ahaweto Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 I ja zaczynam być fanem Super Aira. Silnik gaśnie po dwóch-trzech minutach lotu i tym razem nie dociągnąłem do lotniska Służby warsztatowe od razu ostro wzięły się do roboty. Łącznik ze sklejki topolowej 3mm. Niestety model nie będzie "na rano" gotowy do lotu. Jednoosobowa komisja do badania wypadków lotniczych intensywnie pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Adam do rana 8 godzin wierzymy w Ciebie cała Polska patrzy -będziemy trzymać kciuki nie poddawaj sie!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Adamie,nic się nie stało.Takie coś to jest PIKUŚ,chwila roboty.Ja mojego miałem na Os Max 46AX a te nie gasną ale pilot zapomniał o duuuuuużym drzewie i tak zakończył żywot,nie było co składać.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zawiodłem Polskę, nie dałem rady model będzie gotowy nie wcześniej jak za tydzień. Sprawdzam wszystko jeszcze raz po kolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 :) Darek podtrzymałeś mnie na duchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Łącznik gotowy. Gotowe Konia z rzędem dla tego który wskaże miejsce w którym kadłub był złamany Wymieniłem również ssak w zbiorniku paliwa. Miałem założony ten z zestawu który miał otwór o średnicy 2mm. Może to było przyczyną gaśnięcia silnika, za mały przepływ ? Założyłem ssak z filtrem filcowym. Na forum któryś z kolegów napisał że zapobiega pienieniu się paliwa. Taki sam mam w modelu z silnikiem RCGF 10. Zobaczymy. Kolega pisał że niska temperatura mogła być przyczyną zgaśnięcia silnika. W takim razie aby do wiosny . Zostały jeszcze elektryki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 No tu gdzie się "r" kończy ładnie wyszło elektryki zawsze niezawodne Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Adamie ja wiem kto ma rolkę czerwonej folii 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Tadek kupuj strój jeździecki i szablę To jest folia z nadrukiem. Ma taki lekko "buraczkowy" kolor. Ta farba i te esy-floresy na ogonie to nadruk. Jak przeszlifowałem lekko miejsce sklejenia kadłuba to zeszła farba a pod spodem była biała folia. Na razie tak zostanie nie wiadomo co przyniosą przyszłe loty Nawet udało mi się zachować geometrię modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Posiadam jedynie strój „Rycerza Smętnego Oblicza” i Cole zamiast szabli czy to wystarczy? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Śnieg dopisał i lotniska są wszędzie, wystarczy pole obsiane oziminą przy drodze i można latać. Wiatru niema, temperatura +2 a Janek lata na kablu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam wszystkich po długiej przerwie, Adamie widzę że pierwsze śniegi przetarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Minęło siedem dni i wszystkie ogólnodostępne lotniska znikły, a dzisiaj jest +8. Wiosna nadchodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Kiedyś to była zima Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Pamiętam. Samborsko. Latające skrzydełka lądowały pod śniegiem Dzisiaj przewietrzyłem swoje modele "wielosezonowe". -2 na lotnisku. Aby do wiosny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Zima sprzyja odwiedzinom. Jakiś czas temu odwiedził mnie kol. Tomek aby zobaczyć jak działa OS 10 GGT. Pokaz tak mu się spodobał że już na drugi dzień zamówił ale OS 15 GGT. I w najbliższą niedzielę wybrałem się do niego aby asystować przy pierwszym uruchomieniu tego silnika. Sam silnik (podobnie jak mój) sprawił bardzo dobre wrażenie. Na pierwsze uruchomienie przygotowaliśmy mieszankę z olejem STHIL HP (czerwony, 8 pln za 100ml) w stosunku 1:25. Silnik po wyjęciu z pudełka został zamocowany na prowizorycznym "stanowisku rozruchowym" zwanym potocznie "hamownią". Nie myliśmy go ani płukaliśmy, podobnie postępowałem ze swoim silnikiem. Gdyby nie zbyt słaby rozrusznik, konieczne było wykonanie kilku prób, silnik zaskoczył i nie było żadnego problemu. Obecnie po wypaleniu 2,5l paliwa silnik bez problemu jest uruchamiany "od ręki" A dzisiaj trafiłem na pełny proces twórczy. Tomek pracuje nad modelem pod ten silnik. W założeniu model coś "ala" Ekstra i Katana w jednym i ma mieć ok. 1600mm rozpiętości i projekt ma być bardzo uniwersalny i tak zaprojektowanym aby jego pomniejszenie lub powiększenie pod różne silniki nie było problemem. Tomek "rozochocony" napędem benzynowym ma bardzo ambitne plany Zaplecze do takich działań jest bardzo profesjonalne. Próbne wypalenia z kartonu. Gotowe elementy wykonane ze sklejki i balsy. Zarys konstrukcji. Wszystkie niedociągnięcia są na bieżąco poprawiane. Jest na co popatrzeć. Wiosna kiedyś przecież przyjdzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zapraszam ! Prognozy na "weekend" są bardzo obiecujące. Dostałem propozycję zorganizowania spotkania na moim lotnisku w najbliższą niedzielę 8 kwietnia. Oczywiście zgodziłem się od razu Zapraszam wszystkich kolegów których znam oraz kolegów których chętnie poznam W Jastrowiu kierować się na drogę Sypniewo - Borne Sulinowo, na rozwidleniu za Jastrowiem w lewo. Po wyjechaniu z lasu po lewej stronie będą pola a trzy świerki przy polnej drodze zaprowadzą na lotnisko (400m od asfaltu) Ustawię znaki. Mapki dojazdu są na stronie nr.9 post 174 Zapraszam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Pozwolę sobie przypomnieć aby nie trzeba było szukać Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi