heksodus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Oszlifowałem z jednej i trzyma jak trzeba.Zastanawiam się jeszcze czy imbusy zabezpieczać dodatkowo preparatem,ale wydaję się ze nie powinno puścić. Ten pakiet też oglądałem i wydaję się,ze będzie miodzio. A co jednak dualsky ci nie wytrzymuje? Patrzyłem szóstą generacje również 70C ale nie widziałem 3250mah.Może nie ma. Jestem na etapie mocowania pakietu i tak się zastanawiam czy robic półkę czy tylko rzep plus jakaś blokada przed zgnieceniem regla.Ostatnia pólka dała mi kolo 25g dodatkowego balastu. A tym razem zbijam wagę jak mogę..Dzisiaj odpaliłem pierwszy raz motor i jestem w lekkim szoku jego mocy Poczułem lekki dreszcz na myśl o pierwszym starcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Poczułem lekki dreszcz na myśl o pierwszym starcie Może nakręcisz coś z tego wydarzenia o ile zdąży ktoś to uchwycić kamerą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Taki mam zamiar Bo jak coś spiernicze to grupowo szybciej dojdziemy co było przyczyną Może ktoś mi jeszcze doradzi z tą anteną czy da radę ją wydłużyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zmień aparaturę bedzie prościej. I lepiej Przy problemach z oblotem jest z zasady jeden problem...pilot. Wystarczy dobrze sprawdzic model przed starem i uważać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Parę razy po głowie to chodziło,ale ilość drogich odbiorników zawsze sprowadza mnie na ziemię. Ogólnie lotu się nie boję,bo inne wymagały większego refleksu i skupienia. Ale chyba bardziej się martwię czy wszystko dopatrzyłem czy wszystko zaskoczy jak należy..Pierwszy lot zrobię na hamowni w rękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Chcę zamówić większe skrzydełko (2,5)m i mam mały dylemat jaki profil wybrać MH-32 czy SD7012? Oczywiście zależy czego oczekuję Napewno dynamiki,akrobacji ,a jak się uda to może chwycić czasem termikę. Jęsli któś z nich korzystał będe wdzięczny za kilka słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Polecisz nim w tym sezonie? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 A latałeś już na tych co dostałeś z modelem? Co sie tyczy odbiornika, zawsze satelitę możesz wystawić na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ja nie szukam dziury w d...e i nie piszę,ze ma złe skrzydło tylko zamawiam sobie większe jak będę chciał dłużej powisieć w powietrzu..Ulotniłem takie dwa,a trzeci kończę. Różnią się tylko bebechami,więc mam ochotę na inne skrzydełka ,bo kadłub jest pakowny i rozwojowy..Satelitę zawsze mam na wierzchu,ale ona działa w jednej polaryzacji,a pełny zasięg zapewnia mi odbiornik który ma zbyt krótką antenę Też bym chciał,ale brakuje mi jednej rzeczy ''czasu''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Model oblatany z miesiąc temu na śmigle 16x13. Było dynamicznie,ale trzeba sprawdzić śmigło docelowe ,żeby poczuć adrenalinkę i wypróbować wytrzymałośći wszystkich elementów.Śmigło 16x24 już poważone,ale pojawił się mały problem mianowicie otwory w smigle są większe niż np. RFM. Myslę ze 1mm różnicy. Może ktoś przerabiał taki problem,bo nie wiem czy nie będzie zadnego bicia czy coś w tym stylu.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 ??? znaczy sie w czym problem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Śmigło ma duze luzy na bolcach w kołpaku. Jak zadziała siła odśrodkowa to raczej ich nie będzie,ale boję się czy nie bedzie to mieć wlywu na łozyska czy przekładnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 o mamo! nad czym tu się zastanawiać? robisz niby wyczynowy model, a zastanawiasz się nad czymś takim? przecież te łopatki wymagają innego kołpaka z mocowaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jurku to jest logiczne ze idzie inny kołpak Zastanawiałem się czy mogę je poprostu uzyć na tym kołpaku.? Ale sądząc po twojej reakcji to lepeij nie. Już któryś raz słyszę niby f5b to powiedz mi gdzie jest u mnie "niby" Bo muszę to niezwłocznie usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Marku, a nie możesz użyć jakiś tulejek by zmniejszyć przekrój otworu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Właśnie o tym tez pomyslałem,zeby coś tam nabić. Ale wiesz jak jest już mialem startować,a tu ciągle coś piachem w oczy Gdym wiedział ze bedzie ok to bym to olał,bo napewno nie bede kupował innego kołpaka.Mam od władka z czech,a RFM mają takie same wymiary. Bede jak mówisz kombinował z tuleją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Ja bym dużego luzu nie zostawiał, jak znam Ciebie to obroty śmigiełek będą spore... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Piotruś mam nadzieję,ze w końcu coś mnie zadowoli pod kątem osiągów.Już raczej nic mocniejszego w tej klasie nie poczuję. Zostanie mi przesiadka na F5D,a tam widziałem parę fajnych zabawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Ja jakoś się wyciszyłem Idę raczej w relax, właśnie rozważam Minimoe 5,6m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Bo ty masz dużo czasu ,a ja wpadam raz na jakiś czas się powyżywać i lece dalej Ale duże modele też są piękne nie powiem tylko przy tych rozmiarach co mówisz to warto się już rozglądnąc za ultra i samemu zasiąść za sterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi