i może być problem z malowaniem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Jedenastka otrzymała usterzenie Powstaje także makieta silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Fajny ten silnik. Jaki zastosujesz napęd? Czyżbym widział tablicę przyrządów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Lite span i airspan to raczej do modeli okolo 1m. Taki model to tylko Koveral jesli chodzi o pokrycie. Slawek swoja p11 120cm tez kryl koveralem i wyszlo bajecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Lite span i airspan to raczej do modeli okolo 1m. Zgadzam się, ale praktycznie do pokrycia będzie tylko statecznik poziomy i część skrzydeł od podpór do końca, to powinno wystarczyć. Reszta powierzchni pokrytych balsą to japonka. Z Kovelarem nie miałem jeszcze doczynienia, ale może? Jaki zastosujesz napęd?Czyżbym widział tablicę przyrządów? Nie wyobrażam sobie "11" bez tablicy i wnętrza kabiny ,choć będzie trochę uproszczone. Nad napędem się zastanawiam, ale na obecną chwilę to 90% elektryczny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ruszyły prace nad skrzydłami oczywiście po skleceniu odpowiedniego stołu, aby wszysko było prosto. Muszę tylko wprowadzić małą poprawkę na zwichrzenie płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Prac ciąg dalszy. Dorobiłem tylne "podwozie"- brakuje sprężyny. Oraz pierwsze przymiarki całości Osłonę trzeba jeszcze oszlifować i przyciąć do odpowiedniego wymiaru. Cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Fajnie wygląda Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 a stery wysokości na pewno miały taki kształt? Jak będzie w takim wypadku wychylał się ster kierunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Statecznik poziomy jest jak w oryginale. Oczywiście na fotce brakuje części. Mała ściąga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Jedenastka otrzymała usterzenie i uważasz, że stery wysokości, które zrobiłeś są takie jak na planach? Popatrz na swoją ściągę i na zdjęcie modelu. Widzisz różnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ster kierunku nie będzie miał miejsca żeby się poruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Zakradł się mały błąd i nieporozumienie. Statecznik na tym zdjęciu jest jeszcze przed wykończeniem i spasowaniem . Jutro wstawię fotkę całości i zobaczysz że jest prawidłowo. Dzięki za wychwycenie błędu. Twoja spostrzegawczość może się przydać na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Zakradł się mały błąd i nieporozumienie. Statecznik na tym zdjęciu jest jeszcze przed wykończeniem i spasowaniem . Jutro wstawię fotkę całości i zobaczysz że jest prawidłowo. Dzięki za wychwycenie błędu. Twoja spostrzegawczość może się przydać na przyszłość. To jest prawidłowo czy nie bo sam sobie zaprzeczasz. Według prezentowanej fotki jest żle wykonany - zapomniałeś o skosach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Jak napisałem odpowiednia fotka jutro. To co jest na zdjęciu było wykonane dużo wcześniej jako wstępny montaż i jest już wykończone prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 No to było wczesniej wspomnieć o tym i nie byłoby zamieszania A dlaczego przerabiałeś z P-24? Nie pasowała tobie ta wersja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Od dawna planowałem zbudować 11, Jakoś bardziej mi się podoba od P-24. Obiecana fotka całego statecznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Montaż płatów dobiega końca To co na fotce waży ok.1700g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Może ma ktoś jakieś materiały dotyczące umundurowania pilotów 11. Znalazłem tylko taką fotkę. Na innej fotce zamieszczonej w monografii piloci stoją też w kombinezonach, ale jakiego koloru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi