witold_pi Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca A co to jest? https://www.tradera.com/en/item/302065/624948502/flygplansmotor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 12 godzin temu, MASK napisał: Na półce wszystkie równe mocowo Andrzeju. A te co pokazujemy wyglądają jak silniki, a nie jak kompresor z lodówki Chociaż mam kilka wodnych, które lubię. Nawet jeden CMB Niektóre tak na półce wyglądają, ale w sumie nie wiem, które wyglądają jak kompresor od lodówki. Wodne to jednak wyższy poziom. To, że tu akurat większość jest większość entuzjastów "pompek do akwarium" ( kiedyś o tym pisałem?), nie zmienia postaci rzeczy No niech mi który powie, że to co na zdjęciu, to kompresor do lodówki... To jest dzieło sztuki silnikowej. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 44 minuty temu, AndrzejC napisał: Niektóre tak na półce wyglądają, ale w sumie nie wiem, które wyglądają jak kompresor od lodówki. Wodne to jednak wyższy poziom. To, że tu akurat większość jest większość entuzjastów "pompek do akwarium" ( kiedyś o tym pisałem?), nie zmienia postaci rzeczy No niech mi który powie, że to co na zdjęciu, to kompresor do lodówki... To jest dzieło sztuki silnikowej. A.C. Zupełne diskopolo, ale o gustach się nie rozmawia. Przynajmniej wiemy dlaczego jest tak mało kolekcji wodnych silników 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 54 minuty temu, AndrzejC napisał: Niektóre tak na półce wyglądają, ale w sumie nie wiem, które wyglądają jak kompresor od lodówki. Wodne to jednak wyższy poziom. To, że tu akurat większość jest większość entuzjastów "pompek do akwarium" ( kiedyś o tym pisałem?), nie zmienia postaci rzeczy No niech mi który powie, że to co na zdjęciu, to kompresor do lodówki... To jest dzieło sztuki silnikowej. A.C. Ferrari Testarossa . Tylko szarpanka nie pasuje do całości, to jak korba w Ferrari ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 49 minut temu, witold_pi napisał: Ferrari Testarossa . Tylko szarpanka nie pasuje do całości, to jak korba w Ferrari ? Szarpanka, to opcja, rasowi zawodnicy ten dodatek traktują jakby go nie było... taki silnik zawodnik FSR odpala rozrusznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 4 minuty temu, AndrzejC napisał: rasowi zawodnicy Czyli Aryjczycy rozrusznikiem, a Wietnamczycy szarpanka? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2 godziny temu, AndrzejC napisał: To jest dzieło sztuki silnikowej. a mnie to zdecydowanie kojarzy się z pompa do brudnej wody- taka troszkę z wyższej półki? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Mniej więcej. I nie aryjczycy , czy Wietnamczycy, tylko ZAWODNICY! To zależy od klasy. Oni odpalają szarpanką, bo im pasuje, a my rozrusznikiem. Tak, czy inaczej w łódkach jest moc. I niech ktoś powie,że to co na zdjęciu to jest kompresor o lodówki , albo pompa od brudnej wody. Z całym szacunkiem TO PISZĘ Z CAŁĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ!: Nic o wodnych motorkach nie wiecie! I wyśmiewanie pogłębia tylko waszą niewiedzę. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 19 minut temu, AndrzejC napisał: Mniej więcej. I nie aryjczycy , czy Wietnamczycy, tylko ZAWODNICY! To zależy od klasy. Oni odpalają szarpanką, bo im pasuje, a my rozrusznikiem. Tak, czy inaczej w łódkach jest moc. I niech ktoś powie,że to jest kompresor o lodówki. A.C. Marcin juz nazwal "Twoje" silniki (zreszta bardzo trafnie) ; DISCO POLO modelarstwa ? No i dodal, ze o gustach sie NIE dyskutuje, ale gdzie tu porownywac Twojego "zielonego" potwora z glowica w kratke, do np. czegos takiego: To jest jak porownywac subtelna, zmyslowa i w 100% naturalna kobiete, do jakiegos nabotoksowanego i upiekszonego tysiacem operacji plastycznych stworzenia. Tyle, ze po ilosci tych drugich chodzacych ulicami, okazuje sie, ze musza miec amatorow! No bo dlaczego w takim razie robia sobie te wszelkie upiekszenia? Na tej zasadzie, niektorym modelarzom podobaja sie "zielone" potwory. Na nasze szczescie, tylko NIELICZNYM modelarzom ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Jarek miejże litość, przez Ciebie dziś nie zasnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Takich ( podobnych)na półce i w szufladach mam ze trzysta sztuk, ale półka, kolekcja to jedno, a zabawa w sport modelarski to drugie. I tu mamy problem, bo dla "lotniczych", wodne to kompresory, a dla "wodnych" lotnicze to pompki do akwarium... Lotnicze motorki to akurat dla mnie to żaden problem. Każdy silniczek, który wezmę na "tapetę" praktycznie odpala prawie jak na niego popatrzę. Wystarczy puknąć w śmigło i odpala. Spróbujcie to samo zrobić z wodnymi. I mocy, prędkości na wodzie poszukać To już jest wyższa szkoła jazdy. I to wiedzą wodni... Lotniczy pojęcia nie mają. I dlatego dla was wodne to disko polo i kompresory. A w tych zielonych, czy czerwonych nie ważne, że zielone w kratkę, WAŻNE CO W ŚRODKU. Wy pojęcia nie macie, co tam w w środku jest... I to jest sentencja. I jeszcze raz, laicy sportowi: kolekcja na półce to jedno, a SPORT to drugie. Choć w sumie te sportowe i tak kiedyś na półce wylądują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Czy musicie sobie na siłę coś udowadniać ?? ? Bawcie się tym co Was rajcuje i zluzujcie bo niepotrzebne napięcie wisi w temacie. Ja wiem że mężczyźni to duzi chłopcy tylko mają droższe zabawki ale te Wasze dyskusje to takie z piaskownicy...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Tu akurat zgadzam się z przedmówcą... Moje "kompresory od lodówki" jakoś bardziej mi pasują niż "pompki do akwarium"? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 35 minut temu, AndrzejC napisał: Wy pojęcia nie macie, co tam w w środku jest Pewnie jakas tuleja cylindrowa, tlok, korbowod, lozyska i kilka innych czesci ? 38 minut temu, Paweł Prauss napisał: Jarek miejże litość, przez Ciebie dziś nie zasnę... Zasniesz, zasniesz, ale bedziesz krzyczal przez sen! Mysl TYLKO o tej po prawej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 13 minut temu, jarek996 napisał: Pewnie jakas tuleja cylindrowa, tlok, korbowod, lozyska i kilka innych czesci ? MASZ RACJĘ?. Tylko, jaka ta tuleja jest , tłok , korbowód, łożyska i kilka innych części ma zasadnicze znaczenie, żeby wygrywać. Ale laik tego nie zrozumie i będzie sobie żarty stroił. W moich wodnych fabrycznych silnikach wyścigowych w sumie oryginalny jest jest tylko karter i głowica. Reszta to jakby kooperacja, produkcja zastępcza, i składają się na to detale z Niemiec, z Białorusi, z Ukrainy i z Czech, jest też mój własny wkład.. I to wspomaga wygrywanie na poważnych zawodach... A w sumie najważniejszą sprawą jest brak oporów wewnętrznych , czyli należy wykonać łódkę do wyścigu tak jak Pan Bóg przykazał. A swoją drogą, Jarek dlaczego nie używasz polskich liter Ą ,Ę Ż? I nie mów,że nie masz na klawiaturze... I to się tyczy także innych forumowiczów z poza Polski... A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 45 minut temu, Shock napisał: Czy musicie sobie na siłę coś udowadniać ?? ? Bawcie się tym co Was rajcuje i zluzujcie bo niepotrzebne napięcie wisi w temacie. Ja wiem że mężczyźni to duzi chłopcy tylko mają droższe zabawki ale te Wasze dyskusje to takie z piaskownicy...? Rafale, nikt chyba na poważnie nie bierze tych naszych przekomarzań. Myślę, że to taki rozluźniający OT. Ja lubię wszystkie silniki i szanuję wszystkich modelarzy. Nie ma dla mnie znaczenia czy pływają w klasach wyścigowych, czy latają deproniakami. A na moich półkach z silnikami pompka też jest 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca 5 minut temu, AndrzejC napisał: jest też mój własny wkład.. Te puszki po kiepskim piwie w koszu? ? 5 minut temu, MASK napisał: Rafale, nikt chyba na poważnie nie bierze tych naszych przekomarzań. Myślę, że to taki rozluźniający OT. Ja lubię wszystkie silniki i szanuję wszystkich modelarzy. Nie ma dla mnie znaczenia czy pływają w klasach wyścigowych, czy latają deproniakami. A na moich półkach z silnikami pompka też jest Marcin, widze , ze jeszcze troche "ziela" na silniki jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca E 1 minutę temu, MASK napisał: Rafale, nikt chyba na poważnie nie bierze tych naszych przekomarzań. Ja to też tak pojmuje ale ogólnie zaczyna słabo to wyglądać... szczególnie jeśli zaglądnie tu ktoś przypadkowo lub poważnie zainteresowany tematem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 5 minut temu, Shock napisał: E Ja to też tak pojmuje ale ogólnie zaczyna słabo to wyglądać... szczególnie jeśli zaglądnie tu ktoś przypadkowo lub poważnie zainteresowany tematem ? W takim razie wracamy do tematu: Cox TD 010 RC. Kiedyś już widziałem coś takiego, ciekawe jak działa. https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?4511377-TEE-DEE-010-with-throtle-for-RC-NIB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 24 minuty temu, AndrzejC napisał: Ten Twój CMB niekompletny jest i ma inne detale niż oryginał. NIB - robiony na USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi